Τι κάνουν οι πέντε «μεγάλοι» στα ντέρμπι και εναντίον των «μικρομεσαίων»

Newsroom
Ο Ακης Μάντζιος στο «Κλεάνθης Βικελίδης»

bet365

Οι φτωχές επιδόσεις των «μεγάλων» εναντίον των μικρομεσαίων, τα αποτελέσματά τους στα ντέρμπι και αυτά που... έρχονται μέχρι τη λήξη του πρώτου γύρου.

Προφανώς, οι βαθμολογικές απώλειες των «μεγάλων» από τους «μικρομεσαίους» στην εφετινή Stoiximan Superleague είναι το βασικό χαρακτηριστικό του πρωταθλήματος. Είναι ενδεικτικό ότι σε καμία από τις εννέα πρώτες αγωνιστικές δεν κατάφεραν να νικήσουν όλοι, ενώ χθες για πρώτη φορά δεν νίκησε ούτε ένας εκ των Αρη, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού. Κι αυτό συνέβη για πρώτη φορά μετά από 11 χρόνια!

Μέχρι σήμερα έχουν διεξαχθεί στο πρωτάθλημα 30 ματς μεταξύ των πέντε «μεγάλων» και των «μικρομεσαίων» και το... σκορ είναι 18 νίκες - 6 ισοπαλίες - 6 ήττες υπέρ των μεγάλων. Δηλαδή ποσοστό... ευστοχίας μόλις 60%! Σχεδόν ένα στα τρία ματς δεν το κερδίζουν! Τις περισσότερες απώλειες έχει η ΑΕΚ, η οποία έχει νικήσει μόνο στα τρία από τα επτά παιχνίδια της με «μικρομεσαίους», εναντίον ΟΦΗ, Λεβαδειακού και Βόλολυ.

Τις λιγότερες απώλειες καταγράφει ο ΠΑΟΚ, ο οποίος μόλις χθες έχασε βαθμούς για πρώτη φορά από ομάδα πλην του Βig -5, με «θύτη» τον ΟΦΗ, ο οποίος έχει νικήσει και τους δυο πρωτοπόρους της Θεσσαλονίκης (προφανώς και είναι η μοναδική ομάδα που τα έχει καταφέρει)! O ΠΑΟΚ μέχρι χθες είχε νικήσει εύκολα ή δύσκολα Πανσεραϊκό, Παναιτωλικό, Ατρόμητο, Βόλο και Λεβαδειακό.

OI «XAMENOI» ΒΑΘΜΟΙ ΜΕ ΤΟΥΣ «ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΟΥΣ»

1. ΑΕΚ -10
2. Ολυμπιακός -7
3. Αρης -7
4. Παναθηναίκός -5
5. ΠΑΟΚ -3

 

ΑΕΚ: -10

ΑΕΚ – Λαμία 1-1
Αthens Kallithea – ΑΕΚ 0-0
Παναιτωλικός – ΑΕΚ 1-0
Πανσερραϊκός – ΑΕΚ 1-0


ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: - 7

Ολυμπιακός – Παναιτωλικός 0-0
Ολυμπιακός – Λεβαδειακός 2-2
Αστέρας – Ολυμπιακός 1-0

AΡΗΣ: -7

Ατρόμητος – Αρης 1-1
Αρης – Αστέρας 1-1
ΟΦΗ – Αρης 3-2


ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: -5

Παναθηναϊκός – Αστέρας 0-1
Athens Kallithea – Παναθηναϊκός 2-2


ΠΑΟΚ -3

ΠΑΟΚ – ΟΦΗ 1-2

Αντιθέτως, η ΑΕΚ έως τώρα είναι αήττητη στα ντέρμπι. Ομως έχει αντιμετωπίσει και τον Παναθηναϊκό και τον ΠΑΟΚ στην OPAP Arena, ενώ μαζί με τον Ολυμπιακό θα κληθεί να δώσει μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου επιπλέον δύο μεγάλα ματς (Αρης, ΠΑΟΚ από ένα). Πάρα πολύ φτωχή η συγκομιδή του Παναθηναϊκού που θα τερματίσει στον πρώτο γύρο χωρίς νίκη (η μοναδική ομάδα που έχει ήδη παίξει και στα τέσσερα ντέρμπι) και ακόμα πιο φτωχή έως τώρα του Ολυμπιακού, ο οποίος έως τώρα έχει αγωνιστεί μόνο εκτός έδρας στα μεγάλα ματς. Ο κάτοχος του Conference League θα παίξει στην Τούμπα και θα υποδεχθεί στο «Γ. Καραϊσκάκης» την ΑΕΚ μέχρι την ολοκλήρωση του πρώτου μισού του πρωταθλήματος. Αναλυτικά λοιπόν...

ΟΙ ΒΑΘΜΟΙ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ

1. Αρης 7 (3 Ματς)
2. ΑΕΚ 4 (2 ματς)
3. Παναθηναϊκός 3 (4 ματς)
4. ΠΑΟΚ 2 (3 Ματς)
5. Ολυμπιακός 1 (2 ματς)


Ο ΑΡΗΣ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ
ΠΑΟΚ – Αρης 0-1
Αρης – Ολυμπιακός 2-1
Παναθηναϊκός – Αρης 1-1

Η ΑΕΚ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-0
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1

Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-0
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-0
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0
Παναθηναϊκός – Αρης 1-1

Ο ΠΑΟΚ ΣΤΑ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-0
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 1-1

Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΣΤΑ ΝΤΕΡΜΠΙ
Αρης – Ολυμπιακός 2-1
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 0-0


Τα ντέρμπι μέχρι τη λήξη του πρώτου γύρου

11η αγωνιστική
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός

12η Αγωνιστική
Ολυμπιακός – ΑΕΚ

13η Αγωνιστική
ΑΕΚ – Αρης

@Photo credits: INTIME, ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα