ΑΕΚ: Η ποιότητα που ξεχειλίζει χρειάζεται και... μάστορα!
Υπάρχει η διαπίστωση και σωστή ανάγνωση, ότι αυτό το ρόστερ της ΑΕΚ είναι και το ποιοτικότερο (και καλύτερο για την ίδια των τελευταίων χρόνων), κάτι που είναι εκτιμώ αυταπόδεικτο. Άσχετα με το πώς θα ανταποκριθεί το δυναμικό και τι θα έχει κερδίσει η Ένωση στο τέλος της σεζόν, στο κιτρινόμαυρο ρόστερ συναντάς εκτός από ποσότητα, πλούσια ποιότητα και ισχυρές προσωπικότητες με σημαντικές παραστάσεις σε ομάδες που είχαν πρωταγωνιστικό ρόλο στο υψηλότερο επίπεδο. Όλοι όσοι αποκτήθηκαν φέτος με ελάχιστες εξαιρέσεις: Μαρσιάλ, Λαμέλα, Περέιρα, Στρακόσα ενώ διατηρείς στην ομάδα τους Βίντα, Γιόνσον, Πινέδα, Άμραμπατ και μη τους γράψω όλους, άλλωστε αυτά σχετικά με το δυναμικό της ΑΕΚ τα αναγνωρίζουν όλοι...
Αυτό θα έλειπε άλλωστε να μη το έκαναν. Σημαντικό λοιπόν σαν γεγονός για την Ένωση, μα αντίστοιχης σημασίας είναι και η παρουσία του τεχνικού team του Αλμέιδα προκειμένου να δουλέψει σωστά, να ταιριάξει τα κομμάτια για να βγει το καλύτερο αποτέλεσμα στο αγωνιστικό... παζλ, να πάρει το απόλυτο από τον κάθε ποδοσφαιριστή του, με στόχο να επαναλάβει την επιτυχία της πρώτης χρονιάς του με την ΑΕΚ. Διότι έχει αποδειχθεί πολλές φορές στο ποδόσφαιρο ότι δίχως τον κατάλληλο άνθρωπο στην θέση με μεγάλη απαίτηση ανταπόκρισης, όπως είναι αυτή του προπονητή σε μια ομάδα, δεν είναι δεδομένη η επιτυχία, όσο καλό ρόστερ, όση ποιότητα και να διαθέτεις.
Ένα πρώτο κομμάτι που σε υποχρεώνει να αναγνωρίσεις τη δουλειά του Ματίας Αλμέιδα είναι η ικανότητα του να διαχειριστεί το πολύ μεγάλο σε ποιότητα και βάθος ρόστερ και να τους κρατάει όλους στη τσίτα. Είναι και ο ίδιος μια σημαντική και σπουδαία προσωπικότητα του ποδοσφαίρου κάτι που δεδομένα υπολογίζεται. Παρά τα σπουδαία ονόματα στα αποδυτήρια του Δικέφαλου, το απόλυτο κουμάντο είναι ο Πελάδο και οι συνεργάτες του, το δίχως άλλο και τη παραμικρή αμφισβήτηση από τον οποιονδήποτε... Έως σήμερα ο Αργεντινός προπονητής, με κόστος σε κάποια ματς, έχει χρησιμοποιήσει σχεδόν όλους όσους διαθέτει σε βασική ενδεκάδα, με εξαίρεση μια, δύο, βαριά τρεις, περιπτώσεις.
Η εξαιρετική διαχείριση του Μαρσιάλ...
Έπειτα είναι το σούπερ timing που επιλέγει προκειμένου να μπει ομαλά και να κουμπώσει μέσα στην ομάδα ο εκάστοτε παίκτης. Κάτι που εδώ, στο Ελλαδιστάν το προσπερνάμε πολύ εύκολα και γρήγορα, αλλά στο εξωτερικό δίνουν μεγάλη βάση, όπως αποδείχτηκε με το περίτρανο παράδειγμα του Άντονι Μαρσιάλ. Ο Αλμέιδα δούλεψε μαζί του, όπως και το team του, τον έφερε σε επίπεδα φυσικής κατάστασης και δύναμης που είναι απαραίτητα προκειμένου να τον βάλει στην ενδεκάδα, ομαλά, ποδοσφαιρικά και απόλυτα ορθολογικά. Σιγά - σιγά μα σταθερά και ανάλογα τα ματς... Ξεκίνησε με συμμετοχή (ουσιαστική) στις Σέρρες, εκεί έδειξε σε καλή κατάσταση (άσχετα με την ήττα της ομάδας) και έπειτα πήρε και μεγάλο ματς στα πόδια του (με τον Άρη το οποίο και έκρινε με γκολ του).
Ακολούθησαν οι αναμετρήσεις με υψηλή απαίτηση ανταπόκρισης για την ΑΕΚ, σε Περιστέρι με Ατρόμητο και Νέα Φιλαδέλφεια (άδεια) με Αστέρα Τρίπολης, με τον 28χρονο (σύντομα 29) μεσοεπιθετικό. Ολο αυτό βέβαια, ο τρόπος που τον αξιοποίησε και τον έφερε στη βασική ομάδα ο Αλμέιδα, αναγνωρίστηκε και αναδείχτηκε στο εξωτερικό και την Αγγλία. Στο Νησί του ποδοσφαίρου υπογραμμίστηκε η άριστη διαχείριση του τεχνικού team του Δικέφαλου με τον Γάλλο σούπερ σταρ, ο οποίος ήδη (αν και πίσω σε ρυθμό αφού είχε να παίξει από τον Δεκέμβριο του 2023) κάνει τη διαφορά και ας μη βρίσκεται ακόμη στο 100% σε σημαντικά κομμάτια του παιχνιδιού του, όπως η ένταση, κάτι που φαίνεται στο χορτάρι σε όσους μπορούν να καταλάβουν τι βλέπουν.
Το ίδιο θα έπρεπε να σημειώνεται και για τον Λαμέλα, αλλά και τον Περέιρα, αντίστοιχα να αναδεικνύεται το πως καταφέρνει να κρατάει καλά (όσο το δυνατό είναι αυτό και αντίστοιχα δύσκολο) όλους τους ποδοσφαιριστές του στη τσίτα, ενεργούς. Μα ακόμη παραπάνω δίχως να δημιουργούν προβλήματα στο εσωτερικό των αποδυτηρίων, στην καθημερινότητα, στην ίδια την ομάδα. Να μένει εκτός αποστολής ο Άμραμπατ, ή ο Ελίασον και ο Τσούμπερ, αλλά και άλλοι, ωστόσο να μη προκύπτει πρόβλημα εντός της ομάδας, στις σχέσεις παικτών και γενικά μεταξύ όλων των ανθρώπων στα Σπάτα. Δεν προκλήθηκε πρόβλημα ακόμη και όταν ένα θέμα απλό, η ερώτηση για τους τραυματισμούς του Ηλιόπουλου, επιχειρήθηκε να παρουσιαστεί σαν... ΕΔΕ και να δημιουργήσει πρόβλημα εντός ομάδας και στα πρόσωπα του τεχνικού και του ιατρικού team.
Καλά τα υλικά, αλλά χρειάζεται και... μάστορας, διότι δίχως αυτόν, ότι δημιουργηθεί σε χρόνο ρεκόρ θα καταρρεύσει...
Υγ: Εξαιρετική η ενέργεια της ΠΑΕ ΑΕΚ με το sensory room όπου συνιστά έναν "ιδιαίτερο χώρο κατάλληλα σχεδιασμένο και εξοπλισμένο στα πρότυπα των μεγάλων ποδοσφαιρικών Συλλόγων του εξωτερικού, που θα φιλοξενεί παιδιά με γνωστικές αδυναμίες, με νευρολογικές παθήσεις και διαταραχές". Συγκλονιστική κίνηση και ξέρω ότι δεν πουλάνε δυστυχώς αυτά, αν πρόκειται για καμιά μανούρα μεταξύ παικτών, για κόντρα με τον προπονητή, οτιδήποτε σε ίντριγκα τέλος πάντων, όμως τα σπουδαία είναι αυτά, τα πραγματικά σπουδαία...
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.
ΔΙΑΒΑΣΕ ΑΚΟΜΗ:
- ΑΕΚ: Εκδηλώσεις στη στολισμένη Νέα Φιλαδέλφεια για τον κόσμο της Ένωσης, πριν το ματς με τον Λεβαδειακό
- Stoiximan Super League: Στις έδρες τους ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός για να παραμείνουν κοντά στην κορυφή
- Αθλητικές μεταδόσεις σήμερα: Δράση με Παναθηναϊκό, ΠΑΟΚ και ΑΕΚ στη SuperLeague, εντός έδρας αποστολές οι αιώνιοι στο μπάσκετ