Άρης: Οι αποφάσεις και οι εκθέσεις που «βιάζουν» τη λογική

Άρης: Οι αποφάσεις και οι εκθέσεις που «βιάζουν» τη λογική

Άρης: Οι αποφάσεις και οι εκθέσεις που «βιάζουν» τη λογική

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για την ποινή της ΔΕΑΒ στην ΠΑΕ Άρης, στέκεται περισσότερο όμως στις εκ διαμέτρου αντίθετες εκθέσεις των παρατηρητών που εκθέτουν ανεπανόρθωτα τα όργανα ελέγχου και αξιολόγησης στην καταγραφή αξιόποινων πράξεων.

Στέκομαι στο τελευταίο διότι το μέγεθος της αντίθεσης είναι τόσο μεγάλο, σε βαθμό υπέρμετρης αύξησης της δεδομένης και δικαιολογημένης καχυποψίας που χαρακτηρίζει το ελληνικό κοινό. Υποψιάζομαι ότι τα όργανα ελέγχου μαζί και αυτά της απόδοσης δικαιοσύνης έχουν αντιληφθεί ότι τυγχάνουν μηδενικής εμπιστοσύνης από την ελληνική κοινωνία. Την έχουν χάσει χρόνια τώρα μέσα από τις εκθέσεις και τις αποφάσεις τους οι οποίες ισοδυναμούν με άνευ προηγουμένου «βιασμό» της κοινής λογικής.

Την έχουν χάσει βάσει και των εκθέσεων εξουσιοδοτημένων οργάνων του εξωτερικού τα οποία έχουν τοποθετήσει την Ελλάδα στις κορυφαίες θέσεις των χωρών με τον υψηλότερο δείκτη διαφθοράς παράλληλα της μηδενικής εμπιστοσύνης σε Κυβερνήσεις και αρχές. Κι αυτή η καταγραφή δεν βασίζεται σε μια απλή υπόθεση, σαν αυτή της τιμωρίας της ΠΑΕ Άρης από τη ΔΕΑΒ, αλλά από ένα σωρό πιο σημαντικές οι οποίες ουδέποτε έφτασαν στο σημείο της απόλυτης διαλεύκανσης ούτως ώστε να πειστεί η ελληνική κοινωνία για τη στιβαρότητα της δικαιοσύνης και των αρχών.

Η επιβολή ποινής δύο αγωνιστικών της ΔΕΑΒ στην ΠΑΕ Άρης είναι σαν τη σταγόνα στη βροχή. Πέφτει ενοχλητικά ή μάλλον εκνευριστικά στο μέτωπο με πρόσχημα την καταπολέμηση της βίας στα γήπεδα. Κι όσοι είναι χρόνια στα γήπεδα, σαν και του λόγου μου, αναρωτιούνται αν πραγματικά μας περνούν για τόσο ηλίθιους. Καθότι η απόφαση λήφθηκε από διοικητική επιτροπή, η ΠΑΕ Άρης είχε τη δυνατότητα προσβολής της σε διοικητικό δικαστήριο κι αυτό έκανε με την προσωρινή αναστολή εκτέλεσης αυτής. Μη φανταστείτε ότι μπορεί να κάνει κάτι περισσότερο.

Πιο ενοχλητικό όλων και άξιο καχυποψίας είναι η τεράστια διαφορά στις εκθέσεις που κατέθεσαν οι τρεις παρατηρητές. Οι δύο, ΔΕΑΒ και Αστυνομίας, μάλλον ήταν σε διαφορετικά γήπεδα καθώς ο πρώτος (ορθώς) έγραψε την είσοδο του Θόδωρου Καρυπίδη στον αγωνιστικό χώρο και τη στιχομυθία με τον διαιτητή Τσαγκαράκη στο ημίχρονο του αγώνα με τον Βόλο. Ο δεύτερος – ο οποίος επίσης νομιμοποιείται να καταθέσει δική του έκθεση υπό τη μορφή της συμπληρωματικής – είδε μπουκάλι (πλαστικό), αναπτήρα, μεταλλικό αντικείμενο και βάσει του ότι οι «κίτρινοι» ήταν υπότροποι, τύλιξε τον Άρη σε μια κόλλα χαρτί. Ο δε παρατηρητής της Stoiximan Superleague έκανε τη δική του έκθεση η οποία οδήγησε στην επιβολή χρηματικού προστίμου.

 

Ο Βρούτσης

Η αντίθεση μεταξύ των εκθέσεων υποχρεώνει τον άνθρωπο που σύστησε την επιτροπή, τον αρμόδιο Υπουργό Γιάννη Βρούτση, σε μια απόφαση. Αυτή της αξιολόγησης των προσώπων που έχουν επιλεγεί και οι οποίοι υποτίθεται ότι έχουν την ευθύνη της αντικειμενικής καταγραφής των εκθέσεων. Επειδή αυτή η επιτροπή είναι στη δική του… καμπούρα έχει την ευθύνη ελέγχου των αποφάσεων των οργάνων της επιτροπής γιατί έχει διαπιστωθεί ότι υπήρξαν περιπτώσεις στις οποίες «ξεχάστηκαν» οι διατάξεις του Νόμου και δεν επιβλήθηκαν οι αντίστοιχες διοικητικές ποινές.

Ο κ. Βρούτσης οφείλει να ελέγξει τι… στο καλό έγινε και η μία έκθεση για τον αγώνα του Άρη με τον Βόλο ήταν τόσο διαφορετική από τις άλλες δύο και τελικώς οδήγησε το δικαστικό όργανο της ΔΕΑΒ στην επιβολή ποινής κι αν σε αντίστοιχες περιπτώσεις επιβλήθηκε η ίδια ποινή. Είναι πολιτική υποχρέωσή του να ελέγξει τι έγινε και τι γράφτηκε σε εκθέσεις άλλων αγώνων κι αν αυτοί που υποτίθεται ότι έχουν τον ρόλο των ελεγκτικών οργάνων έκαναν σωστά τη δουλειά τους ή απέκρυψαν γεγονότα τα οποία αποτυπώθηκαν από τον τηλεοπτικό φακό. Υπήρξε ποτέ περίπτωση που η έκθεση του παρατηρητή δεν αποτύπωνε όσα έδειξε ο τηλεοπτικός φακός;

Έως ότου τα πράξει όλ’ αυτά, ας έχει κατά νου ότι, η επιτροπή που σύστησε, στα μάτια της κοινωνίας, θα είναι διάτρητη και ουδόλως στιβαρή. Και σε καμία περίπτωση δεν πείθει για τον σκοπό για τον οποίον, υποτίθεται ότι, δημιουργήθηκε.

Αντί επιλόγου. Προσωπικά είμαι υπέρ της λήψης δραστικών, ουσιαστικών αλλά και πρωτίστως προσιτών προς εφαρμογή, μέτρων καταπολέμησης της βίας. Ανέκαθεν είχα την άποψη ότι τούτη η υπόθεση είναι εξαιρετικά εύκολη για την εκάστοτε Κυβέρνηση αλλά καμία δεν έχει τα κότσια να την «τελειώσει». Ως Έλληνας πολίτης δεν ανέχομαι να με κοροϊδεύουν πλασάροντάς μου «ντεμέκ» ενέργειες για την καταπολέμησή της. Διαχρονική άποψη μου είναι επίσης ότι δεν γίνεται για 3-4 ηλίθιους να απαγορεύεται η παρουσία αυτών που ουδεμία σχέση είχαν με περιστατικά. Στοιχειοθετεί τιμωρία αθώων και συνταγματικά είναι κολάσιμο.

Παράλληλα αποτελεί έσχατης μορφή υπεκφυγή γιατί έμμεσα ζητάς από αυτούς να τα βάλουν με τους ηλίθιους. Δηλαδή, να κάνουν τη δουλειά σου. Κι αυτό το αστείο μέτρο παραμένει εν έτη 2024 όπου υποτίθεται ότι έχουν τοποθετηθεί κλειστά κυκλώματα παρακολούθησης τα οποία είναι συνδεδεμένα με τις αστυνομικές αρχές για τον άμεσο εντοπισμό των δραστών. Πραγματικά, μας περνάνε για ηλίθιους.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.