Σιώπης: «Θα δώσω και την ψυχή μου για τον Παναθηναϊκό και τον κόσμο» (vid)

Ο Μανώλης Σιώπης επαναπατρίστηκε 5,5 χρόνια μετά την αποχώρηση του από τον Άρη. Ο διεθνής Έλληνας χαφ έφτασε το πρωί της Παρασκευής (31/1) στην Αθήνα, ολοκλήρωσε τη μεταγραφή του στον Παναθηναϊκό και μάλιστα με μόλις μια προπόνηση μπήκε στην αποστολή του Τριφυλλιού για τον αγώνα με τον ΟΦΗ στο ΟΑΚΑ.
Λίγο μετά την υπογραφή του συμβολαίου του για τα επόμενα 2,5 χρόνια ο Σιώπης μίλησε στην κάμερα του Παναθηναϊκού και έστειλε το μήνυμα του στους φίλους της νέας του ομάδας.
Οι δηλώσεις του Σιώπη:
Για το πότε ενημερώθηκε για το ενδιαφέρον του Παναθηναϊκού: «Τον Δεκέμβριο. Σιγά – σιγά όσο περνούσε ο μήνας, όσο υπήρχαν κουβέντες μεταξύ μας, καταλάβαινα ότι είναι το ιδανικό timing να γυρίσω, ειδικά σε μία τόσο μεγάλη ομάδα».
Για το τι ήταν αυτό που τον έκανε να έρθει στο Τριφύλλι: «Κυρίως η προσέγγιση του Παναθηναϊκού και ο στόχος του. Που έχει θέσει στόχο το Πρωτάθλημα. Που διεκδικεί το Πρωτάθλημα, που είναι εκεί, διότι εκεί πρέπει να είναι».
Για το αν του είχε λείψει ο πρωταθλητισμός: «Μου είχε λείψει ο πρωταθλητισμός και η πίεση. Σε κάνει καλύτερο. Σε κάποιους αρέσει, σε κάποιους δεν αρέσει. Εμένα με κάνει καλύτερο».
Για την εμπειρία του στο εξωτερικό: «Πήρα τίτλους, έπαιξα μεγάλα παιχνίδια, αγάπη από τον κόσμο. Και θα σταθώ σε αυτό».
Για το πόσο διαφορετικός παίκτης είναι, μετά το εξωτερικό, τώρα που επιστρέφει στην Ελλάδα: «Είναι η ημέρα και η νύχτα. Όσο θυμάμαι εκείνο τον Σιώπη, ήταν αυτό που λέμε... μηχανάκι. Έτρεχε ακατάπαυστα, έτρεχε όπου να’ ναι. Τώρα, ο Σιώπης έχει τοποθετήσεις στην ανάπτυξη. Σπάει το παιχνίδι. Πιέζει και δεν τρέχει όπου να’ ναι. Σε κάποιους πολλές φορές φαίνεται ότι τρέχω παντού, αλλά δεν είναι έτσι. Τρέχω εκεί που πρέπει να τρέξω. Είναι η αντίληψη, είναι η εμπειρία. Είμαι τελείως διαφορετικός. Οι περισσότερα στα τελευταία παιχνίδια της Εθνικής με βλέπουν. Αλλά ακόμα και στην Εθνική παίζουμε άλλο ποδόσφαιρο».
Για τους φίλους που συναντάει στον Παναθηναϊκό: «1000% θα με βοηθήσει στην προσαρμογή. Με τον Αναστάση, τον Φώτη, τον Βαγιαννίδη είμαστε κοντά και στην Εθνική. Μόλις του δω εδώ, θα είναι σαν να είμαι εδώ χρόνια. Έτσι θα νιώσω».
Για το αν παρακολουθεί, φέτος, τον Παναθηναϊκό: «Έβλεπα όλα τα ντέρμπι. Τα τελευταία χρόνια υπάρχει δυνατός ανταγωνισμός. Ο Παναθηναϊκός έχει ποιότητα και είναι συγκροτημένη ομάδα. Παίζει με ένα συγκεκριμένο πλάνο του προπονητή, το οποίο αλλάζει από παιχνίδι σε παιχνίδι ανάλογα με τον αντίπαλο. Τα τελευταία χρόνια ο Παναθηναϊκός δεν είχε τόση ποιότητα, όσο φέτος».
Για το τι να περιμένουν οι φίλαθλοι της ομάδας: «Θα δώσω και την ψυχή μου για αυτούς και για την ομάδα. Έτσι είμαι σαν άνθρωπος».
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.
Bill T.
καλώς ήρθες παιχταρά!!!!! Νασαι δυνατος κ να μας χαρίσεις τίτλους!!!
nikoshalkida
Τη χρονιά που θα κρινόταν αν μπορεί να προσφέρει στον Ολυμπιακό επέλεξε να φύγει. Καλός και φιλότιμος παίκτης αλλά με χαμηλό ταβάνι. Όποιος δεν το βλέπει εθελοτυφλεί. Απλά στον Παναθηναϊκό ίσως πετύχει γιατί μπορεί να απελευθερώσει τον Μαξίμοβιτς ο οποίος είναι παικταράς.
Badou από παντού
Μαχαιριά στην καρδιά να σε βλέπουμε με άλλη φανέλα Μανώλη….
Chr.1908
Απ τους λίγους που τιμούν τη φανέλα ότι χρώμα και αν έχει, πολύ καλή μεταγραφή και μπράβο στον Αλαφούζο!
Nouk
Πράξεις Μανώλη !! Γτ από λόγια χορτάσαμε !
okalosSas
Μάλλον δεν τον ξέρεις τον Σιωπή.. Ο τύπος όπου πάει σκίζετε για την ομάδα.