Goal Line Technology: Η FIFA θέλει να το επεκτείνει σε όλες τις γραμμές του γηπέδου
Μια σημαντική αλλαγή στις διαιτητικές τεχνολογίες εξετάζει η FIFA. Όπως μετέδωσε το ιταλικό Calcio e Finanza, η Παγκόσμια Ομοσπονδία θέλει να επεκτείνει σε όλες τις γραμμές του γηπέδου τη χρήση του Goal Line Technology, το οποίο θα... ντεμπουτάρει και στην Ελλάδα στα Play Off 1-4 της Stoiximan Superleague. Έτσι, αν τα πλάνα της προχωρήσουν, ο εκάστοτε διαιτητής θα γνωρίζει με απόλυτη ακρίβεια αν η μπάλα έχει περάσει τη γραμμή όχι μόνο σε περιπτώσεις γκολ, αλλά και σε άουτ, κόρνερ, πλάγια.
Βέβαια δεν πρόκειται για μια απλή διαδικασία, αφού οι ειδικές κάμερες για την επέκταση του Goal Line Technology θα κοστίσουν 500-600 χιλιάδες ευρώ ανά γήπεδο. Η ιδέα της FIFA είναι να τεστάρει το... νέο, διευρυμένο GLT στο επερχόμενο Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων, το καλοκαίρι του 2025 στις ΗΠΑ.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta. Ακολούθησέ μας και στο Google News.