Όταν η νίκη μοιάζει περισσότερο με ήττα

Όταν η νίκη μοιάζει περισσότερο με ήττα

Βασίλης Βλαχόπουλος Βασίλης Βλαχόπουλος
Όταν η νίκη μοιάζει περισσότερο με ήττα

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει τη νίκη η οποία δεν έχει τη δύναμη να επισκιάσει τα πάντα…

Το bwin Tennis Leaderboard με εντυπωσιακά έπαθλα* ξεκίνησε! *Ισχύουν όροι και προϋποθέσεις. | 21+

Σπανίως αποδοκιμάζεται η ομάδα που κερδίζει, αλλά αυτή η αντίδραση δείχνει ξεκάθαρα τη σοβαρότητα της κατάστασης αλλά και τη μηδενική ανοχή. Στην πραγματικότητα, είναι η συνέπεια της κακοτεχνίας του Άρη εδώ και τουλάχιστον ενάμιση μήνα, των πληγών σε Πρωτάθλημα και Κύπελλο οι οποίες δεν επουλώθηκαν ποτέ, με αποτέλεσμα την έκρηξη μιας οργής σε κακό timing.

Η δε κακοτεχνία είναι το αποτέλεσμα «συνύπαρξης» ένα σωρό ανορθογραφιών. Γιατί αποδεικνύεται ότι η ποιότητα της ομάδας δεν είναι τόσο υψηλή, όπως όλοι νομίσαμε στις πρώτες στροφές του Πρωταθλήματος και από τη στιγμή που αναδείχθηκε με άσχημο τρόπο, (η ομάδα) κλήθηκε να διαχειριστεί και το ψυχολογικό πρόβλημα.

Επιβεβαιώνεται επίσης ότι η ομάδα δεν δούλεψε τόσο όσο θα έπρεπε ούτως ώστε να πάψει να είναι εκνευριστικά προβλέψιμη κι όταν η ατομική απόδοση έπαψε να είναι αυτή που ήταν, εμφανίστηκε η γύμνια της. Φαίνεται ξεκάθαρα επίσης ότι σε επίπεδο προεργασίας, δεν έγιναν άμεσα οι ενέργειες ενίσχυσης, ούτως ώστε να γεμίσει η φαρέτρα.

 

Το επιχείρημα του Σάββα Παντελίδη περί ασυνήθιστων καταστάσεων που έλαβαν χώρα στο διάστημα της προετοιμασίας έχει βάση και είναι αληθές. Η προετοιμασία ήταν ελλιπής, περιορίστηκε στις 4-5 προπονήσεις και σ’ ένα διάστημα αγωνιστικής απραξίας (σ. σ. ο Άρης έδωσε τον τελευταίο του επίσημο αγώνα στις 20 Δεκεμβρίου). Ταυτόχρονα, δεν αγωνίστηκαν τέσσερα βασικά γρανάζια της ενδεκάδας του, συνυπολογίζοντας και τον σοβαρό τραυματισμό του Μπρούνο Γκάμα.

Ωστόσο, το ότι ξέμεινε από σέντερ φορ και χρειάστηκε να παίξει ο Γιουνές με συνέπεια την υποτροπή, καθώς είχε διακοπεί η συνεργασία με τον Θωμά Ναζλίδη, επίσης μπαίνει στο κάδρο. Αυτό έγινε γιατί δεν υπήρχαν λύσεις από τους παίκτες που ήταν διαθέσιμοι.

Ο έμπειρος τεχνικός υποχρεώθηκε να χρησιμοποιήσει δύο παίκτες (σ. σ. Ιντζόγλου, Βαλεριάνος) οι οποίοι έχουν ενημερωθεί ότι δεν υπολογίζονται. Ηθικά ο Άρης είναι τίμιος απέναντί τους, γιατί τους ειδοποίησε πριν από τουλάχιστον είκοσι μέρες ούτως ώστε να βρουν άλλες ομάδες για να συνεχίσουν την καριέρα τους. Τυπικά όμως είναι εκτεθειμένος, γιατί τους χρειάστηκε και φυσικά επένδυσε στον επαγγελματισμό τους.

Βέβαια, βάσει ποδοσφαιρικής εικόνας, αυτές οι αποφάσεις δεν δικαιολογούνται. Κυρίως αυτή για τον Γιώργο Βαλεριάνο ο οποίος (μετά τον Βέλεθ) ήταν ό,τι καλύτερο είχε να παρουσιάσει ο Άρης απέναντι στη Λαμία. Ένα παιχνίδι δεν στοιχειοθετεί ασφαλές κριτήριο, αλλά δεν γίνεται η λογική μιας απόφασης να στηρίζεται στ’ ότι ένας Έλληνας φεύγει ευκολότερα από έναν ξένο (σ. σ. Μενέντεθ), κυρίως όταν ο ξένος δεν ανταποκρίνεται στο ύψος του συμβολαίου του. Ο δε Ιντζόγλου έδωσε αυτά που μπορεί να προσφέρει σ’ αυτό το επίπεδο. Δηλαδή, το ότι χρειάστηκε να τρέξει λιγότερο ο Χαβιέ Ματίγια γιατί ο παρτενέρ του κρατούσε τη θέση του, προφανώς και σχετίζεται με την τακτική πειθαρχία του Ιντζόγλου.

Είναι προφανές όμως ότι το πρόβλημα του Άρη δεν βρίσκεται σ’ αυτούς που προβλέπεται να φύγουν αλλά στους αντίστοιχους που πρόκειται να μείνουν, καθώς επίσης και στην ανάγκη να αποδειχθούν πετυχημένες όλες οι κινήσεις του Γενάρη. Διότι με εξαίρεση τον Φραν Βέλεθ, κανείς άλλος δεν έχει σταθερότητα. Ο Ματέο Γκαρσία παραμένει μια… αόρατη φιγούρα, ο Νίκο Μαρτίνες δε θυμίζει σε τίποτε τον παίκτη που απολαύσαμε σε άλλες ομάδες και το πρόβλημα στη μεσοεπιθετική γραμμή δείχνει να μπορεί να λυθεί μόνο μέσα από τις προσθήκες. Ο Σάββας Παντελίδης νιώθει τη σιγουριά ότι η δυσλειτουργία της ομάδας θα ξεπεραστεί με την ένταξη του Μάρτιν Τόνσο. Ο Αργεντίνος έχει αποδείξει το επίπεδο ικανότητάς, μένει να το πράξει και με τη φανέλα του Άρη.

Η λογική λέει επίσης ότι ο σχεδιασμός θα αλλάξει λόγω του σοβαρού τραυματισμού του Μπρούνο Γκάμα καθώς αυτός γέννησε την ανάγκη ενίσχυσης στα επιθετικά άκρα. Ο Πορτογάλος χάνει το υπόλοιπο της χρονιάς και η λύση του προβλήματος δεν μπορεί να είναι ο… πασπαρτού Ντιγκινί. Δεν γίνεται να ξεκινήσει στο δεύτερο γύρο επενδύοντας σε μια αναγκαστική επιλογή. Αυτό σημαίνει ότι ο Άρης δείχνει να είναι υποχρεωμένος να βάλει στην άκρη κάποιες άλλες αναγκαιότητες και να κοιτάξει να πάρει ακραίο επιθετικό ο οποίος θα μπορεί υπό προϋποθέσεις να αγωνιστεί και στην κορυφή και στόπερ καθώς ο Άρης έχει ξεμείνει με μόλις τρεις από δαύτους.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.