Όσα δίδαξε η σεζόν τον Παναθηναϊκό για τις αδυναμίες του

Όσα δίδαξε η σεζόν τον Παναθηναϊκό για τις αδυναμίες του

Όσα δίδαξε η σεζόν τον Παναθηναϊκό για τις αδυναμίες του

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τα σημεία που υστέρησε το «τριφύλλι» και πρέπει να βελτιώσει αυτό το καλοκαίρι μέσα από τις μεταγραφές και την δουλειά του προπονητή.

Οι μεταγραφές και η δουλειά του Γιώργου Δώνη το καλοκαίρι είναι οι δύο παράγοντες που πρέπει να ανεβάσουν αγωνιστικό επίπεδο τον Παναθηναϊκό ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου.

Το «τριφύλλι» που μέσα στα γήπεδα τελείωσε την σεζόν με 47 βαθμούς και κατέγραψε έναν εξαιρετικό πρώτο γύρο και έναν απογοητευτικό δεύτερο, θα πρέπει να διδαχθεί από τις αδυναμίες που εμφάνισε πάνω στο χορτάρι, να ενισχυθεί και να δουλέψει περισσότερο στους τομείς που έδειξε ότι υστερεί τόσο σε ποιότητα όσο και σε επίπεδο δουλειάς, αυτοματισμών και ομαδικής συμπεριφοράς.

Η χρονιά που ολοκληρώθηκε ήταν άκρως διδακτική για τον Παναθηναϊκό σχετικά με τις αδυναμίες που έχει ως ομάδα. Ποιες είναι αυτές;

1) ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

 

Το νούμερο ένα πρόβλημα που εκμηδένισε τις πιθανότητες του Παναθηναϊκού σε καθαρά αγωνιστικό επίπεδο, να κυνηγήσει την πεντάδα μέχρι το τέλος του πρωταθλήματος. Μέσα στο 2019, οι «πράσινοι» παρουσίασαν σημαντική δυσλειτουργία στο να παράξουν ευκαιρίες, στο να απειλήσουν με αξιώσεις την αντίπαλη εστία και να δημιουργήσουν αξιόλογες φάσεις μπροστά στην αντίπαλη εστία. Η μεγάλη αδυναμία του «τριφυλλιού» δεν ήταν ούτε η εκτέλεση, ούτε η αποτελεσματικότητα. Το σύνολο του Δώνη στον δεύτερο γύρο έκανε ευκαιρίες με το... σταγονόμετρο και αυτό μπορεί να διορθωθεί μόνο με την έλευση ποδοσφαιριστών που θα ανεβάσουν επίπεδο την δημιουργία και φυσικά με δουλειά στις προπονήσεις.

2)ΑΞΟΝΑΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΓΡΑΜΜΗΣ

Με το ρόστερ που υπήρχε και την απαγόρευση μεταγραφών, ο Παναθηναϊκός διέθετε στον άξονα της μεσαίας γραμμής ποδοσφαριστές με λίγο ή πολύ τα ίδια χαρακτηριστικά. Ουδείς εκ των κεντρικών μέσων των «πρασίνων» δεν είχε ανεπτυγμένα τα δημιουργικά χαρίσματα, με αποτέλεσμα το «τριφύλλι» να παίρνει ελάχιστα πράγματα επιθετικά από τον άξονα της μεσαίας γραμμής. Κάτσε, Στάϊκος, Κουρμπέλης, Τζανδάρης και Δώνης, άλλος λιγότερο και άλλος περισσότερο, δεν βοήθησαν όσο θα έπρεπε στο επιθετικό παιχνίδι της ομάδας τους.

Αυτό σημαίνει πως ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να βάλει δημιουργία στον άξονά του, θα πρέπει να βρει τουλάχιστον δύο ποδοσφαιριστές στο κέντρο του γηπέδου, οι οποίοι θα προσφέρουν σε ασίστ και γκολ και θα είναι σε θέση να κάνουν διαφορά στο επιθετικό τρίτο του γηπέδου.

3)ΑΝΤΙΔΟΤΟ ΣΤΗΝ ΠΙΕΣΗ

Στα παιχνίδια που πιέστηκε ψηλά, ειδικά σε εκείνα με αντίπαλο τον ΠΑΟΚ και τον Ολυμπιακό εκτός αλλά και στο δεύτερο ημίχρονο στην Τρίπολη, ο Παναθηναϊκός έδειξε τεράστια αδυναμία να κρατήσει μπάλα, να κυκλοφορήσει σωστά και να βγάλει τα δύσκολα από το αμυντικό του τρίτο. Αν θέλει του χρόνου να είναι ανταγωνιστικός απέναντι στις ομάδες που θα διεκδικήσουν το πρωτάθλημα, οι «πράσινοι» θα πρέπει να δουλέψουν αρκετά πάνω σε αυτό το κομμάτι.

Υ.Γ1: Πως γίνεται να έχουν μπει τόσα εκατομμύρια στην ΠΑΕ από πέρυσι το καλοκαίρι(το ακριβές ποσό το γνωρίζει μόνο ο Γιάννης Αλαφούζος και το λογιστήριο, καθώς αρκετά χρήματα είχαν μπει το προηγούμενο διάστημα και μετοχοποιήθηκαν τον τελευταίο χρόνο) και οι υπάλληλοι της ΠΑΕ να είναι 6 μήνες «μέσα» και οι ξένοι ποδοσφαιριστές να μην έχουν πληρωθεί την μισή δόση Φεβρουαρίου ενώ σε λίγες μέρες θα πρέπει να καταβληθεί και ο Μαϊος;

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.