Σήμερα, ο Άρης δεν έχει Ιντέγε

Σήμερα, ο Άρης δεν έχει Ιντέγε

bet365

Ο Βασίλης Βλαχόπουλος γράφει για τη λογική των ανθρώπων του Άρη στις επιλογές παικτών και στέκεται στην περίπτωση του Μπράουν Ιντέγε.

Τορόντο Ράπτορς - Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς με αξεπέραστο Live Στοίχημα και αμέτρητα ειδικά στοιχήματα! (21+)

Ο Άρης βάζει… νέο αίμα στο Πρωτάθλημα, προφανέστατα δεν επιβεβαιώνει όλους όσοι πίστευαν ότι θα προχωρήσει σε «ανακύκλωση» με επιλογές παικτών οι οποίοι ήταν πέρυσι στη Superleague και βασικός σκοπός του είναι η προσθήκη ποιότητας σ’ ένα ούτως ή άλλως αξιόλογο ρόστερ. Οι κινήσεις του αποδεικνύουν την απόφαση για εντονότερη επένδυση από πλευράς ιδιοκτησίας και σε αγωνιστικά επίπεδο επιβεβαιώνουν τα λόγια του αθλητικού διευθυντή της ΠΑΕ, Ντίνου Διαμαντόπουλου, ο οποίος αναφέρθηκε στην απόφαση αλλαγής σχηματισμού με τη χρησιμοποίηση διάταξης 4-3-3.

Βαδίζοντας επί του συγκεκριμένου πλάνου, αποκτήθηκε ο Λερίν Ντουάρτε. Το γήπεδο είναι ο καθρέπτης για κάθε ποδοσφαιριστή, αλλά στην περίπτωση του Ολλανδού υπάρχουν δύο στοιχεία τα οποία δεν γίνεται να περάσουν απαρατήρητα. Το πρώτο αφορά την (προ εξαετίας) επένδυση των τριών εκατομμυρίων ευρώ από τον Άγιαξ και το γεγονός ότι τον βάφτισε αντικαταστάτη του Έρικσεν. Η συγκεκριμένη μεταγραφή δεν βγήκε σε καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές με τις απόψεις να διίσταται σχετικά με τις αιτίες. Το δεύτερο σχετίζεται με το γεγονός ότι ο Λούις Φαν Γκάαλ του έδωσε δύο αγώνες με την Εθνική Ολλανδίας.

Μέσα από τις κινήσεις του Άρη, γίνεται ξεκάθαρο επίσης ότι ένα από τα κριτήρια είναι η δυνατότητα του κάθε ποδοσφαιριστή να παίξει σε τουλάχιστον δύο θέσεις. Για παράδειγμα, ο Ντουάρτε είναι εσωτερικός μέσος, μπορεί να αγωνιστεί τόσο στον άξονα όσο και στη δεξιά πλευρά. Η απόκτηση παικτών που διακρίνονται από την ευχέρεια παρουσίας σε τουλάχιστον δύο θέσεις, αναμφίβολα προσφέρουν ευλυγισία στον προπονητή, γιατί σε κάθε περίπτωση έχει επιλογές.

 

Πάμε στον Μπράουν Ιντέγε. Το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ένα κομμάτι του ταξιδιού της αντιπροσωπείας του Άρη στο Λονδίνο αφορά τον Νιγηριανό επιθετικό. Ήδη στη ζυγαριά τοποθετήθηκαν όλα τα δεδομένα της υπόθεσής του. Η λογική λέει ότι πρόκειται για ασφαλή επιλογή, άλλοι εκτιμούν ότι εμπεριέχει ρίσκο λόγω της εξάμηνης απουσίας του παίκτη από τους αγωνιστικούς χώρους. Με την ίδια λογική βέβαια και η επιστροφή του Μπρούνο Γκάμα εμπεριέχει ρίσκο διότι ο Πορτογάλος θα γυρίσει στους αγωνιστικούς χώρους έπειτα από μεγάλο διάστημα κι έχοντας στην πλάτη του έναν σοβαρό τραυματισμό και μια επέμβαση. Κατά πόσο θα «καταπιεί» ένας αθλητής ένα νεκρό διάστημα, εξαρτάται από την προσωπικότητα και τον επαγγελματισμό του. Τόσο απλά.

Επίσης, το χρονικό διάστημα αδρανοποίησης ενός αθλητή δεν λαμβάνεται το ίδιο υπόψη στην καλοκαιρινή μεταγραφική περίοδο σε σχέση με την αντίστοιχη χειμερινή. Γιατί τον Γενάρη, το βασικό κριτήριο κάθε ομάδας είναι το επίπεδο αγωνιστικότητας ενός ποδοσφαιριστή αθλητή και κυρίως, η ικανότητα του στην άμεση προσαρμογή στο σύνολο. Στην αντίστοιχη καλοκαιρινή, ο χρόνος δεν είναι εχθρός αλλά σύμμαχος. Αν δηλαδή ο Ιντέγε (έστω με εξάμηνη απουσία) έχει τη δυνατότητα της συμμετοχής στην προετοιμασία, ελάχιστη σημασία έχει αν έπαιζε τον Απρίλιο.

Στη δε αξιολόγηση κάθε περίπτωσης, οι αριθμοί είναι ο αδιάψευστος μάρτυρας. Ο Ιντέγε διανύει το 31ο έτος της ηλικίας του, πράγμα που σημαίνει ότι βρίσκεται στην πιο ώριμη και παραγωγική περίοδο της καριέρας του. Σε βάθος δεκαετίας μετρά 247 αγώνες, 99 γκολ και 28 ασίστ σε αξιόλογα Πρωταθλήματα. Σήμερα, ο Άρης δεν έχει τέτοιο παίκτη. Γι’ αυτόν τον λόγο, δεν είναι απλά ασφαλής, αλλά μια επιλογή πολυτελείας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Βασίλης Βλαχόπουλος
Βασίλης Βλαχόπουλος

Ασχολήθηκε με τη δημοσιογραφία στα τελευταία χρόνια της… λαδόκολλας. Χάριν οικονομίας, το λευκό χαρτί χρησιμοποιούταν σε έκτακτες και ιδιαιτέρως σοβαρές καταστάσεις, ούτως ή άλλως ήταν δυσεύρετο. Πρόλαβε τη διαδικασία αποστολής των φαξ, αλλά και τις πρώτες συσκευές κινητής τηλεφωνίας με τη λαστιχένια κεραία που θύμιζαν στρατιωτικούς ασυρμάτους.

Παρακολουθεί όλες… τις μπάλες, αλλά η αδυναμία του είναι η πορτοκαλί, η σπυριάρα, λόγω της ειδοποιού διαφοράς μεταξύ ποδοσφαίρου και μπάσκετ. Στο μπάσκετ ΠΑΝΤΑ κερδίζει ο καλύτερος. Στο ποδόσφαιρο, μπορεί να κερδίσει ο πιο τυχερός.

ΥΓ: Οσα χρόνια κι αν περάσουν, όσα περιοδικά κι αν πέσουν στα χέρια του, το «Τρίποντο» ήταν, είναι και θα είναι το κορυφαίο forever and ever.