Γιατί οι δικαστές αρνούνται να δικάσουν τον ΠΑΟΚ;

Γιατί οι δικαστές αρνούνται να δικάσουν τον ΠΑΟΚ;

Γιατί οι δικαστές αρνούνται να δικάσουν τον ΠΑΟΚ;

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου προσπαθεί να απαντήσει πώς και γιατί οι δικαστές των ποδοσφαιρικών δικαιοδοτικών οργάνων δεν μπαίνουν στην ουσία της υπόθεσης του ΠΑΟΚ και της Ξάνθης και δέχονται ως δεσμευτική την εισήγηση των δικηγόρων της ΕΕΑ.

Powerfest: Η δημοφιλής σειρά από τουρνουά για τους λάτρεις του πόκερ. |21+

Επειδή μερικοί παριστάνουν τους χαζούς, απλά να ξεκαθαρίσουμε εξ’ αρχής ότι ΚΑΝΕΙΣ κανονικός δικαστής που ασχολείται και δικάζει με βάση το αθλητικό δίκαιο στα αρμόδια δικαιοδοτικά όργανα, δεν δίκασε επί της ουσίας τον ΠΑΟΚ για το θέμα με την Ξάνθη.

Το ότι μερικά Μέσα που ανήκουν σε συγκεκριμένη ιδιοκτησία, τολμάνε και αναφέρουν ότι και το Πρωτοβάθμιο και η Εφέσεων έκριναν την υπόθεση και καταδίκασαν τον ΠΑΟΚ, αποδεικνύει και τη δημοσιογραφική ενοχή, την προπαγάνδα δηλαδή για να δημιουργηθούν εντυπώσεις.

Οι κανονικοί δικαστές ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ να δικάσουν επί της ουσίας την υπόθεση αυτή. Κανονικός δικαστής που απεφάνθη πώς υπάρχει πολυιδιοκτησία ΔΕΝ υπάρχει. ΚΑΝΕΙΣ κανονικός δικαστής δεν έβαλε την υπογραφή του σε κάτι τέτοιο, γιατί πολύ απλά αυτό ΔΕΝ υφίσταται.

 

Αρνήθηκαν λοιπόν να δικάσουν γιατί θεώρησαν δεσμευτική ή καλύφθηκαν τέλος πάντων πίσω από την εισήγηση της Επιτροπής που σύστησε ο Αυγενάκης, της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού δηλαδή. Η Πρωτοδίκης δηλαδή και οι Εφέτες, έκριναν ότι δεσμεύονται από την εισήγηση των αξιότιμων μελών της ΕΕΑ, όπως ο οικονομολόγος κ. Αρκούδης, η δικηγόρος κ. Μαρούπα και ο κουμπάρος του Αυγενάκη από την Κρήτη, μαζί με τον καθηγητή δικαίου και πολιτικών της Ε.Ε. που επίσης διόρισε ο Αυγενάκης. (Και μην γράψει κανείς ότι κατά το παρελθόν δεν έχουν απορριφθεί τέτοιες εισηγήσεις με ανεπαρκή αιτιολογικά από τα ποδοσφαιρικά Όργανα. Και στο κάτω-κάτω πώς ο ένας εφέτης το ίδιο ακριβώς θέμα το έκρινε διαφορετικά;)

Η Πρωτοδίκης λοιπόν χρειάστηκε 10 ημέρες για να αποφασίσει ότι δεσμεύεται από την ΕΕΑ, τη σύνθεση της οποίας διαμόρφωσε ο Αυγενάκης.

Οι Εφέτες όπως ο κ. Φιλόπουλος με την εμπειρία 30 χρόνων στα δικαστήρια, χρειάστηκαν 30 ημέρες για να αποφανθούν ότι τους δεσμεύει η εισήγηση της Επιτροπής που συμμετέχει ο Αρκούδης και η Μαρούπα! Η οποία έκανε και αυτοψία που όπως δήλωσε ο Αρκούδης… έπαιξε μεγάλο ρόλο στην εισήγησή του!

Ο Ολυμπιακός και ο Κούγιας έδωσαν μεγάλο αγώνα για να μην μπουν στην ουσία της υπόθεσης οι δικαστές. Γιατί άραγε ενώ ήταν σίγουροι και είχαν αδιάσειστα στοιχεία πόνταραν ΜΟΝΟ στους ανθρώπους που διόρισε ο Αυγενάκης και στη δική τους δουλειά επάνω στο θέμα της δήθεν πολυιδιοκτησίας;

Γιατί λοιπόν δόθηκε τόσος αγώνας από τον περασμένο Αύγουστο με τη δημιουργία αυτής της σύνθεσης στην ΕΕΑ; Γιατί διορίστηκε πρόεδρος ο κουμπάρος του Αυγενάκη; Γιατί παραιτήθηκε ο Τριανταφυλλάκης από την ΕΕΑ και αντικαταστάθηκε με τον Φαραντούρη ΜΕΤΑ την καταγγελία της ΠΑΕ Ολυμπιακός; Ο Φαραντούρης που είχε και έχει άμεση σχέση με τον δικηγόρο Τζουγανάτο από τον οποίο ο Ολυμπιακός ζήτησε και πήρε γνωμοδότηση για την υπόθεση! Γιατί διερευνάται ο Αρκούδης για σοβαρά αδικήματα; Γιατί μέσα σε όλα αυτά δεν ψήφισε στη διαδικασία της ΕΕΑ ο Μανταίος που συμμετέχει στην Επιτροπή;

Όποιος απαντήσει σε αυτές τις ερωτήσεις μπορεί εύκολα να πάει και στις επόμενες που θα τον οδηγήσουν σε ασφαλέστατο συμπέρασμα για το γεγονός ότι τακτικοί δικαστές αρνούνται να δικάσουν επί της ουσίας μία υπόθεση και κρύβονται από μία εισήγηση λογιστών και δικηγόρων, την οποία θεωρούν δεσμευτική, κάτι για το οποίο ήταν αντίθετος μέχρι και ο Πρωθυπουργός μιλώντας από το βήμα της Βουλής!

Όποιος απαντήσει στην ερώτηση… γιατί αντικαταστάθηκε μέσα σε μία ημέρα ο εισηγητής του Συμβουλίου της Επικρατείας που θα ασχολούνταν με το αίτημα προσωρινής διαταγής που ζήτησε ο ΠΑΟΚ, αυτόματα θα θυμηθεί και θα καταλάβει γιατί τώρα οι δικαστές βρίσκουν την εύκολη λύση της δεσμευτικότητας.

Θα καταλάβει πώς και γιατί οι Εφέτες αρνήθηκαν να μπουν στην ουσία της υπόθεσης. Έκαναν κάτι τέτοιο ενώ το Διοικητικό Εφετείο που είναι και το πλέον αρμόδιο να κρίνει μία διοικητική απόφαση όπως αυτή που βγάζει η ΕΕΑ, αποφάνθηκε με κάθε επισημότητα ότι αυτή η εισήγηση ΔΕΝ είναι δεσμευτική! (Και μην ξεχνάμε ότι εκκρεμούν οι διοικητικές αυτές υποθέσεις).

Οι Εφέτες Φιλόπουλος και Βρυώνης όμως διαφώνησαν και με αυτούς! Γιατί; Μα απαντήθηκε πολλές φορές παραπάνω. Στην Ελλάδα του 2020 ζουν και βλέπουν τι γίνεται δεξιά και αριστερά σε πολλές άλλες υποθέσεις

Για να αποφύγουν όλα τα παραπάνω θα δεχθούν ότι δικηγόροι, λογιστές και καθηγητές πολιτικών επιστημών μπορούν να δικάσουν, αλλά οι ίδιοι... όχι! Και όλα αυτά παρά το ότι ο εφέτης Βρυώνης στη διάρκεια της δίκης, είπε το αμίμητο: «Όλες οι πλευρές, και ο Ολυμπιακός, μπαίνουν στην ουσία της υπόθεσης πολυιδιοκτησίας. Ο Ολυμπιακός όμως ζητάει από την Επιτροπή να μην μπει στην ουσία». Το σχολίασε, αλλά τελικά ούτε εκείνος μπήκε! Γιατί; Ε, να μην ξαναγράφουμε τα ίδια…

Τι να κάνουμε…

Τώρα ο «χαλίφης» μετράει τα πρωταθλήματα που χάνει στα χαρτιά, ενώ έχασε το μέτρημα με τους βαθμούς που του αφαιρούνται κάθε σεζόν, εδώ και έξι συνεχόμενα χρόνια!

Κάποτε στο ελληνικό ποδόσφαιρο τέτοια θέματα λύνονταν με ένα τηλεφώνημα ιδιοκτήτη ΠΑΕ στο νομικό σύμβουλο της ΕΠΟ! Στο άψε-σβήσε τελείωναν οι υποθέσεις…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.