AEK: Το τελευταίο παιχνίδι του «στρατιώτη» Στέλιου Μανωλά (vid)

AEK: Το τελευταίο παιχνίδι του «στρατιώτη» Στέλιου Μανωλά (vid)

Κώστας Τόπας
AEK: Το τελευταίο παιχνίδι του «στρατιώτη» Στέλιου Μανωλά (vid)

bet365

Σαν σήμερα το 1998 ο Στέλιος Μανωλάς έδωσε την τελευταία του παράσταση με τη φανέλα της ΑΕΚ στο παιχνίδι με την Ξάνθη για την 34η αγωνιστική του ελληνικού πρωταθλήματος, βάζοντας τέλος σε μια λαμπρή καριέρα.
Ουνιόν - Μπάγερν Μ.: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Ο Στέλιος Μανωλά​ς ενσωματώθηκε στην ΑΕΚ, το 1976 και τέσσερα χρόνια αργότερα πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα της Ενωσης. Ο κεντρικός αμυντικός ξεχώριζε για το πάθος του σε κάθε παιχνίδι που έδινε με τα «κιτρινόμαυρα». Δεν είναι τυχαίο το γεγονός πως ακόμα και σήμερα οι φίλοι της ΑΕΚ, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για τον Στέλιο Μανωλά.

Το πάθος του για τη νίκη και τη φανέλα της ΑΕΚ, μερικές φορές τον οδήγησε εκτός ορίων. Οπως στον αγώνα με τον Ολυμπιακό, όπου έπιασε από τον λαιμό τον Νινιάδη, αλλά και στον τελικό Κυπέλλου του 1995, όταν είχε σχίσει το μανίκι του διαιτητή Μπάκα, για ένα πέναλτι που είχε δώσει υπέρ του Παναθηναϊκού στο τέλος της παράτασης.

Στις 17 Μαΐου του 1998 έδωσε το τελευταίο του παιχνίδι με τον Δικέφαλο στο στήθος, κόντρα στην Ξάνθη. Στο 58ο λεπτό της αναμέτρησης, ακούστηκε από τα μεγάφωνα του γηπέδου πως ο Στέλιος Μανωλάς θα περάσει εκτός αγωνιστικού χώρου και τη θέση του θα πάρει ο Νίκος Κωστένογλου.

Εκείνη τη στιγμή, άπαντες σηκώθηκαν από τα καρεκλάκια τους για να αποθεώσουν τον 36χρονο κεντρικό αμυντικό της Ενωσης. Το παιχνίδι διεκόπη για μερικά λεπτά καθώς ο Μανωλάς πήρε τα δύο του παιδιά που τον περιμένανε στο στίβο του «Νίκος Γκούμας», τα έβαλε μέσα στο γήπεδο και στη συνέχεια συμπαίκτες και αντίπαλοι τον χαιρέτησαν.

Ο εκ των κορυφαίων Ελλήνων αμυντικών σε εκείνο το ματς παρέλαβε τιμητική πλακέτα από τον τότε πρόεδρο της ΑΕΚ, Λάκη Νικολάου.

Συνολικά μέτρησε 447 συμμετοχές, κατέκτησε 5 πρωταθλήματα (1979, 1989, 1992, 1992, 1994), 3 Κύπελλα (1983, 1996, 1997), 1 Λιγκ Καπ (1990) και δυο Σούπερ Καπ (1989, 1996).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα