Την Λεωφόρο και τα μάτια σας!

Την Λεωφόρο και τα μάτια σας!

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Την Λεωφόρο και τα μάτια σας!

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου σχολιάζει τα όσα έγιναν στις εκλογές του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, τις απορίες που γέννησε η στάση Μαλακατέ σε ένα θέμα ζωτικής σημασίας, όπως το γηπεδικό, τα 164 μέλη και την ελπίδα με την παρουσία του κόσμου.

Όσο σημαντικό ήταν να μην οδηγηθεί σε διοίκηση Πρωτοδικείου ο Παναθηναϊκός μετά την πέρα για πέρα επιτυχημένη διετία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου τόσο σε αθλητικό όσο και σε οικονομικό επίπεδο, άλλο τόσο σημαντικό ήταν η διοίκηση που θα προέκυπτε να ήταν ξεκάθαρη στο ζωτικής σημασίας θέμα του γηπέδου και έτοιμη να σπάσει... αυγά στο θέμα της Διπλής Ανάπλασης, προασπίζοντας το μοναδικό περιουσιακό στοιχείο του συλλόγου, το σπίτι του Τριφυλλιού, την καρδιά του οργανισμού, το γήπεδο της Λεωφόρου, το ακριβότερο εν δυνάμει φιλέτο γης στην Αθήνα!

Από αυτά που είδαμε κατά την διάρκεια της γενικής συνέλευσης, μπορούμε να σχολιάσουμε τα εξής:

Δεν είναι δυνατόν ο νέος πρόεδρος του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού να μην στέκεται μπροστά στον κόσμο και τα μέλη για να απαντήσει στις ερωτήσεις και επί της ουσίας να... κρύβεται. Να τον παρακαλούν να τοποθετηθεί. Δεν γνωρίζουμε αν θα είχε την ίδια συμπεριφορά σε περίπτωση που δεν ήταν βέβαιη η νίκη του, καθώς δεν υπήρχε δεύτερο ψηφοδέλτιο. Αυτό που όφειλε να κάνει ήταν να ξεκαθαρίσει την θέση του για το τι σκοπεύει να κάνει με το γηπεδικό.

Όταν, αύριο-μεθαύριο θα κληθεί να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του συλλόγου απέναντι σε Υπουργούς, δημάρχους και επιχειρηματικούς κολοσσούς, τι θα κάνει; Θα κρυφτεί; Θα μασάει τα λόγια του, όπως ακριβώς έκανε χθες στην ερώτηση για την θέση περί Λεωφόρου, Βοτανικού και Διπλής Ανάπλασης ή μήπως θα ζητά τον βοήθεια εκείνων στους οποίους απαξιούσε να απαντήσει;

 

Σε μία τόσο κρίσιμη στιγμή για το παρόν και το μέλλον του Παναθηναϊκού, προφανώς το αν θα είναι ανταγωνιστικό το τμήμα πόλο ή το μπάσκετ γυναικών, έχει μικρότερη σημασία από το γηπεδικό. Πολύ μικρότερη, με όλο το σεβασμό σε κάθε αγωνιστικό τμήμα της ομάδας. Δεν είναι λίγο το γεγονός πως βγήκε μπροστά ο άνθρωπος, όμως, το φορτίο που καλείται να διαχειριστεί είναι πάρα πολύ βαρύ.

Ο Μαλακατές έπρεπε να δεχθεί τρεις ερωτήσεις και ακόμη δύο συμπληρωματικές στις ήδη αρχικές για να πει αυτό που θα έπρεπε να είναι και είναι το αυτονόητο για κάθε Παναθηναϊκό, αυτό που θα έπρεπε να βγει και να το φωνάξει δυνατά για να ακουστεί προς κάθε ενδιαφερόμενο.

Η Λεωφόρος θα παραδοθεί για γκρέμισμα μόνο όταν, αν και εφόσον ο δήμος Αθηναίων κατασκευάσει και δώσει το κλειδί στον σύλλογο για γήπεδο ποδοσφαίρου, μπάσκετ και εγκαταστάσεις ερασιτέχνη και οι συμβάσεις για τις χρήσεις είναι ευνοϊκές για το Τριφύλλι. Με τα... πολλά το είπε, ωστόσο, ήταν εμφανώς απροετοίμαστος για αυτό το θέμα και θα πρέπει το νέο διοικητικό συμβούλιο να καταλάβει την τεράστια ιστορική ευθύνη που έχει. Διότι πολύ απλά δεν θα κριθεί για τις επιτυχίες στην άρση βαρών και την ξιφασκία αλλά από την υπόθεση της Λεωφόρου.

Να ανοίξουμε μια μικρή παρένθεση: Το ιδανικότερο σενάριο είναι η λύση στο γηπεδικό να δοθεί εκεί που πρέπει, στην Λεωφόρο. Εκεί είναι το σπίτι του Παναθηναϊκού. Όπως ο Ολυμπιακός πήρε το Καραϊσκάκη, η ΑΕΚ το κάνει στην Νέα Φιλαδέλφεια. Δεν... ξεσπιτώθηκαν, δεν πήγαν σε άλλες περιοχές.

Κατά καιρούς ακούμε πως είναι αδύνατο να γίνει νέο γήπεδο στην Λεωφόρο. Για αρχή, υπάρχουν 7 εκατομμύρια που έχουν εγκριθεί από την Περιφέρεια για την ανακαίνισή της. Χρήματα που όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ είτε προχωρήσει ο Βοτανικός είτε όχι, η ΠΑΕ θα τα διεκδικήσει και πολύ καλά θα κάνει. Ο Βοτανικός ακόμη και να γίνει, θα κοντεύουμε στα τέλη της δεκαετίας. Γιατί ο Παναθηναϊκός για τα επόμενα πέντε, έξι χρόνια να παίζει στο αχανές και παγωμένο ΟΑΚΑ;

Από κει και πέρα, να θέσουμε ένα ρητορικό ερώτημα: Αν ο Παναθηναϊκός ήταν μία γροθιά, αν ο Παναθηναϊκός είχε στην διοίκησή του για παράδειγμα έναν άνθρωπο με την δύναμη και την θέληση για παράδειγμα του Μελισσανίδη ή του Σαββίδη, θα γινόταν γήπεδο στην Λεωφόρο ναι ή όχι; Θα καθάριζε στο άψε-σβήσε το θέμα της κυριότητας; Θα... γκρεμιζόταν σε ένα βράδυ ο νόμος της Διπλής Ανάπλασης για να απεμπλακεί μια και καλή η Λεωφόρος και να τεθεί ξανά επί τάπητος το γηπεδικό; Είπαμε, ρητορικό το ερώτημα...

Για να το κλείσουμε. Δεν χρειάζονται και περισσότερα. Την Λεωφόρο και τα μάτια σας, κύριοι...

*Εντελώς άστοχη η τοποθέτηση του Χρόνη Ακριτίδη στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Ο Ακριτίδης είναι υπεύθυνος του Δήμου Αθηναίων και για την Διπλή Ανάπλαση και προφανώς υπάρχει... ασυμβίβαστο.

*Είναι ντροπή, όλων μας, ο Ερασιτέχνης Παναθηναϊκός να έχει 164 μέλη. 164. Είναι αδιανόητο.

*Από την άλλη, γέννησε ελπίδα η παρουσία περίπου 2.000 ανθρώπων το απόγευμα της Τρίτης στην Λεωφόρο. Δείχνει πως κάποιοι ενδιαφέρονται, δείχνει πως η μάνα του λόχου δεν είναι μόνη της, δείχνει πως πολύ δύσκολα θα γίνουν πράγματα, τα οποία δεν είναι προς το απόλυτο συμφέρον του Παναθηναϊκού.

*Αν ο Φοίβος Μορίδης είχε τόσο συχνή ενασχόληση με τον Παναθηναϊκό, όσο είπε όταν πήρε το μικρόφωνο, θα γνώριζε πως δεν είχε καμία τύχη. Όχι να εκλεγεί, αλλά να γίνει έστω δεκτή η υποψηφιότητά του...

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.