Η πιο επιτυχημένη μεταγραφή του Ολυμπιακού!

Η πιο επιτυχημένη μεταγραφή του Ολυμπιακού!

Κώστας Νικολακόπουλος Κώστας Νικολακόπουλος
Η πιο επιτυχημένη μεταγραφή του Ολυμπιακού!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο gazzetta δέκα πράγματα για την πιο επιτυχημένη, ανάλογα με τα λεφτά που δαπανήθηκαν, μεταγραφή του Ολυμπιακού εδώ και κάμποσα χρόνια!

bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στη Super League. |21+

Διάβαζα τις προάλλες ένα άρθρο σε γαλλικό σάϊτ αναφορικά με τις μεταγραφές των νεαρών Αφρικάνων του Ολυμπιακού από τη Β΄ κατηγορία Γαλλίας.

Τα ποσά που μνημονεύθηκαν για τις αγορές των παιδιών από τα κλαμπ της Κορσικής ήταν 700 χιλ. Ευρώ για τον Σισέ, 500 χιλ. Ευρώ για τον Μπα και κάτι λιγότερο από ένα εκ. Ευρώ για τον Μαντί Καμαρά. Σαφώς επιτυχημένες κινήσεις, καθώς και τα λεφτά δεν είναι πολλά, αλλά και, κυρίως αυτό, οι παίκτες βοηθάνε στον Ολυμπιακό και ήδη έχουν μία σημαντική χρηματιστηριακή αξία-πρωτίστως ο Μαντί, που κοστολογείται από τους «ερυθρόλευκους» μίνιμουμ 20 εκ. Ευρώ και κατά την γνώμη μου ίσως είναι πιο σοφό να μην πωληθεί φέτος, γιατί πολύ απλά και η ομάδα τον χρειάζεται και γιατί του χρόνου μπορεί η τιμή του να έχει εκτοξευθεί στα 30 εκ. Ευρώ, άρα ο σύλλογος δεν θα χάσει-ήδη, τις προάλλες, για όσους δεν το ξέρουν, ψηφίστηκε από τους αναγνώστες πολύ γνωστής αφρικανικής ιστοσελίδας ως ο δεύτερος καλύτερος Αφρικάνος ποδοσφαιριστής για το 2019-20!

Τέλος πάντων, για άλλο θέλω να γράψω τώρα. Σκεφτόμουν λοιπόν, βλέποντας το παιχνίδι με τον Αστέρα και τον Μασούρα να μπαίνει στο ημίχρονο και να κάνει δύο γκολάκια, με αφορμή αυτά τα ποσά που κόστισαν οι δύο Σενεγαλέζοι κι ο άσος από τη Γουϊνέα, ότι υπάρχει μία μεταγραφή που είναι ακόμη πιο επιτυχημένη κι από αυτές με βάση το κόστος της και τα πράγματα που παίρνει η ομάδα μέχρι τώρα από αυτήν. Και ναι αναφέρομαι στον Μασούρα! Στην πιο επιτυχημένη μεταγραφή του Ολυμπιακού, με βάση τα παραπάνω κριτήρια, για την τελευταία εξαετία, από τότε δηλαδή που οι «ερυθρόλευκοι» είχαν φέρει από τη Γερμανία το καλοκαίρι του 2014 τον Φορτούνη και τον Ομάρ με 400 χιλ. Ευρώ το καθένα.

Ο Ολυμπιακός τον αγόρασε από τον Πανιώνιο τον Γενάρη του 2018 με μόλις 400 χιλ. Ευρώ και με το δικό του συμβόλαιο να είναι, αν θυμάμαι καλά, κάπου 200 χιλ. Ευρώ ετησίως. Κι αυτή την στιγμή, μετά από μιάμιση σεζόν, ήδη ο Έλληνας διεθνής έχει καταγράψει 70 συμμετοχές σε επίσημα παιχνίδια με τους «ερυθρόλευκους», έχοντας 17 γκολ (κανένα με πέναλτι) και περίπου μία ντουζίνα ασίστ!

Η αλήθεια είναι ότι ο Μασούρας δεν είναι κάποιος φανταχτερός εξτρέμ, ούτε πρόκειται να ξεσηκώσει την εξέδρα με μία εντυπωσιακή ντρίμπλα, ούτε κι έχει τη μεταπωλητική αξία των νεαρών Αφρικάνων, πλησιάζοντας τα 27 του. Αλλά και για το γκολ θα χωθεί και γκολ θα φτιάξει και θα δουλέψει πάρα πολύ για την ομάδα και δεν θα δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα στα αποδυτήρια. Άμα παρατηρήσει κάποιος την δουλειά που έκανε σε αυτό το β΄ ημίχρονο που έπαιξε προχθές εναντίον του Αστέρα Τρίπολης θα εκπλαγεί, βλέποντας ότι έκλεψε τουλάχιστον τέσσερις φορές την μπάλα μέσα από τα πόδια των φιλοξενούμενων και δη στην τελευταία περίπτωση έβγαλε και μία έξοχη ασίστ στον Φορτούνη-στενοχωρήθηκα σε αυτή τη φάση γιατί ο Φόρτου νικήθηκε από τον γκολκίπερ Παπαδόπουλο, ενώ από αυτή τη θέση και σε τετ α τετ έπρεπε να κάνει και το δεύτερο του γκολ, ώστε να έπαιρνε κι άλλη ψυχολογία.

Ο Μασούρας μέσα σε ένα ημίχρονο μέτρησε πρώτον δύο γκολ, εκ των οποίων το ένα με ωραιότατα εκτέλεση και το άλλο «ακολουθώντας» σαν λαγωνικό τη φάση, δεύτερον μία ασίστ που δεν έγινε γκολ από τον Φόρτου, τρίτον ένα εκπληκτικό άνοιγμα στον Βαλμπουενά στο ξεκίνημα της φάσης του 2-0 με το Ελληνόπουλο να την τελειώνει κιόλας τη φάση με το φαλτσαριστό αριστερό εύστοχο σουτ, τέταρτον ένα ακόμη απειλητικό σουτ που μπλόκαρε ο τερματοφύλακας του Αστέρα και πέμπτον τεράστια δουλειά στο κομμάτι της πίεσης ψηλά και της βοήθειας πίσω στον Χολέμπας.

Βεβαίως, κι έχει και μειονεκτήματα ο Μασούρας, τα οποία κι έχω επισημάνει και τα είδαμε και προχθές, αλλά σε πολύ μικρό βαθμό-κι αυτό είναι σημαντικό, γιατί σημαίνει ότι δουλεύει ο παίκτης και προσπαθεί να βελτιωθεί. Σταδιακά δε προσθέτει πράγματα στο παιχνίδια του.

Π.χ. με τον Αστέρα ήταν η πρώτη φορά που μπήκε αλλαγή και σκόραρε με τη φανέλα του Ολυμπιακού (και δή δύο φορές)…

Πριν λίγο καιρό σκόραρε για πρώτη φορά σε ντέρμπι, ανοίγοντας το σκορ στο 2-0 του Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ και τον δρόμο για την πρόκριση στον τελικό του κυπέλλου…

Τις προάλλες, στον τελικό του Κυπέλλου, κέρδισε για πρώτη φορά, παίζοντας με τα «ερυθρόλευκα», πέναλτι…

Δύο φοβερές σέντρες του έφεραν η μία το χρυσό γκολ του Ελ Αραμπί στο 119’ στην Άρσεναλ και την γκολάρα, πάλι, του Αραμπί, στο 2-1 επί της ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ…

Έχει βάλει στην Ευρώπη ένα υπερπολύτιμο γκολ, το 1-0 στην Τουρκία επί της Μπασάκσεχιρ, δίνοντας μία σπουδαία πρόκριση…

Νομίζω δε ότι όσο περνάει ο καιρός, ο Μασούρας παίρνει τα πάνω του και βοηθάει ολοένα και περισσότερο τον Ολυμπιακό. Μέχρι κάποιο σημείο τον θυμόμασταν π.χ. για το γκολ με το οποίο είχε ισοφαρίσει στο Χαριλάου, στη νίκη 2-1 του Ολυμπιακού. Τώρα, τον θυμόμαστε για πολύ περισσότερα και πιο σπουδαία πράγματα. Στον δε τελικό του Κυπέλλου είχε κάνει, έστω με αρκετά λάθη, μία πολύ «γεμάτη» εμφάνιση και απλά έχασε εντυπώσεις από τη φάση στην οποία νικήθηκε από τον Τσιτώντα σε μία μοναδική ευκαιρία-με την ευκαιρία, πρέπει να δουλέψει κι άλλο το πλασέ του, τέτοιες φάσεις πρέπει να τις κάνει γκολ στέλνοντας την μπάλα σε μία από τις δύο γωνίες κι όχι πάνω στον τερματοφύλακα.

Μην νομίζετε ότι ο Μαρτίνς είναι κορόϊδο που έχει ξεκινήσει 51 φορές βασικό τον Μασούρα-και θα με θυμηθείτε ότι παρότι ο Ολυμπιακός θα φέρει εξτρέμ που θα κάνει τη διαφορά πάλι ο Μασούρας θα είναι στα βασικά πλάνα του Πέδρο! Όπως ήταν κι όταν είχε και τον Ποντένσε…Ο προπονητής ξέρει τι κάνει, ξέρει πως χρειάζονται σε μία καλή ομάδα κι οι παίκτες-εργαλεία, οι παίκτες ομάδας, που θα δουλέψουν πολύ και θα βάλουν το κεφάλι κάτω χωρίς να δημιουργήσουν θέματα όταν θα αποφασίσει να τους κάνει αλλαγή και στο 33’ (με τη Γουλβς στο 1-1) και στο 41΄(με τον ΠΑΟΚ στο 1-1) και στο ημίχρονο (πέντε φορές τον έχει αλλάξει στην ανάπαυλα)…

Παρεμπιπτόντως, στα 13 παιχνίδια που έχει σκοράρει ο Μασούρας, σε πρωτάθλημα-Ευρώπη-Κύπελλο, ο Ολυμπιακός έχει 13 νίκες!

Άσχετο: Ξέρουν τι διαλέγουν. Η «Μ» τον Μασούρα, η «Κ» τον Φορτούνη!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.