Άρης: Η «καταραμένη» καρέκλα και οι 17+5 προπονητές
- Γκιγιέρμο Όγιος: Σχέδιο υπήρχε, όχι όμως αποτέλεσμα
- Κίκε Ερνάντεθ: Άξιζε μια δεύτερη ευκαιρία
- Χουάν Κάρλος Ολίβα: Ο προπονητής με το γλειφιτζούρι!
- Ντούσαν Μπάγεβιτς: Οι προστριβές έφεραν και το διαζύγιο
- Ιομάρ Μαζίνιο: Ένα χαμένο στοίχημα
- Δημήτρης Μπουγιουκλής: Για χατίρι του Άρη…
- Έκτορ Ραούλ Κούπερ: Οι μήνες της αναγέννησης
- Γιάννης Μιχαλήτσος: Ο πιστός στρατιώτης
- Σάκης Τσιώλης: Το στοίχημα που δεν βγήκε
- Μίχαλ Πρόμπριεζ: Δεν στέριωσε ούτε ο Πολωνός
- Μανουέλ Μασάδο: Στους προπονητές της… μιας χρήσης
- Μάκης Κατσαβάκης: Ο «καταραμένος» Οκτώβρης
- Νίκος Πασιαλής: Υπηρεσιακός δύο μηνών
- Λούκας Αλκαράθ: Πήρε το καπελάκι του κι έφυγε…
- Σούλης Παπαδόπουλος: Έφυγε, γύρισε για να… ξαναφύγει
- Γιάννης Χατζηνικολάου: Ήταν στραβό το κλήμα…
- Ζόραν Μιλίνκοβιτς: Με δύο νίκες πώς θα στέριωνε;
- Γιώργος Φοιρός: Αναγκαστική επιστροφή!
- Πάκο Ερέρα: Παρουσίασε έργο αλλά δεν έπεισε…
- Τόλης Τερζής: Στην υπηρεσία του Άρη
- Σάββας Παντελίδης: Αυτός παραιτήθηκε!
- Μίκαελ Ένινγκ: Τον «έφαγε» (και) η Kolos
bwin: Κορυφαίες οnline αποδόσεις στη Super League. |21+
Ο κύκλος των χαμένων προπονητών άνοιξε ακόμη περισσότερο στον Άρη έπειτα από την απόφαση απομάκρυνσης του Μίκαελ Ένινγκ στην τεχνική ηγεσία. Κι έτσι συνεχίστηκε μια «παράδοση» η οποία θέλει τον Άρη να προχωρά σε αντικατάσταση προπονητή στη διάρκεια μιας σεζόν. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο τελευταίος προπονητής (σε επίπεδο πρώτης κατηγορίας καθώς στη Football League είναι και ο Δημήτρης Σπανός) που ξεκίνησε και ολοκλήρωσε σεζόν ήταν ο Γιώργος Χατζάρας την αγωνιστική περίοδο 2004-05. Εκ τότε, έγιναν ένα σωρό αλλαγές και συνολικά πέρασαν από τον πάγκο του Άρη 22 διαφορετικοί προπονητές (οι πέντε εξ’ αυτών είχαν υπηρεσιακό ρόλο), κάποιοι εξ’ αυτών μάλιστα και δύο φορές.
Ο αριθμός είναι απίστευτα μεγάλος αν συνυπολογίσει κανείς ότι πρόκειται για 11 αγωνιστικές περιόδους, συμπεριλαμβανόμενης και αυτής που διανύουμε. Με αφετηρία μάλιστα την αγωνιστική περίοδο 2006-07 και τον Γκιγέρμο Όγιος έως τον Μίκαελ Ένινγκ ο οποίος αποτελεί παρελθόν από την τεχνική ηγεσία του Άρη.
Γκιγιέρμο Όγιος: Σχέδιο υπήρχε, όχι όμως αποτέλεσμα
Ο Αργεντίνος ανέλαβε στα τέλη Ιουνίου του 2006. Ο Άρης χτίστηκε πάνω στη φιλοσοφία του, μια latin ομάδα την οποία χαιρόσουν να παρακολουθείς αλλά με σαφέστατη αδυναμία στην εξασφάλιση αποτελεσμάτων. Ο Όγιος πλήρωσε το μάρμαρο των δέκα ισοπαλιών και των μόλις τριών νικών και στις 9 Ιανουαρίου του 2007 απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία έπειτα από τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη Νίκη Βόλου στο Κύπελλο Ελλάδας.
Κίκε Ερνάντεθ: Άξιζε μια δεύτερη ευκαιρία
Με latin ομάδα, ο Άρης δεν θα μπορούσε παρά να ψωνίσει από την ίδια αγορά κι έτσι προσέλαβε τον Κίκε Ερνάντεθ. Ο στόχος επιτεύχθηκε καθώς ο Άρης εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο καθώς υπό την καθοδήγηση του Ισπανού, μέτρησε οκτώ νίκες και τρεις ισοπαλίες σε σύνολο 14 αγώνων. Παρόλ’ αυτά, ο Ερνάντεθ απομακρύνθηκε στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου. Ο Ισπανός επέστρεψε στους «κίτρινους» τον Ιούλιο του 2008 αντικαθιστώντας τον Ντούσαν Μπάγεβιτς. Το κλίμα έγινε βαρύ μετά τον οδυνηρό αποκλεισμό από τη Σλάβεν Κοπρίβνιτσα στο EuropaLeague και ακόμη χειρότερο μετά τον απολογισμό των έξι νικών σε σύνολο 19 αγώνες. Έτσι τον Γενάρη του 2009 απομακρύνθηκε…
Χουάν Κάρλος Ολίβα: Ο προπονητής με το γλειφιτζούρι!
Ενδεχομένως να πρόκειται για την πλέον αδιάφορη παρουσία προπονητή στην τεχνική ηγεσία του Άρη. Ημερολογιακά, ήταν στους «κίτρινους» για 93 ημέρες. Αγωνιστικά, για ένα μόλις παιχνίδι. Στην πρεμιέρα του Πρωταθλήματος της αγωνιστικής περιόδου 2007-08, οι «κίτρινοι» αναδείχθηκαν ισόπαλοι με τον Πανιώνιο και ο Ισπανός με σήμα κατατεθέν το… γλειφιτζούρι απομακρύνθηκε με συνοπτικές διαδικασίες.
Ντούσαν Μπάγεβιτς: Οι προστριβές έφεραν και το διαζύγιο
Αν ο Χουάν Κάρλος Ολίβα δεν του «έκλεβε» την πρεμιέρα του Πρωταθλήματος, θα ήταν ο τελευταίος προπονητής που θα άρχιζε και θα ολοκλήρωνε σεζόν. Ο Ντούσαν Μπάγεβιτς ανέλαβε μετά τον Ισπανό, έκανε εξαιρετική δουλειά, ο Άρης εξασφάλισε το ευρωπαϊκό εισιτήριο, έχασε όμως και στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας από τον Ολυμπιακό στο Καυτανζόγλειο. Ωστόσο, το τριετές συμβόλαιο που είχε υπογράψει δεν ολοκληρώθηκε ποτέ, καθώς οι διαφωνίες με τη διοίκηση οδήγησαν στο διαζύγιο την 1η Ιουλίου 2008 με το αιτιολογικό των σχέσεών του με τους παίκτες. Επί θητείας του ο Άρης είχε 22 νίκες, 12 ισοπαλίες και 14 ήττες
Ιομάρ Μαζίνιο: Ένα χαμένο στοίχημα
Ο Άρης επένδυσε περισσότερο στην προσωπικότητα και λιγότερα στις τεχνικές ικανότητες του σπουδαίου Βραζιλιάνου. Ήταν στον πάγκο του Άρη για περίπου 10 μήνες καθώς ολοκλήρωσε τη σεζόν 2008-09 και άρχισε την επόμενη, αλλά απολύθηκε στις 2 Νοεμβρίου του 2009. Στον Άρη ήθελαν κάτι περισσότερο από τον Μαζίνιο υπό τις οδηγίες του οποίου οι «κίτρινοι» είχαν 11 νίκες, επτά ισοπαλίες και πέντε ήττες.
Δημήτρης Μπουγιουκλής: Για χατίρι του Άρη…
Ο βετεράνος ποδοσφαιριστής της ομάδας μπαίνει στη συγκεκριμένη συνομοταξία επειδή ήταν ο προπονητής του Άρη στον αγώνα με την Καβάλα. Στην πραγματικότητα, εκτέλεσε χρέη προπονητή για πέντε ημέρες καθώς στις 7 Νοεμβρίου ολοκλήρωσε την αποστολή του, με μια ισοπαλία στο παιχνίδι με τους «Αργοναύτες».
Έκτορ Ραούλ Κούπερ: Οι μήνες της αναγέννησης
Ο «Μίστερ» έφτιαξε μία από τις καλύτερες ομάδες στη σύγχρονη ιστορία του Άρη. Ανέλαβε την τεχνική ηγεσία στις 3 Νοεμβρίου και φυσικά η πρόσληψή του στοιχειοθέτησε μια τεράστια ευκαιρία της διοίκησης της ΠΑΕ. Επί Κούπερ ο Άρης δεν κατάφερε να γευτεί την χαρά ενός τίτλους (λόγω του χαμένου τελικού στο ΟΑΚΑ) αλλά έζησε σπουδαίες στιγμές με σημαντικότερη την πρόκριση έναντι της Ατλέτικο Μαδρίτης στο Europa League. Τον Γενάρη του 2011 απομακρύνθηκε από την τεχνική ηγεσία έπειτα από ένα διάστημα προστριβών (κυρίως) με τη διοίκηση. Ο απολογισμός του στον πάγκο της ομάδας ήταν 24 νίκες, 12 ισοπαλίες και 21 ήττες.
Γιάννης Μιχαλήτσος: Ο πιστός στρατιώτης
Ο Γιάννης Μιχαλήτσος ανέκαθεν έθετε εαυτόν στη διάθεση του Άρη κι αυτό έκανε στα δύσκολα χρόνια. Πέραε από την τεχνική ηγεσία της ομάδας (σε αυτό το διάστημα) σε τρεις διαφορετικές χρονικές περιόδου. Για εννιά παιχνίδια τη σεζόν 2010-11 όπου ο Άρης πέτυχε μόλις μία νίκη, ενώ σε πέντε αγώνες αναδείχθηκε ισόπαλος.
Σάκης Τσιώλης: Το στοίχημα που δεν βγήκε
Προσλήφθηκε στα τελειώματα της αγωνιστικής περιόδου 2010-11 με φόντο την ερχόμενη σεζόν. Το ξεκίνημα ήταν εντυπωσιακό. Πέντε σερί νίκες, ασχέτως του ότι δεν υλοποιήθηκε ο στόχος της Ευρώπης. Μόνο που η αμέσως επόμενη χρονιά εξελίχθηκε αντίστροφα. Καμία νίκη σε έξι αγώνες, προβληματική αγωνιστική εικόνα, δύο ήττες και απομάκρυνση από την τεχνική ηγεσία στις 31 Οκτωβρίου του 2011.
Μίχαλ Πρόμπριεζ: Δεν στέριωσε ούτε ο Πολωνός
Αυτή η σχέση ήταν συννεφιασμένη από την αρχή, γι’ αυτόν τον λόγο δεν προκάλεσε έκπληξη ότι αυτή η συνεργασία δεν ήταν μεγαλύτερη των δύο μηνών. Και σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Μίχαλ Πρόμπριεζ ήταν στον πάγκο για μόλις δέκα αγώνες. Ο απολογισμός των τεσσάρων νικών και πέντε ηττών, ήταν η αφορμή καθώς ο Πολωνός ουδέποτε έπεισε τους «κίτρινους». Κάποιος έπρεπε να πληρώσει το μάρμαρο και ήταν αδύνατο να φύγουν… μια ντουζίνα παίκτες.
Μανουέλ Μασάδο: Στους προπονητές της… μιας χρήσης
Ο Πορτογάλος προπονητής ανέλαβε στα μέσα του Γενάρη του 2012. Όσο αθόρυβα ήρθε, άλλο τόσο αποχώρησε στις 10 Μαΐου σε μια τρομερά προβληματική χρονιά, λόγω των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων, στο τέλος της οποίας ο Άρης κατέληξε στην 9η θέση της βαθμολογίας. Το τέλος αυτής της συνεργασίας δεν ανακοινώθηκε ποτέ, παρά μόνο η πρόσληψη του επόμενου! Υπό την καθοδήγηση του Μασάδο, σε σύνολο 14 αγώνων, ο Άρης είχε απολογισμός έξι νικών, έξι ισοπαλιών και τεσσάρων ηττών.
Μάκης Κατσαβάκης: Ο «καταραμένος» Οκτώβρης
Ο έμπειρος τεχνικός ανέλαβε τον Ιούλιο του 2012 και σε μια περίοδο κατά την οποία ο Άρης είχε βυθιστεί στα οικονομικά προβλήματά του. Μοιραία, αυτό το κλίμα έφερε εκνευρισμό κι αυτός αναδεικνύονταν σε κάθε παιχνίδι. Συνολικά, δέκα στον αριθμό και με απολογισμό τρεις νίκες, ισάριθμες ισοπαλίες και τέσσερις ήττες, ο Μάκης Κατσαβάκης μπήκε στη λίστα των προπονητών που «αποχαιρέτησαν» μήνα Οκτώβρη.
Νίκος Πασιαλής: Υπηρεσιακός δύο μηνών
Ο Νίκος Πασιαλής εκτέλεσε χρέη βοηθού προπονητή, χρειάστηκε όμως να αναλάβει και αντίστοιχα πρώτου μετά την απομάκρυνση του Μάκη Κατσαβάκη. Για περίπου δύο μήνες ανέλαβε αυτόν τον ρόλο, έως ότου βρεθεί ο επόμενος. Συνολικά κάθισε στον πάγκο της ομάδας δέκα παιχνίδια.
Λούκας Αλκαράθ: Πήρε το καπελάκι του κι έφυγε…
Οι απόψεις διίστανται για τον λόγο αυτού του διαζυγίου. Κυριάρχησε η πληροφορία περί απομάκρυνσής του μετά από μια ήττα στην Κέρκυρα, στην πραγματικότητα όμως ο Ισπανός είχε συμφωνήσει με τη Γρανάδα και είχε υποβάλει την παραίτησή του. Συνολικά, ο Λούκας Αλκαράθ έμεινε στον πάγκο του Άρη για έξι αγώνες και το μόνο που έχουμε να θυμόμαστε είναι τις τέσσερις ισοπαλίες.
Σούλης Παπαδόπουλος: Έφυγε, γύρισε για να… ξαναφύγει
Ο Έλληνας τεχνικός κάθισε στον πάγκο του Άρη σε δύο διαφορετικές περιόδους σ’ αυτό το διάστημα. Στα τελειώματα της αγωνιστικής περιόδου 2012-13 αλλά και της αμέσως επόμενης. Συνολικά, κάθισε στον πάγκο του Άρη 21 αγώνες, μέτρησε μόλις τέσσερις νίκες, εννιά ήττες και οκτώ ισοπαλίες.
Γιάννης Χατζηνικολάου: Ήταν στραβό το κλήμα…
Τρεις ήττες στους ισάριθμους πρώτους αγώνες της αγωνιστικής περιόδου 2013-14 έκλεισαν πολύ συντομότερα του αναμενομένου ένα κεφάλαιο. Αυτό του Γιάννη Χατζηνικολάου. Πριν καλά-καλά φύγει το καλοκαίρι, στις 3 Σεπτεμβρίου του 2013, η ΠΑΕ Άρης ανακοίνωσε την κοινή συναινέσει λύση της συνεργασίας, θεωρώντας ότι ήταν υπεύθυνος των επιλογών και κατ’ επέκταση των αρνητικών αποτελεσμάτων.
Ζόραν Μιλίνκοβιτς: Με δύο νίκες πώς θα στέριωνε;
Η επιλογή (τότε) του Σέρβου προπονητή ήταν κομμάτι αμφιλεγόμενη καθώς ο Ζόραν Μιλίνκοβιτς υστερούσε σε βιογραφικό και παράλληλα δεν είχε τη γνώση του ελληνικού Πρωταθλήματος. Στο διάστημα της παραμονής του και δουλεύοντας σε μια κακοσχεδιασμένη ομάδα, ο Άρης ήταν συνεχώς σε τρικυμία. Με απολογισμό δύο νικών, πέντε ισοπαλιών και έξι ηττών ουσιαστικά είχε αποτυχημένο πέρασμα από τη Θεσσαλονίκη.
Γιώργος Φοιρός: Αναγκαστική επιστροφή!
Τον Γενάρη του 2014, ο Γιώργος Φοιρός υπηρέτησε τον Άρη από διαφορετικό πόστο καθώς ανέλαβε τη θέση του τεχνικού διευθυντή. Δύο μήνες μετά αναγκάστηκε να βάλει το κουστούμι στην ντουλάπα και να φορέσει τη φόρμα του προπονητή στα τελειώματα μιας καταστροφικής χρονιάς για τον σύλλογο.
Πάκο Ερέρα: Παρουσίασε έργο αλλά δεν έπεισε…
Η πρόσληψη του Ισπανού προπονητή ήταν στην αφετηρία της νέας εποχής του Άρη, το καλοκαίρι του 2018. Ο Πάκο Ερέρα παρουσίασε έργο, έφτιαξε μια ομάδα από την αρχή, δημιούργησε έναν κορμό παικτών, μερικοί εξ’ αυτών παραμένουν έως και σήμερα στην ομάδα, αλλά προϊόντος του χρόνου οι σχέσεις του με τους έχοντες την ευθύνη των αποφάσεων εμφάνιση μεγάλες φθορές και μοιραία ήρθε το διαζύγιο μετά την εντός έδρας ήττα από τον Ολυμπιακό, την 4η διαδοχική της ομάδας τον Νοέμβριο του ίδιου έτους.
Τόλης Τερζής: Στην υπηρεσία του Άρη
Χρειάστηκε να καθίσει στον πάγκο του Άρη σε δύο διαφορετικά χρονικά διαστήματα. Το πρώτο ήταν στον εκτός έδρας αγώνα με τον Απόλλωνα Σμύρνης κι εκεί όντως είχε τον τίτλο του υπηρεσιακού προπονητή. Πέρυσι, στον πρώτο αγώνα ο Άρης επιβλήθηκε του Παναθηναϊκού, στον δεύτερο αναδείχθηκε ισόπαλος με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα αλλά εκεί αναπτύχθηκε η σκέψη παροχής «μονιμότητας», αντικαταστάθηκε.
Σάββας Παντελίδης: Αυτός παραιτήθηκε!
Και η αλήθεια είναι ότι ήταν κάπως απρόσμενη εξέλιξη. Ο Έλληνας τεχνικός αντικατέστησε τον Πάκο Ερέρα τον Νοέμβρη του 2018 και οδήγησε τον Άρη στην έξοδό του στην Ευρώπη έπειτα από αρκετά χρόνια. Το διαζύγιό του με τους «κίτρινους» ήρθε απότομα. Μετά από την εκτός έδρας ήττα από τον Βόλο και με σαφέστατες αιχμές για την απόδοση κάποιων παικτών, τον Αύγουστο του 2019.
Μίκαελ Ένινγκ: Τον «έφαγε» (και) η Kolos
Οι μυημένοι στα του Άρη, ενδεχομένως, να μην ένιωσαν έκπληξη από την απομάκρυνση του Γερμανού τεχνικού. Με τα καλά και τα στραβά του, ο Μίκαελ Ένινγκ οδήγησε τον Άρη στην ανανέωση του ευρωπαϊκού εισιτηρίου υπό εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Δεν κέρδισε ποτέ την εμπιστοσύνη του Θόδωρου Καρυπίδη, προϊόντος του χρόνου έχασε και του Άγγελου Χαριστέα, ήρθε και η προβληματική εικόνα στα φιλικά παιχνίδια και τον «αποτελείωσε» η βραδιά ντροπής και ο αποκλεισμός από την Κόλος Κοβαλίβκα.
Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.