Έτσι οδηγήθηκε στην NOVA ο Παναθηναϊκός!

Έτσι οδηγήθηκε στην NOVA ο Παναθηναϊκός!

Νίκος Αθανασίου
Έτσι οδηγήθηκε στην NOVA ο Παναθηναϊκός!

bet365

Διαβάστε στο gazzetta.gr τα όσα έγιναν για να καταλήξει σε συμφωνία με το συνδρομητικό το Τριφύλλι, τα εγγυημένα έσοδα του συλλόγου και τα... καμπανάκια από το Παναθηναϊκός TV που έπαιξαν τον πιο σημαντικό ρόλο στην αλλαγή πλεύσης.

Κράσνονταρ - ΠΑΟΚ: Εκατοντάδες επιλογές και στοιχήματα για σκόρερ, κάρτες, κόρνερ και λεπτό πρώτου γκολ. |21+

Ο Παναθηναϊκός ανακοίνωσε το μεσημέρι της Τρίτης την συμφωνία με την NOVA για τα τηλεοπτικά δικαιώματα της σεζόν 2020-2021 και κάπως έτσι έκλεισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον σύλλογο το σίριαλ των τηλεοπτικών δικαιωμάτων, καθώς το έσοδο θα είναι εγγυημένο και δεν θα εξαρτάται από την πορεία της ομάδας και την στήριξη του κόσμου, στην πιο δύσκολη εποχή του συλλόγου.

Πως έφτασε, όμως, το Τριφύλλι σε αυτή την αλλαγή πλεύσης, ποια είναι η συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές και ποιον ρόλο έπαιξε η εντελώς απογοητευτική συμμετοχή στο εγχείρημα του Παναθηναϊκός TV? Το gazzetta.gr έχει τις απαντήσεις...

ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ ΟΙ ΕΤΗΣΙΕΣ ΣΥΝΔΡΟΜΕΣ

Κακά τα ψέμματα, το 2020, ο κόσμος του Παναθηναϊκού είναι αρκετά απομακρυσμένος από την ομάδα και η βάση των οπαδών που είναι ενεργοί στον σύλλογο δεν ξεπερνούν τις 20.000-30.000. Οποιαδήποτε συζήτηση για βάση εκατομμυρίων οπαδών είναι ανεδαφική και εκτός πραγματικότητας, καθώς δεν έχει σημασία πόσοι δηλώνουν πως υποστηρίζουν μία ομάδα, αλλά πόσοι είναι διαθέσιμοι να συνεισφέρουν με κάθε τρόπο όταν το Τριφύλλι βρίσκεται μακριά από τις παροδοσιακές του δόξες.

Από την ημέρα που κυκλοφόρησαν οι ετήσιες συνδρομές για το πράσινο κανάλι, η συμμετοχή ήταν το λιγότερο απογοητευτική και δεν προσέγγισε ούτε κατά διάνοια τις αρχικές εκτιμήσεις ενώ και η κακή εικόνα της ομάδας συνέβαλλε προς αυτή την κατεύθυνση. Ο αριθμός δεν παρέπεμπε σε Παναθηναϊκό και αυτό ήταν το πρώτο ηχηρό... καμπανάκι!

Το δεύτερο ακολούθησε στο φιλικό με τον Λεβαδειακό, όπου η χρέωση ήταν στα 2.5 ευρώ. Η συμμετοχή ήταν τόσο μικρή, που ο Παναθηναϊκός μπήκε... μέσα από την παραγωγή της αναμέτρησης.

Στα λόγια και στις προσδοκίες το εγχείρημα θα μπορούσε να πετύχει αλλά η πραγματικότητα και η πράξη αποδείχθηκαν εντελώς διαφορετικές. Το θετικό είναι πως στην διοίκηση του συλλόγου το αντιλήφθηκαν πριν να είναι πολύ αργά.

ΟΙ ΟΡΟΙ ΤΗΣ BEΛΤΙΩΜΕΝΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ

Στο περυσινό συμβόλαιο με την NOVA, ο Παναθηναϊκός είχε εγγυημένο ένα ποσό που άγγιζε τα 5.3 εκατομμύρια ευρώ. Στην νέα συμφωνία το ρεπορτάζ αναφέρει πως το Τριφύλλι πήρε αύξηση της τάξης των 800.000 ευρώ ενώ υπάρχει μπόνους τρίτης θέσης, το οποίο μπορεί να βάλει στα ταμεία της ομάδας ακόμη ένα εκατομμύριο ευρώ, ενώ υπάρχουν και άλλα μικρότερα και πιο εφικτά μπόνους που μπορούν να προσφέρουν ακόμη 500.000 ευρώ στο αρχικό ποσό.

Παρά την διαρροή από την διοίκηση της ΠΑΕ για επαναπροσέγγιση της NOVA, η νέα συζήτηση που έφερε και την τελική συμφωνία, άνοιξε με πρωτοβουλία του Παναθηναϊκού και του Γιάννη Αλαφούζου, μετά τα πρώτα δείγματα γραφής του Παναθηναϊκός TV.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα