«Αυτοκτόνησε» η Φενέρμπαχτσε του Πέλκα, Μπεσίκτας και Γαλατασαράι για τον τίτλο την τελευταία αγωνιστική!

Gazzetta team
«Αυτοκτόνησε» η Φενέρμπαχτσε του Πέλκα, Μπεσίκτας και Γαλατασαράι για τον τίτλο την τελευταία αγωνιστική!

bet365

Η Φενέρμπαχτσε του Πέλκα «αυτοκτόνησε» γνωρίζοντας εντός έδρας (1-2) από τη Σίβασπορ και πλέον τον τίτλο θα διεκδικήσει η Μπεσίκτας με τη Γαλατασαράι, με την πρώτη να υπερτερεί στην ισοβαθμία και μία αγωνιστική ν' απομένει. Υποβιβάστηκε η Ανκαραγκιουτσού του Κίτσιου.

Ήττα-σοκ εντός έδρας (1-2) από τη Σίβασπορ γνώρισε η Φενέρμπαχτσε του Δημήτρη Πέλκα (έδωσε στο 51' τη θέση του στον Οσάγι-Σάμουελ). Έτσι τον τίτλο του πρωταθλήματος Τουρκίας θα διεκδικήσουν (αν και τα έχουμε δει όλα με τις γκέλες των «μεγάλων» στη γειτονική χώρα) η Μπεσίκτας με τη Γαλατασαράι. Η πρώτη γνώρισε κι αυτή απροσδόκητη εντός έδρας ήττα (1-2) από τη Φατίχ Καραγκιουμρούκ, υπερτερεί όμως στην ισοβαθμία (81 βαθμοί) της Γαλατασαράι, η οποία πέρασε εύκολα (1-4) από την έδρα της Ντενιζλίσπορ. Έτσι όλα θα κριθούν την τελευταία αγωνιστική. Η ισοβαθμία είναι στη διαφορά των γκολ με την Μπεσίκτας να έχει +44 και τη Γαλατά +42! Όλα στην κόψη του ξυραφιού!

Ο Καγιόντε άνοιξε το σκορ για την ομάδα από τη Σεβάστεια στο 45+1', ενώ ο Αρσλάν στο 48' έκανε το 0-2. Το μόνο που κατάφερε η Φενέρ ήταν να μειώσει στο 90+3' με τον Παπί Σισέ και να διαμορφώσει το τελικό σκορ (1-2). Εντός έδρας ήττα με το ίδιο σκορ και για την Μπεσίκτας. Ο Μπερτολάτσι άνοιξε το σκορ για τη Φατίχ Καραγκιουμρούκ στο 39', αλλά ο Γκεζάλ ισοφάρισε σε 1-1 για τους «Μαύρους Αετούς» στο 54'. Οι φιλοξενούμενοι αν και με παίκτη λιγότερο (αποβολή Ζουκάνοβιτς) έφυγαν με το διπλό (1-2) χάρη στο γκολ του άλλου Ιταλού του ρόστερ, Φάμπιο Μπορίνι, στο 80'.

Η μόνη που δεν γκέλαρε ήταν η Γαλατασαράι. Με τα γκολ των Ντερβίσογλου, Μπάμπελ και Μοσταφά Μοχάμεντ (1-2) έφυγε άνετα με τη νίκη (1-4) από την έδρα της Ντενιζλίσπορ. Η Μπεσίκτας και η Γαλατασαράι έχουν από 81 βαθμούς, η Φενέρμπαχτσε 79 (θεωρητικά παραμένει στο κόλπο, αλλά μόνο με τρελό σενάριο θα πανηγυρίσει τον τίτλο).

Την τελευταία αγωνιστική (15/5, 20:30) η Μπεσίκτας δοκιμάζεται στην Γκεζτέπε, η Γαλατασαράι υποδέχεται τη Μαλάτια Μπελεντίγεσπορ, ενώ η Φενέρμπαχτσε δοκιμάζεται στην Καισάρεια από την Καϊσερίσπορ (παλεύει να σωθεί) του Δημήτρη Κολοβέτσιου. Υποβιβάστηκε η Ανκαραγκιουτσού του Κίτσιου.

 

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPER LEAGUE ΤΟΥΡΚΙΑΣ Τελευταία Νέα