Εθνική Ελλάδας: Hμιτελικός με την Τουρκία και τελικός με Γεωργία/Καζακστάν για το Euro αν δεν προκριθεί από τα προκριματικά

Newsroom
Εθνική Ελλάδας: Hμιτελικός με την Τουρκία και τελικός με Γεωργία/Καζακστάν για το Euro αν δεν προκριθεί από τα προκριματικά

bet365

Πώς «ζευγαρώνει» η Ελλάδα στον «ημιτελικό» και τον «τελικό» πρόκρισης στο Euro 2024 αν δεν προκριθεί από την προκριματική φάση της διοργάνωσης.

Την Τουρκία στον «ημιτελικό» και το νικητή του ζευγαριού Γεωργία – Καζακστάν στον «τελικό» θα αντιμετωπίσει η Εθνική Ελλάδας για να προκριθεί στο Euro 2024, αν καμία απ΄ αυτές τις τέσσερις ομάδες δεν καταφέρει να προκριθεί από την «κανονική» προκριματική φάση της διοργάνωσης.

Γιατί αυτό; Διότι η ομάδα με την υψηλότερη βαθμολογία στο League C του Νations League, δηλαδή η Γεωργία (16 βαθμοί), θα παίξει με αυτή που έχει τη χαμηλότερη (Καζακστάν – 13 βαθμοί) και η δεύτερη (Ελλάδα – 15 βαθμοί) με την τρίτη (Τουρκία – 13 βαθμοί), στις έδρες των πρώτων.

Αν, λοιπόν, καμία από τις τέσσερις πρώτες του League C του Nations League δεν προκριθεί από την προκριματική φάση του Euro στα τελικά της διοργάνωσης, η Ελλάδα θα φιλοξενήσει την Τουρκία στις 21 Μαρτίου 2024 και ο νικητής θα αντιμετωπίσει στον τελικό (η έδρα θα καθοριστεί σε κλήρωση) το νικητή του ζευγαριού Γεωργίας - Καζακστάν στις 26 Μαρτίου 2024.

* Aν η Τουρκία προκριθεί από την προκριματική φάση στο Euro 2024 στην τελική του φάση και η Ελλάδα δεν τα καταφέρει, η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει στον ημιτελικό το Λουξεμβούργο. Γενικά αν οποιαδήποτε ομάδα από τις τέσσερις που έχουν κλειδώσει στα playoffs από την League C προκριθεί στο Euro2024 από τη προκριματική φάση την θέση τους θα παίρνουν οι ομάδες που είχαν το καλύτερο ranking στο Nations League στην League C.

Αυτές κατά σειρά είναι:

  1. Λουξεμβούργο
  2. Αζερμπαϊτζάν
  3. Κόσοβο
  4. Βουλγαρία

Δηλαδή αν η Γεωργία προκριθεί στα τελικά του Euro από την προκριματική φάση την θέση της θα πάει το Λουξεμβούργο (όχι όμως στην πρώτη θέση). Δηλαδή τα playoffs θα διαμορφωθούν:

  • Ελλάδα-Λουξεμβούργο
  • Τουρκία-Καζακστάν

Αν προκριθεί και η Γεωργία και η Τουρκία στα τελικά του Euro από την προκριματική φάση τότε θα μπουν στα playoffs το Λουξεμβούργο και το Αζερμπαϊτζάν. Ετσι τα playoffs θα διαμορφωθούν ως εξής:

  • Ελλάδα-Αζερμπαϊτζάν
  • Καζακστάν-Λουξεμβούργο.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα