Εθνική Ελλάδας: Ο λόγος που ο Ζαφείρης δεν μπορούσε να κληθεί και η ανυπομονησία του να φορέσει το εθνόσημο

Εθνική Ελλάδας: Ο λόγος που ο Ζαφείρης δεν μπορούσε να κληθεί και η ανυπομονησία του να φορέσει το εθνόσημο

Νότης Χάλαρης
Ζαφείρης στο Gazzetta: «Τον Γενάρη δεν τον άφησε η Σλάβια να έρθει στον Παναθηναϊκό, θα βοηθήσει με τα γκολ του»

bet365

Ο Χρήστος Ζαφείρης είχε πειστεί από το πλάνο που του παρουσίασαν οι άνθρωποι της ΕΠΟ αλλά και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ψήφισε... Ελλάδα αλλά απομένει το «πράσινο φως» της FIFA για να μπορεί να κληθεί στην ομάδα.

Μία από τις αρχικές κινήσεις της ΕΠΟ όσον αφορά το κομμάτι της Εθνικής Ελλάδας, μετά την πρόσληψη του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ήταν να πάρουν την ελληνική υπηκοότητα τόσο ο Χρήστος Ζαφείρης της Σλάβια Πράγας όσο και ο Κωνσταντίνος Καρέτσας της Γκενκ. Πρόκειται για δύο παιδιά που έχουν εντυπωσιάσει με τις εμφανίσεις τους αλλά είχαν κληθεί στα μικρά κλιμάκια σε Νορβηγία και Βέλγιο.

Αμφότεροι είχαν ραντεβού και μίλησαν με τους ανθρώπους της ΕΠΟ για το πλάνο που υπάρχει στις περιπτώσεις τους και οι πλευρές των ποδοσφαιριστών έμειναν ευχαριστημένοι με αυτά που ακούσαν. Μάλιστα στην περίπτωση του πρώτου, έχουν προχωρήσει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες για να μπορεί κληθεί από τον Γιοβάνοβιτς.

Συγκεκριμένα, ο 21χρονος μεσοεπιθετικός έχει επιλέξει να αγωνιστεί με το εθνόσημο της Ελλάδας ωστόσο ο λόγος που δεν μπορεί να βρίσκεται στις επιλογές του έμπειρου τεχνικού για τα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου, είναι λόγο της FIFA.

Τόσο η ΕΠΟ όσο και η νορβηγική ομοσπονδία έστειλαν τα έγγραφα που χρειαζόταν για να αγωνιστεί ο ταλαντούχος ποδοσφαιριστής με τη χώρα μας, με τη δεύτερη να στέλνει την μπλε κάρτα πριν λίγα 24ωρα. Έτσι, έχοντας συλλέξει όσα όσα απαιτούνται, η FIFA είναι εκείνη που πρέπει να ανάψει το «πράσινο φως» για να μπορεί ο Ζαφείρης να κληθεί στην Εθνική Ανδρών.

Από την αρχή που ο 21χρονος μεσοεπιθετικός επέλεξε να αγωνιστεί στην Ελλάδα, υπήρχε ένα παιχνίδι με τον... χρόνο ώστε να είναι όλα έτοιμα για τα παιχνίδια του Σεπτεμβρίου. Εν αναμονή το «οκ» της FIFA, ο παίκτης δεν μπορούσε να κληθεί από τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς και το πιο πιθανό (εφόσον δεν υπάρχει κάποια αλλαγή στις κλήσεις και έχουν κανονιστεί όλα) να είναι διαθέσιμος για τα παιχνίδια του Οκτωβρίου.

Από εκεί και πέρα, ο ίδιος ο ποδοσφαιριστής ανυπομονεί να έρθει το «πράσινο φως» και να μπορεί να είναι στις επιλογές του Γιοβάνοβιτς ώστε να αγωνιστεί με το εθνόσημο της Ελλάδας.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα