Πάφος - Κλουζ 3-0: Ανανεώθηκε το ραντεβού με την ιστορία και το ταξίδι συνεχίζεται!

Newsroom
Συνεχίζει ακάθεκτη το ευρωπαϊκό της ταξίδι η Πάφος, που επικράτησε 3-0 της Κλουζ στο «Αλφαμέγα» (29/8). Το σύνολο του Χουάν Κάρλος Καρσέδο, με τους Ζάζα και Ζάιρο να δίνουν... ρέστα, συνεχίζουν στη League Phase του UEFA Conference League, ανανεώνοντας το ραντεβού τους με την ιστορία.

Δεν έχει σταματημό η Πάφος στην Ευρώπη! Η μία ανατροπή μετά την άλλη, την οδήγησαν στη League Phase του UEFA Conference League.

Οι παίκτες του Χουάν Κάρλος Καρσέδο επικράτησαν 3-0 της Κλουζ, με το συνολικό σκορ να διαμορφώνεται σε 3-1 υπέρ των Κυπελλούχων. Σε εξαιρετική μέρα βρισκόταν το δίδυμο Ζάιρο-Ζάζα, που έβγαλε άψογες συνεργασίες συμβάλλοντας τα μέγιστα στην πρόκριση της ομάδας του στην επόμενη φάση της διοργάνωσης.

Το ημίχρονο της ανατροπής

Από τα πρώτα λεπτά οι γηπεδούχοι είχαν το πάνω χέρι στο ματς και διατηρούσαν την κατοχή της μπάλας, απέναντι σε μία Κλουζ που προσπαθούσε να καθυστερήσει.

Η πρώτη καλή στιγμή στο ματς καταγράφηκε στο πρώτο μόλις λεπτό, με τον Ζάιρο να δοκιμάζει ένα σουτ αμέσως μετά την σέντρα. Οι Γαλάζιοι ακολουθούσαν τις οδηγίες του προπονητή τους και κυκλοφορούσαν την μπάλα, κάνοντας γρήγορες μεταβιβάσεις.

Στο 16΄ ο Ζάζα έφτασε κοντά στο 1-0, όταν πάσαρε την μπάλα στον Ζάιρο, με τον Βραζιλιάνο να γυρίζει την μπάλα στο συμπαίκτη του για να πλασάρει στέλνοντάς την εκτός εστίας.

Οι Ρουμάνοι δυσκολεύονταν να βρουν χώρους και σε κάθε περίπτωση έβρισκαν απέναντί τους τον Ίβουσιτς για να δεχθούν τελικά το γκολ στο 27'. Άψογη η συνεργασία ανάμεσα σε Ζάζα και Ζάιρο, με τον δεύτερο να βρίσκει δίχτυα από πολύ κοντά για το 1-0.

Πριν ολοκληρώσουν τους πανηγυρισμούς τους, οι φίλαθλοι της Πάφου, οι Γαλάζιοι έκαναν το 2-0, όταν ο Γκολντάρ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας των αντιπάλων με κεφαλιά, μετά την εκτέλεση φάουλ του Πέπε.

Το κερασάκι, ο Τάνκοβιτς από την άσπρη βούλα

Στην επανάληψη η Πάφος μπήκε φορτσάτη και κέρδισε πέναλτι λίγα λεπτά πριν τη σέντρα. Ο Τάνκοβιτς ανέλαβε την εκτέλεσή του για να ευστοχήσει και να διευρύνει ακόμα περισσότερο τη διαφορά στο σκορ.

Μετά το 3-0, οι γηπεδούχοι δεν έδειχναν να επαναπαύονται και εξακολουθούσαν να πιέζουν ψηλά. Διαχειρίζονταν άνετα το προβάδισμά τους απέναντι σε μία Κλουζ που έδειχνε να έχει καταθέσει τα όπλα.

Λιγοστές ήταν οι ευκαιρίες που δημιουργήθηκαν εκατέρωθεν και όσο άδειαζε η κλεψύδρα, τόσο έπεφτε ο ρυθμός του παιχνιδιού. Ο Πηλέας είχε την ευκαιρία να αυξήσει περισσότερο τον δείκτη του σκορ, στο 90+1', όμως δεν ευστόχησε, με το συνολικό σκορ να διαμορφώνεται σε 3-1 υπέρ της Πάφου.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Πάφος: Ίβουσιτς, Μπρούνο (71′ Κορέια), Γκολντάρ, Λούκασεν, Ποντέλο (51′ Πηλέας), Πέπε (79′ Ναμ), Σούνιτς, Ντράγκομιρ, Τζάτζα (71′ Νατέλ), Τάνκοβιτς, Ζάιρο (79′ Σίλβα)

Κλουζ: Πόπα, Μόγκος, Μπομπέν, Κρέσιτς, Καμόρα, Αρτεάν (62′ Καμαρά), Κειτά (46′ Ντόκοβιτς), Ταχτσίδης (78′ Φίκα), Ενκολόλο (86′ Παούν), Κορένικα (62′ Μουντεάνου), Μπιρλιγκέα

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / SAKIS SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

EUROPA CONFERENCE LEAGUE Τελευταία Νέα