Σπαλέτι: «Πέρασα ένα τραγικό καλοκαίρι, η εθνική Ιταλίας θα αλλάξει σελίδα»

Σπαλέτι: «Πέρασα ένα τραγικό καλοκαίρι, η εθνική Ιταλίας θα αλλάξει σελίδα»

Newsroom
gettyimages-1727777047

bet365

Ο Λουτσιάνο Σπαλέτι δεσμεύτηκε να ξαναχτίσει την εθνική Ιταλίας μετά την απογοητευτική της εμφάνιση στο πρόσφατο EURO 2024, σε δηλώσεις του πριν την έναρξη του Nations League.

Η Ιταλία ξεκινάει τις υποχρεώσεις της στο Nations League την προσεχή Πέμπτη απέναντι στη Γαλλία (05/09), ευελπιστώντας να δείξει μία διαφορετική εικόνα από αυτή που παρουσίασε στα γήπεδα της Γερμανίας πρόσφατα στο EURO 2024.

Εκεί, το σύνολο του Λουτσιάνο Σπαλέτι αποκλείστηκε στη φάση των «16» από την Ελβετία, μετά από μία μέτρια παρουσία στους ομίλους, και γύρισε... σπίτι της.

Στη συνέντευξη Τύπου πριν το ματς για το Nations League, ο Ιταλός τεχνικός δήλωσε απογοητευμένος και δεσμεύτηκε να ξαναχτίσει μία υπολογίσιμη δύναμη στο ποδοσφαιρικό στερέωμα.

«Πέρασα ένα τραγικό καλοκαίρι, σκεπτόμενος τον τελευταίο αγώνα του EURO. Αισθάνομαι υπεύθυνος για ό,τι συνέβη και οι παίκτες είναι εντελώς απαλλαγμένοι από την ευθύνη. Τώρα, πρέπει να είμαι ο πρώτος που θα αλλάξει. Αυτό που με ενόχλησε περισσότερο ήταν ότι αποκλείστηκα χωρίς να παλέψω. Είμαι προπονητής 30 χρόνια και δεν έχω δει ποτέ κάποια ομάδα μου να αγωνίζεται όπως εμείς στο EURO.

Γυρίζουμε νέα σελίδα και από εδώ και πέρα πρέπει να σκεφτούμε περισσότερο την ταυτότητά μας. Θα δημιουργήσω ένα νέο γκρουπ, μία νέα ομάδα ασκώντας λιγότερη πίεση στους παίκτες. Αναπόφευκτα, η νέα ταυτότητα σημαίνει ότι θα χρειαστεί να αποκλείσουμε κάποιους παίκτες», προσέθεσε ο Σπαλέτι, με τον Φεντερίκο Κιέζα, το νέο απόκτημα της Λίβερπουλ, να είναι ένας εκ των ποδοσφαιριστών που δεν συμπεριλήφθηκαν στην αποστολή της Ιταλίας.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα