Λιθουανία - Κύπρος 0-1: Τέλος στη... γκίνια με «εκτελεστή» Πίττα

Newsroom
κυπρος εθνικη λιθουανια
Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της στο Nations League η Κύπρος, με το σύνολο του Κετσπάγια να επικρατεί 1-0 της Λιθουανίας στην 1η αγωνιστική της διοργάνωσης (6/9), ύστερα από γκολ του Ιωάννη Πίττα.

Το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα έκανε η Εθνική απέναντι στη Λιθουανία, καθώς πήρε τη νίκη στην 1η αγωνιστική του Nations League με τον Πίττα να σκοράρει για το 0-1 στο πρώτο ημίχρονο. Πρόκειται για την πρώτη νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση μετά από 5 χρόνια.

Στα πρώτα λεπτά η Λιθουανία ήταν κυρίαρχη και έδειχνε ότι είχε βρει τα πατήματά της. Οι γηπεδούχοι είχαν την πρώτη καλή στιγμή στο 18' με τον Ντόλζινκοφ να δοκιμάζει μία κεφαλιά που έφυγε για λίγο άουτ. Στο 22' ο ίδιος είχε τον Μολ εκτός θέσης και επιχείρησε την λόμπα αλλά δεν βρήκε στόχο.


Οι Λιθουανοί κρατούσαν περισσότερο μπάλα αλλά δεν είχαν αποτέλεσμα οι συνεργασίες τους, πράγμα που εκμεταλλεύτηκαν οι παίκτες του Κετσπάγια για να κάνουν το 0-1 στο 34'. Ο Κάστανος έβγαλε την κάθετη, ο Τζιώνης βρήκε την μπάλα και την γύρισε στον Πίττα, με τον τελευταίο να στέλνει εύκολα στην αριστερή γωνία του Γκερτμόνας.


Η Εθνική εχόντας πάρει κεφάλι στο σκορ ανέβασε τους ρυθμούς της και κατάφερε να κρατήσει μακριά από την εστία της τους γηπεδούχουυς, οι οποίοι δεν μπορούσαν να βρουν απάντηση μετά το γκολ που δέχθηκαν.


Στην επανάληψη, οι Λιθουανοί φαίνονταν πιο ορεξάτοι στα πρώτα λεπτά, με τον Ντόλζνικοβ να δοκιμάζει ένα σουτ μέσα από την περιοχή, για το οποίο δεν ανησύχησε ο Μολ.

Όσο πλησίαζε το τέλος, οι γηπεδούχοι πίεζαν όλο και περισσότερο αναζητώντας το γκολ της ισοφάρισης, ωστόσο δεν έβρισκαν χώρους και υποχρεώθηκαν σε ήττα με 0-1 από τους παίκτες του Κετσπάγια.

Οι ενδεκάδες των δύο ομάδων:

Λιθουανία: Γκερτμόνας, Καζουκολόβας, Γκιρντβάινις, Τουτισκίνας, Λασίτσκας, Σίρβις (70′ Γ.Παουλάουσκας), Σλίβκα, Ντολζνίκοφ (86′ Β.Παουλάουσκας), Βορομπιόνας (86′ Βέρμπιτσκας), Ματουλεβίτσιους (62′ Καλινάουσκας), Κουτσίς.

Κύπρος: Μολ, Γκόγκιτς, Κυπριανού (46′ Ανδρέου), Καρώ, Ιωάννου, Φιλιώτης (46′ Μαλεκκίδης), Αρτυματάς, Σπόλιαριτς (65′ Χρυσοστόμου), Κάστανος, Τζιωνής (89′ Κορέια), Πίττας.

@Photo credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / CHARA SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα