Εθνική Ελλάδος: One Fotis Show!

Εθνική Ελλάδος: One Fotis Show!

bet365

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης γράφει για τη νίκη της Εθνικής ομάδας κόντρα στη Φινλανδία στην πρεμιέρα του Nations League και τον απολαυστικό, για μία ακόμα βραδιά, Φώτη Ιωαννίδη.

Το ξεκίνημα αυτής της νέας προσπάθειας της ομάδας του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, ήταν ιδανικό. Η ατομική ποιότητα ορισμένων ποδοσφαιριστών αρκούσε για να έρθει η νίκη κόντρα στη Φινλανδία και να φύγει και το όποιο άγχος της πρεμιέρας. Ο κόσμος ήρθε στο «Γ. Καραϊσκάκης» για να στηρίξει αυτή τη νέα προσπάθεια και η αλήθεια είναι ότι δημιούργησε όμορφη ατμόσφαιρα. Από την πλευρά τους, οι Έλληνες διεθνείς έκαναν το καλύτερο δυνατό ξεκίνημα για να «ζεστάνουν» το κοινό, ακόμα περισσότερο. Τα πρώτα μηνύματα, είναι ενθαρρυντικά. Όσο για τον μεγάλο πρωταγωνιστή αυτής της βραδιάς; Μα, φυσικά, ο Φώτης Ιωαννίδης.

Που το άφησε με τον Παναθηναϊκό; Από εκεί, είπε να το συνεχίσει και με την Εθνική ομάδα. Ο Φώτης Ιωαννίδης ήταν για μία ακόμα φορά εντυπωσιακός και πήρε το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα από το χέρι, οδηγώντας το στην πρώτη του νίκη σε αυτό το Nations League. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού ήταν για μία ακόμα φορά ασταμάτητος, με τους Φινλανδούς αμυντικούς να ψάχνουν μάταια τρόπο να τον αντιμετωπίσουν. Άδικος κόπος. Δεν ήξεραν, δεν ρώταγαν; Θαρρείς πως ο Ιωαννίδης ήθελε να κάνει και ένα δώρο στον προπονητή υπό τις οδηγίες του οποίου, ο Έλληνας επιθετικός έκανε το μεγάλο άλμα στο τριφύλλι. Και τι καλύτερο δώρο για τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς από μία ευρεία νίκη στην πρεμιέρα του στον πάγκο της Εθνικής ομάδας;

Κι όμως, το τελικό 3-0 δεν αντικατοπτρίζει πλήρως την εικόνα του αγώνα. Και αυτό, διότι, μπορεί το σκορ με το οποίο οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια να ήταν το 2-0, όμως, οι Φινλανδοί παρουσίασαν καλό πρόσωπο και απειλήθηκαν σε λιγοστές περιπτώσεις από την ελληνική ομάδα. Από την οξυδέρκεια και την πίεση του Ιωαννίδη, που κυνήγησε τη φάση και εκμεταλλεύτηκε το λάθος της άμυνας των φιλοξενούμενων, η γαλανόλευκη βρήκε τρόπο να ανοίξει το σκορ. Από μία κάθετη πάσα του σκόρερ του πρώτου τέρματος στον Τσιμίκα και από ωραίο γύρισμα του δεύτερου στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας, ήρθε το δεύτερο τέρμα. Συμμετοχή και στα δύο τέρματα από τον «δαιμονισμένο» Φώτη Ιωαννίδη.

Οι Φινλανδοί κυκλοφορούσαν, ωστόσο, με σχετική άνεση την μπάλα στη μεσαία γραμμή και έφτασαν ως τα καρέ του Βλαχοδήμου. Εκεί, οι τελικές τους επιλογές δεν ήταν οι ιδανικές και έτσι οι «καθαρές» ευκαιρίες που δημιούργησαν, ελάχιστες. Όποτε, πάντως, χρειάστηκε ο υπέροχος Κωνσταντίνος Κουλιεράκης ήταν εκεί για να «καθαρίσει».

Το δεύτερο ημίχρονο ήταν μία τελείως διαφορετική ιστορία. Η Εθνική μπήκε πολύ δυνατά, απώλεσε σημαντικές ευκαιρίες για τρίτο γκολ στα πρώτα λεπτά του δεύτερου σαρανταπενταλέπτου, με κορυφαία το εξαιρετικό γύρισμα και το τελείωμα του Ιωαννίδη που σταμάτησε στο δοκάρι. Έμοιαζε, όμως, με προειδοποιητική βολή. Και αυτό, γιατί, λίγα λεπτά αργότερα ο Φώτης βρήκε και το δεύτερο προσωπικό γκολ με κεφαλιά μετά από πολύ καλή εκτέλεση κόρνερ του Τάσου Μπακασέτα.

Κάπως έτσι, έλαβε τέλος η σεμνή τελετή και ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε. Οι Φινλανδοί δεν αισθάνθηκαν σε κανένα σημείο του δευτέρου ημιχρόνου πως μπορούν να διεκδικήσουν κάτι από αυτό το ματς και έχοντας, πλέον, μπροστά τους αγώνα κόντρα στην Αγγλία, ενδεχομένως και να βρεθούν σε θέση να μην διεκδικούν κάτι… συνολικά στον όμιλο από νωρίς. Στο χέρι της Εθνικής είναι να πάει την Τρίτη στο Δουβλίνο, να κάνει το 2/2 και από εκεί και πέρα, να προσπαθήσει για το καλύτερο δυνατό σε ένα γκρουπ που εκ των πραγμάτων έχει ένα πολύ μεγάλο φαβορί.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σαπουντζάκης
Γιάννης Σαπουντζάκης

Όσο θυμάται τον εαυτό του, τρέχει πίσω από μία μπάλα. Για να δει αγώνες, όχι να παίξει (αν εκεί πήγε το μυαλό σας!) Σαν να έχει βάλει στόχο της ζωής του να γυρίσει κάθε γήπεδο του κόσμου στο οποίο κυλάει η ασπρόμαυρη θεά. Ονειρευόταν μια μέρα να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία και εν τέλει τα κατάφερε. Κρατούσε πάντα αρχείο από όλους τους αγώνες που παρακολουθούσε (και όχι μόνο). Είχε πάντα αδυναμία στις συνεντεύξεις και όταν δεν έχει κανονίσει με κάποιον άλλον, προτιμά να στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και να παίρνει από τον ίδιο του τον εαυτό. Γιατί όχι; Δεν έχει ενδιαφέρον να γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας; Αφού εργάστηκε για τέσσερα και κάτι χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανε το επόμενο βήμα στο γραφείο Τύπου του Παναθηναϊκού πριν φορέσει τη φανέλα με το g στο στήθος.