Τι μας άρεσε και τι δεν μας άρεσε στη νίκη της Εθνικής επί της Φινλανδίας

Τι μας άρεσε και τι δεν μας άρεσε στη νίκη της Εθνικής επί της Φινλανδίας

Φώτης Καρακούσης
Εθνική ομάδα

bet365

Η νέα Εθνική ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ξεκίνησε με νίκη τις προσπάθειές της στο Nations League και το Gazzetta αναφέρεται στα όσα άρεσαν και όσα δεν άρεσαν από το ματς αυτό.

Απόλυτα πετυχημένο ήταν το νέο ξεκίνημα της Εθνικής ομάδας με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα επικράτησε με 3-0 της Φινλανδίας στην πρεμιέρα του φετινού Nations League και ανέβηκε στην κορυφή του ομίλου, καθώς στο άλλο παιχνίδι η Αγγλία νίκησε με 2-0 εκτός έδρας της Ιρλανδία.

Η Εθνική πήρε άνετα τη νίκη χωρίς να χρειαστεί να παίξει φοβερό ποδόσφαιρο, μια νίκη που είχε και την υπογραφή του Φώτη Ιωαννίδη ο οποίος πέτυχε τα δύο από τα τρία τέρματα. Παρακάτω πάμε να δούμε τι μας άρεσε και τι όχι από το ματς στην επιστροφή της ομάδας στο Καραϊσκάκης μετά από 7 χρόνια.

Για την ακρίβεια θα δούμε τις μας άρεσε γιατί πραγματικά δεν υπήρχε κάτι που δεν μας άρεσε. Δεν περμέναμε άλλωστε να δούμε μια ομάδα που από το πρώτο παιχνίδι θα έπαιζε μπαλάρα επιπέδου Αργεντινής ή Ισπανίας και πραγματικά όσοι το περίμεναν δεν έχουν καμία σχέση όχι με το συγκεκριμένο άθλημα, αλλά συνολικά με τον αθλητισμό. Οπότε πάμε να δούμε τι μας άρεσε.

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς

Η σιγουριά που βγάζει ο Γιοβάνοβιτς στον πάγκο

Ξεκινάμε φυσικά από τον προπονητή. Η παρουσία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο έβγαζε μια σιγουριά από το πρώτο λεπτό, Με την ηρεμία του κατεύθυνε τους παίκτες, δεν υπήρξε η παραμικρή γκρίνια από πλευράς του όταν η αλήθεια είναι, η Εθνική δεν ξεκίνησε καλά και δεν είναι τυχαίες οι δηλώσεις που έκαναν όλοι οι παίκτες για το πόσο σημαντική είναι η παρουσία του. Ο Σέρβος τεχνικός που τραγούδησε τον Εθνικό μας ύμνο και με τις δηλώσεις του αναφέρθηκε στους λόγους που το έκανε. Ο ομοσπονδιακός προπονητής ξεκίνησε πιο safe την ομάδα δίνοντας φανέλα βασικού στους πιο έμπειρους και στην συνέχεια έκανε τις αλλαγές που έπρεπε και για να αλλάξει το τέμπο της ομάδας, αλλά και για να δώσει ανάσες στους βασικούς και λεπτά στους αναπληρωματικούς. Η Εθνική ξεκίνησε με νίκη 3-0 επί της Φινλανδίας και δεν γίνεται να μην μας άρεσε ο άνθρωπος που την οδήγησε στην συγκεκριμένη νίκη στο δικό του ντεμπούτο στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα.

Ο Φώτης Ιωαννίδης

Ιωαννίδης σαν τον καρχαρία, μυρίζει το λάθος όπως το αίμα...

Συνεχίζουμε με όσα μας άρεσε και πάμε στον Φώτη Ιωαννίδη. Ο νεαρός επιθετικός του Παναθηναϊκού πέτυχε δύο γκολ, είχε δοκάρι και συνολικά αναστάτωσε όσο κανένας την άμυνα των Φινλανδών. Κυρίως έδειξε πως μυρίζει το λάθος της αντίπαλης άμυνας, όπως ο καρχαρίας το αίμα. Ένα τέτοιο λάθος του Χραντέτσκι έφτανε για να κάνει το 1-0 στο 23' και να διώξει το όποιο άγχος υπήρχε. Ο 24χρονος επιθετικός ήταν για ακόμα μία φορά κυριαρχικός δείχνοντας πως θα είναι το βαρύ πυροβολικό της ομάδας για πολλά ακόμα χρόνια.

Ο Κωνσταντέλιας

Μπήκε ο Κωνσταντέλιας και άλλαξε την εικόνα της ομάδας

Μπορεί να μην ξεκίνησε στην βασική ενδεκάδα, να μην σκόραρε ή να έδωσε ασίστ, αλλά σίγουρα η παρουσία του Γιάννη Κωνσταντέλια ήταν από αυτές που μας έμειναν. Ο μεσοεπιθετικός του ΠΑΟΚ μπήκε ως αλλαγή στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου και με τις ενέργειές του ανέβασε επίπεδο όλη την Εθνική. Οι προσωπικές του ενέργειες, οι κινήσεις στον χώρο και οι σίγουρες πάσες του άλλαξαν εντελώς τον ρυθμό και δεν είναι τυχαίο όσοι είπαν πως στο δεύτερο ημίχρονο η Εθνική μας έπαιξε πιο όμορφο ποδόσφαιρο. Ένας από τους λόγους που έγινε αυτό ήταν και ο 21χρονος ποδοσφαιριστής.

Ο Κουλιεράκης

Δεν πιέστηκε πολύ, αλλά δεν έχασε μάχη το δίδυμο των στόπερ

Εντάξει κανείς δεν λέει πως η Εθνική μας ομάδα αντιμετώπισε ένα μεγαθήριο. Για την ακρίβεια ελάχιστες ήταν οι φορές που κινδύνεψε. Επειδή ήταν όμως ελάχιστες στεκόμαστε στο αμυντικό δίδυμο των στόπερ. Ο Κωνσταντίνος Κουλιεράκης και ο επίσης Κωνσταντίνος Μαυροπάνος κυριάρχησαν στην άμυνα και δεν άφησαν το παραμικρό περιθώριο στους Φινλανδούς να απειλήσουν. Ένα κεντρικό δίδυμο που αποτελούν ένας 20χρονος και ένας 26χρονος που όσο παίζουν μαζί τόσο καλύτερα θα δένουν και θα βοηθάνε την Εθνική ομάδα και στο παρόν και στο μέλλον.

Εθνική ομάδα ανδρών

Όλη η νέα φουρνιά δεν μας αρέσει απλά, μας κάνει να αισιοδοξούμε

Συνολικά όλη αυτή η νέα φουρνιά της Εθνικής μας ομάδας μας αρέσει και με το παραπάνω. Οι Ιωαννίδης, Κωνσταντέλιας, Κουλιεράκης, Μαυροπάνος, Βαγιαννίδης, Ζαφείρης, Παυλίδης, Τζολάκης, Μανδάς, Δουβίκας, Χατζηδιάκος και άλλοι που άρχονται είναι παίκτες που παρότι νεαροί αγωνίζονται με επιτυχία εντός και εκτός συνόρων. Έχοντας δίπλα τους και τους παλιούς Μπακασέτα, Τσιμίκα, Πέλκα, Μασούρα, Μπουχαλάκη, Μάνταλο και τους υπόλοιπους δημιουργούν ένα ωραίο μείγμα ταλέντου και εμπειρίας το οποίο ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έχει δείξει πως μπορεί να εκμεταλλευτεί και να το απογειώσει προκειμένου να δούμε την Εθνική μας ομάδα στις επόμενες μεγάλες διοργανώσεις.

Εθνική ομάδα ανδρών

Ο κόσμος δίπλα στην Εθνική

Και φυσικά μας άρεσε η εικόνα του Καραϊσκάκης. Κοντά στις 20.000 φίλοι της Εθνική ομάδας βρέθηκαν στις εξέδρες του γηπέδου και στήριξαν αυτή τη νέα προσπάθεια. Τα τελευταία χρόνια ο κόσμος, ειδικά στα μεγάλα παιχνίδια ήταν δίπλα στην ομάδα και πρέπει να είναι γιατί η ομάδα αυτή είναι όλων των Ελλήνων.

Μόνο η γκρίνια δεν μας άρεσε

Όσον αφορά το τι δεν μας άρεσε, αυτό ήταν μόνο η γκρίνια. Από το πρώτο λεπτό στα σχόλια βλέπαμε για τις επιλογές στην ενδεκάδα, μετά γιατί η ομάδα δεν έπαιζε φοβερό ποδόσφαιρο (λες και το έχουν καταφέρει πολλές στο πρώτο τους παιχνίδι). Γκρίνια για όλα και χωρίς λόγο καθώς μιλάμε μόλις για το πρώτο παιχνίδι. Ηρεμήστε και ας περιμένετε να δείτε αυτό το καινούργιο που χτίζετε από ανθρώπους που έχουν δείξει πως μπορούν να τα καταφέρουν και αφήστε στην άκρη τις οπαδκές σας προτιμήσεις, καθώς μιλάμε για την Εθνική ομάδα και μόνο γι' αυτή.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα