Εθνική Ελλάδος: 17 δευτερόλεπτα και ισάριθμες επαφές «γαλανόλευκης» μαγείας

Εθνική Ελλάδος: 17 δευτερόλεπτα και ισάριθμες επαφές «γαλανόλευκης» μαγείας

Γιώργος Ντυμένος
tsfs

bet365

Η Εθνική μας ομάδα σημείωσε στο Δουβλίνο δύο πανέμορφα γκολ, που είχαν αθροιστική διάρκεια 17 δευτερόλεπτα και οι διεθνείς μας έκαναν ισάριθμες επαφές με την μπάλα.

Με το 2-0 στις αποσκευές της επέστρεψε η Εθνική Ελλάδος από το Δουβλίνο, καθώς με αυτό το σκορ επικράτησε της Ιρλανδίας σε ματς για τον Ομιλό της στο Nations League και έτσι συνεχίζει αήττητη στο group και μάλιστα με μηδέν παθητικό.

Ξέχωρα από το τελικό αποτέλεσμα στα «γαλανόλευκα» κιτάπια… καταγράφεται η εικόνα της ομάδας που ήταν εκ νέου καλή με τον Ιβάν Γιοβάνοβιτς στον πάγκο, όπως φυσικά και το ότι σημείωσε δύο πανέμορφα σε εκτέλεση και δημιουργία γκολ.

Ως highlight φυσικά και εύλογα λογίζεται η «φωτοβολίδα» του Ιωαννίδη για το 0-1, όμως και το τελείωμα του Τζόλη στο 0-2 ήταν εξαιρετικό, ενώ σε αμφότερα ο Μπακασέτας αποτέλεσε τον κοινό παρονομαστή.

Ο «κάπτεν» πιστώθηκε τις τελικές πάσες, αν και επειδή ξέρει πολύ μπάλα και δεν κρύβεται μετά το παιχνίδι υπογράμμισε για την πρώτη φάση πως «στον Φώτη είναι ασίστ στα χαρτιά, δεν το λες και ασίστ. Ασίστ είναι φοβερή η εκτέλεση που κάνει».

Βέβαια ακόμη και έτσι του χρεώνεται πως ελέω της πολύ καλής συνεργασίας που έχουν σε Εθνική και Παναθηναϊκό ήξερε/αντιλήφθηκε που θα βρίσκεται ο συμπαίκτης του και για αυτό έπαιξε γρήγορα και άμεσα για εκείνον.

Σημείο των καιρών ή σύμπτωση, ουδείς ξέρει αλλά τα δύο τέρματα του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος διήρκεσαν αθροιστικά 17 δευτερόλεπτα και οι διεθνείς μας έκαναν ισάριθμες επαφές με πόδια (δεξί και αριστερό), κεφάλι και στήθος.

Επόμενη στάση λοιπόν είναι το Λονδίνο και φόντο η κορυφή…

Ρότα-Μπακασέτας-Ιωαννίδης και 0-1

*Η φάση στο «τελείωμά» της κράτησε εννέα δευτερόλεπτα, από το 49’:19’’ ως το 49’:28’’.

*Αθροιστικά έγιναν 11 επαφές με την μπάλα. Ο Ρότα από τα δεξιά πήρε την κατοχή και έκανε τρεις με το δεξί, έπαιξε για τον Μπακασέτα που την έλεγξε και «έστρωσε» στον κενό χώρο για τον Ιωαννίδη μετά από πέντε όλες με το αριστερό και ο Ελληνας φορ την κοντρόλαρε και εξαπέλυσε μία βολίδα με το αριστερό, αφού προηγουμένως έκανε ακόμη δύο, μία με κάθε πόδι. Ετσι εκ των 11 οι επτά ήταν με το αριστερό και οι τέσσερις με το δεξί.

Τσιμίκας-Μπακασέτας-Τζόλης και 0-2

*Η φάση κράτησε από την αρχή ως το τέλος της οκτώ δευτερόλεπτα, από το 86’:09’’ ως το 86’:17’’.

*Είχαμε αθροιστικά έξι επαφές, χωρίς να υπολογίζεται η εκτέλεση πλαγίου του Τσιμίκα που βρήκε πανέξυπνα τον Μπακασέτα, αφού η μπάλα δεν ήταν «ζωντανή». Ωστόσο και ο μπακ της Λίβερπουλ είχε ουσιαστική συμμετοχή στα μετά τεκαινόμενα. Ο «κάπτεν» κοντρόλαρε με το στήθος και έπαιξε με τη μία και το αριστερό για τον Τζόλη, που βγήκε στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας. Ο 22χρονος πήρε την κατοχή με το κεφάλι, πρώτος έλεγχος με το αριστερό, ύστερα «άδειασε»/«χόρεψε» τον Κόλινς με το δεξί και στα «καπάκια» έκανε πανέμορφο τελείωμα με το αριστερό.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα