Εθνική Ελλάδος: Η φιλοσοφία Ιβάν και ο Αργυρός που θα μοιάζει… λίγος!

Εθνική Ελλάδος: Η φιλοσοφία Ιβάν και ο Αργυρός που θα μοιάζει… λίγος!

bet365

Ο Γιάννης Σαπουντζάκης γράφει από το Λονδίνο για την πίστη που υπάρχει στην Εθνική ομάδα για ένα θετικό αποτέλεσμα και τον Κωνσταντίνο Αργυρό που έδωσε μία πρώτη γεύση της ατμόσφαιρας που θα επικρατήσει στο Γουέμπλεϊ.

Φυσικά και το ματς της Πέμπτης απέναντι στην Αγγλία, δεν μπορεί να συγκριθεί με τα υπόλοιπα. Πώς να το κάνουμε; H Εθνική μας ομάδα, θα βρει απέναντί της την φιναλίστ του πρόσφατου ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Την Αγγλία, μέσα στο Γουέμπλεϊ.

Ακόμα και αν λησμονήσουμε πως οι οικοδεσπότες, έφτασαν ως το τέλος του δρόμου προ κάποιων μηνών στα γήπεδα της Γερμανίας, χάνοντας το τρόπαιο στις λεπτομέρειες από τους Ισπανούς, πρόκειται για ένα εμπόδιο πολύ ψηλό. Για έναν αγώνα με αίγλη ξεχωριστή. Είναι από τα ματς εκείνα, που μόνο το όνομα του αντιπάλου αρκεί για να αντιληφθεί κανείς το μέγεθος της πρόκλησης.

Εθνικής Ελλάδος: Η πίστη για ένα θετικό αποτέλεσμα, για μία πρώτη υπέρβαση

Δεδομένα, όλα τα παραπάνω. Όμως, είναι σαφές πως στις τάξεις της Εθνικής ομάδας, επικρατεί κλίμα αισιοδοξίας. Είναι η φιλοσοφία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς, είναι και η προσωπικότητα που έχουν τα παιδιά που ανήκουν στο ρόστερ.

Ο προπονητής μπορεί να βρίσκεται μικρό διάστημα στο τιμόνι του γκρουπ, όμως, θαρρείς πως έχει ήδη καταφέρει να περάσει στους παίκτες του τη νοοτροπία που θέλει να έχουν. Θαρρείς πως έχει καταφέρει να τους πείσει πως δεν έχουν να φοβηθούν κάτι, πως μπορούν να κοιτάξουν την αντίπαλό τους στα μάτια και να διεκδικήσουν το θετικό αποτέλεσμα.

 

Ένα τέτοιο, άλλωστε, θα έχει τεράστιο αντίκτυπο στην ψυχολογία τους. Ουδείς παραβλέπει πως θα διατηρήσει ολοζώντανη την Ελλάδα στην μάχη της πρώτης θέσης του ομίλου του Nations League, μα πολύ περισσότερο θα κάνει άπαντες στο γκρουπ να πιστέψουν ακόμα περισσότερο στους εαυτούς τους. Να κατανοήσουν πως, πλέον πέρασαν στην επόμενη πίστα. Πως δεν αρκούνται μόνο στο να κερδίζουν μέσα-έξω, ομάδες κατώτερες ποιοτικά. Μα μπορούν να τα βάλουν επί ίσοις όροις και με τα «θηρία».

Είναι αυτές οι υπερβάσεις που αποτελούν ζητούμενο για την Εθνική ομάδα και στις οποίες αναφέρθηκε και ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη συνέντευξη Τύπου της Τετάρτης. Αυτές που μπορούν να ανοίξουν τον δρόμο για να επιστρέψει η Εθνική ομάδα σε ένα μεγάλο τουρνουά, για πρώτη φορά μετά το 2014 και το Παγκόσμιο Κύπελλο της Βραζιλίας.

Άλλωστε, συνεπής απέναντι στις ομάδες χαμηλότερης ή ίσης δυναμικότητας ήταν η γαλανόλευκη και στα προκριματικά του ευρωπαϊκού πρωταθλήματος της Γερμανίας. Αυτό που δεν κατάφερε, ήταν ένα μεγάλο αποτέλεσμα, μία υπέρβαση, απέναντι σε Γαλλία ή Ολλανδία.

Τα δύο αδιαφιλονίκητα, δηλαδή, φαβορί του ομίλου, που στο φινάλε πήραν και τα εισιτήρια για το Euro. Καταλαβαίνει, λοιπόν, κανείς πως οι διεθνείς μας δεν ήρθαν στο Λονδίνο για την… εμπειρία. Άλλωστε, όλοι γνωρίζουν πως αγώνες απέναντι σε ομάδες τέτοιου βεληνεκούς, τραβούν πάνω τους τα βλέμματα όλης της ποδοσφαιρικής Ευρώπης.

Η συναυλία του Αργυρού… θα ξεχαστεί!

Φυσικά, ξεχωριστό ενδιαφέρον ενόψει της μεγάλης αναμέτρησης έχει να δούμε και την εξέδρα που θα δημιουργήσουν οι Έλληνες. Τι είναι, άλλωστε, το Λονδίνο; Μία μικρή Αθήνα, μία μικρή Θεσσαλονίκη. Τυχαία η επιλογή των πόλεων! Μπορείτε να επιλέξετε όποια ελληνική πόλη θέλετε και να αντικαταστήσετε στην προηγούμενη πρόταση. Το βέβαιο είναι πως η παρουσία της Ελλάδας στην αγγλική πρωτεύουσα θα αποτελέσει έναν ξεχωριστό τρόπο να συνδεθούν οι Έλληνες που κατοικούν εδώ, με την μαμά πατρίδα.

Εδώ, μάζεψε προ ημερών τόσο κόσμο σε συναυλία του στο Royal Albert Hall, ο Κωνσταντίνος Αργυρός. Δεν θα μάζευε η Εθνική ομάδα ποδοσφαίρου; Ο γνωστός τραγουδιστής έδειξε τον δρόμο, ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς και οι ποδοσφαιριστές του θα ακολουθήσουν. Έχουμε, πάντως, κάθε λόγο να πιστεύουμε πως ο Αργυρός θα μοιάζει λίγος… μπροστά σε αυτό που θα ζήσουμε το βράδυ της Πέμπτης!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιάννης Σαπουντζάκης
Γιάννης Σαπουντζάκης

Όσο θυμάται τον εαυτό του, τρέχει πίσω από μία μπάλα. Για να δει αγώνες, όχι να παίξει (αν εκεί πήγε το μυαλό σας!) Σαν να έχει βάλει στόχο της ζωής του να γυρίσει κάθε γήπεδο του κόσμου στο οποίο κυλάει η ασπρόμαυρη θεά. Ονειρευόταν μια μέρα να ασχοληθεί με την δημοσιογραφία και εν τέλει τα κατάφερε. Κρατούσε πάντα αρχείο από όλους τους αγώνες που παρακολουθούσε (και όχι μόνο). Είχε πάντα αδυναμία στις συνεντεύξεις και όταν δεν έχει κανονίσει με κάποιον άλλον, προτιμά να στέκεται μπροστά στον καθρέφτη και να παίρνει από τον ίδιο του τον εαυτό. Γιατί όχι; Δεν έχει ενδιαφέρον να γνωρίζουμε καλύτερα τον εαυτό μας; Αφού εργάστηκε για τέσσερα και κάτι χρόνια ως δημοσιογράφος, έκανε το επόμενο βήμα στο γραφείο Τύπου του Παναθηναϊκού πριν φορέσει τη φανέλα με το g στο στήθος.