Αγγλία - Ελλάδα 1-2: Τζορτζ η Ελλάδα σου τρέλανε το Γουέμπλεϊ, ανατρίχιασε όλη η Ευρώπη!

Δημήτρης Τομαράς

bet365

Ο Μπάλντοκ... χαμογέλασε από κει πάνω! Είδε τους συμπαίκτες του να δίνουν ρεσιτάλ στο Γουέμπλεϊ και να του αφιερώνουν μια ιστορική νίκη (με 2-1) επί της Αγγλίας. Ανατρίχιασε όλη η Ελλάδα στους πανηγυρισμούς των γκολ που πέτυχε ο Παυλίδης. «3x3» και μόνη πρώτη η Εθνικάρα στον όμιλο.

Αυτή η Εθνική ήταν σκέτη απόλαυση. Αυτή η ομάδα έκανε το καλύτερο δυνατό παιχνίδι απέναντι σε μία μεγάλη ποδοσφαιρική δύναμη, την Αγγλία και την... υπέταξε με αυτό το 1-2 από τα 2 γκολ του εξαιρετικού Παυλίδη.

Ελλάδα

Πριν την έναρξη του αγώνα τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου Τζορτζ Μπάλντοκ και ενώ στα μάτριξ προβλήθηκε η φωτογραφία του και υπήρχε και στο γήπεδο ένα banner σε μαύρο φόντο για εκείνον. Εκτός αυτού οι διεθνείς μας φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια και φωτογραφήθηκαν πριν τη σέντρα με τη φανέλα του 31χρονου.

Αγγλία - Ελλάδα: Πώς ξεκίνησαν οι 2 ομάδες

Στην Αγγλία ο Λι Κάρσλεϊ άφησε εκτός και τον Κέιν αλλά και τον Γκρίλις. Γκολκίπερ ο Πίκφορντ και στην άμυνα ήταν οι Αλεξάντερ-Άρνολντ, Στόουνς, Κόλγουιλ και Λιούις. Στον άξονα ήταν οι Ράις και Πάλμερ με τον Φόντεν πιο μπροστά τους και πίσω από τον σέντερ φορ. Στα δύο... φτερά της επίθεσης οι Σάκα και Γκόρντον και ως στράικερ ήταν ο Μπέλινγκχαμ. Στην εξέλιξη του αγώνα η Αγγλία λειτούργησε και με το 4-4-2 με Φόντεν - Μπέλινγκχαμ μπροστά, το οποίο μετά άλλαξε για να το επαναφέρει στο 2ο μέρος.

 

Για τη φιλοξενούμενη Ελλάδα ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατέληξε στις επιλογές του λίγη ώρα πριν τη σέντρα με την Αγγλία. Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Βλαχοδήμος για την Εθνική μας κόντρα στην Αγγλία και στην άμυνα οι Ρότα, Κουλιεράκης, Μαυροπάνος και Γιαννούλης.

Στο κέντρο ήταν οι Σιώπης και Κουρμπέλης (άρα δύο εξάρια και όχι ένα όπως ήταν η αρχική εκτίμηση) με τον Μπακασέτα μπροστά τους. Στα 2 άκρα της επίθεσης οι Τζόλης και Μασούρας και στράικερ ο Παυλίδης. Εκτός αρχικού σχήματος έμεινε ο Μάνταλος που θα είναι στον πάγκο και εκτός αποστολής λόγω ίωσης τέθηκε ο Τσιμίκας.

Δύο μεγάλες φάσεις η Ελλάδα και ένα ακυρωθέν γκολ πριν το 11ο λεπτό σε ένα πολύ καλό α' 45λεπτο

Η Ελλάδα παρότι μπήκε ως αουτσάιντερ στον αγώνα κατάφερε να κάνει αγωνιστικά τη διαφορά στο ξεκίνημά του. Αρχικά μόλις στο 3ο λεπτό ο Βλαχοδήμος είχε μία μεγάλη επέμβαση στο σουτ του Μπέλινγκχαμ. Ωστόσο στο 5ο λεπτό ο Παυλίδης βρέθηκε σε θέση βολής μετά από κλέψιμο του Κουρμπέλη αλλά αστόχησε στο σουτ του. Ο Πάλμερ στη συνέχεια θα απειλούσε με εκτέλεση φάουλ.

Στο 10ό λεπτό υπήρξε μία φοβερή ευκαιρία για την Εθνική ομάδα. Ο Πίκφορντ έκανε τραγικό λάθος, ο Μπακασέτας με πλασέ πήγε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα σε κενό τέρμα και ο Κόλγουιλ έδιωξε ακριβώς πάνω στην γραμμή. Σχεδόν αμέσως μετά ο Μαυροπάνος σκόραρε αλλά ήταν εκτεθειμένος. Και όλα αυτά έως το 11ο λεπτό.

Ωστόσο η Ελλάδα δεν έμεινε εκεί. Στο 21ο λεπτό είχε φάση με το σουτ του Μπακασέτα. Η Αγγλία επιχείρησε να απαντήσει στις ευκαιρίες με το σουτ του Πάλμερ ένα λεπτό μετά. Αφότου πέρασε ένα διάστημα η Ελλάδα δέχθηκε πιο μεγάλο πρέσινγκ από τους Αγγλους αλλά δεν πτοήθηκε για να πάνε οι 2 ομάδες στην ανάπαυλα στο 0-0.

Τι γκολ έβαλε ο Παυλίδης, ανατριχίλα όταν τον αφιέρωσε στον Μπάλντοκ

Το 2ο ημίχρονο έβαλε σε θέση οδηγού την Ελλάδα. Στο 49ο λεπτό μετά την κίνηση του Κουλιεράκη η μπάλα πήγε στον Παυλίδη. Ο στράικερ της Μπενφίκα έκανε εξαιρετική κίνηση ανάμεσα σε 3 παίκτες και με πολύ καλό τελείωμα έγραψε το 0-1 και στη συνέχεια έδειξε τον ουρανό για να αφιερώσει το τέρμα του στον αδικοχαμένο Μπάλντοκ σε στιγμές που προκαλούν ανατριχίλα.

Ο Παυλίδης

Στο 59ό λεπτό ο Μασούρας σκόραρε σε φάση που ξεκίνησε ο Τζόλης ωστόσο ο Παυλίδης που του έκανε την πάσα ήταν εκτεθειμένος και το τέρμα δεν μέτρησε. Στο 84' ακυρώθηκε ως οφσάιντ και το γκολ του Παυλίδη μετά την πάσα του Τζόλη και ενώ είχε προηγηθεί λάθος του Πίκφορντ και κλέψιμο του Γιαννούλη.

Εξαιρετικό το σουτ του Μπέλινγκχαμ και 1-1 στο 87' και νέο show Παυλίδη για το 1-2

Και εκεί που δεν είχε φανεί παρά ελάχιστα ο Μπέλινγκχαμ έδειξε την ποιότητά του. Στο 87ο λεπτό με πολύ καλή προσπάθεια και σουτ του έκανε το 1-1 με τον Βλαχοδήμο να βρίσκει τη μπάλα αλλά να μην μπορεί να τη συγκρατήσει.

Και εκεί που οι Αγγλοι δεν το περίμεναν ο Παυλίδης τους... χτύπησε ξανά για το 1-2. Η μπάλα έμεινε στην περιοχή των Αγγλων και κατέληξε στον Παυλίδη που με νέα φοβερή κίνηση και τελείωμα έκανε το 1-2, γράφοντας ιστορία!!! Τι νίκη ήταν αυτή σε μία φοβερή βραδιά.

MVP: Το δίχως άλλο ο Παυλίδης. Ο Έλληνας στράικερ της Μπενφίκα... χτύπησε 2 φορές και εξέθεσε Πίκφορντ και άμυνα των Αγγλων για αυτό το ιστορικό 1-2. Εάν θέλουμε να προσεγγίσουμε το ματς με βάση τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγινε και μετά τον θάνατο του Μπάλντοκ MVP είναι άπαντες στην ομάδα.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Δεν υπάρχει παίκτης που να γράψει κανείς ότι υστέρησε σε επίπεδο προσπάθειας και αυταπάρνησης. Πιο θετική η εικόνα των 2 στόπερ, του Ρότα, των Σιώπη και Κουρμπέλη αλλά και του Τζόλη.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Πίκφορντ από τους Αγγλους μαζί με τους περισσότερους μεσοεπιθετικούς τους. Κάκιστη εμφάνιση από τον πορτιέρε των Αγγλων που επηρέασε και τους αμυντικούς του.

Η ΓΚΑΦΑ: Θα διαλέξουμε τη φάση του 1-2. Τραγική αντιμετώπιση της φάσης από τον Πίκφορντ και την άμυνά του.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Υπήρξαν κάποια λαθάκια στη διαιτησία από πλευράς καρτών και φάουλ. Τα γκολ των διεθνών μας ακυρώθηκαν ως οφσάιντ και μέσω VAR.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Αυτή η νίκη ήταν για τον Μπάλντοκ. Για τον αδικοχαμένο ακραίο μπακ. Μία μαγική ποδοσφαιρική βραδιά όπου η Εθνική μας ομάδα πήρε ιστορική νίκη με 1-2 μέσα στην Αγγλία μετά από μία τοπ εμφάνιση.

ΑΓΓΛΙΑ: Πίκφορντ, Αλεξάντερ-Άρνολντ, Στόουνς, Κόλγουιλ, Λιούις, Ράις, Γκόρντον (60' Γουότκινς), Σάκα (52' λ.τρ. Μαντουέκε), Πάλμερ, Φόντεν (72' Σολάνκε) και Μπέλινγκχαμ.

ΕΛΛΑΔΑ: Βλαχοδήμος, Ρότα, Κουλιεράκης, Μαυροπάνος, Γιαννούλης, Σιώπης (66' Ζαφείρης), Κουρμπέλης (74' Μάνταλος), Μπακασέτας (86' Βαγιαννίδης), Τζόλης (86' Κωνσταντέλιας), Μασούρας (66' Πέλκας) και Παυλίδης.

@Photo credits: eurokinissi, ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα