Αγγλία - Ελλάδα: Οι ιστορικές «πρωτιές» της... λεοντόκαρδης «γαλανόλευκης» στο Γουέμπλεϊ

Αγγλία - Ελλάδα

bet365

Η Ελλάδα έζησε τη δική της σπουδαία βραδιά στον ναό του ποδόσφαιρου και «πάτησε» την Αγγλία για χάρη του Τζορτζ Μπάλντοκ, πατώντας σε απάτητες έως τώρα κορυφές.

Ήταν απολαυστική, έκανε πράγματα που δεν είχε κάνει ξανά στην ιστορία της και έφυγε θριαμβεύτρια από το Γουέμπλεϊ, παίρνοντας τεράστια νίκη απέναντι στην Αγγλία, στη μνήμη του αδικοχαμένου Τζορτζ Μπάλντοκ. Η Εθνική Ελλάδας έγραψε ιστορία και κατέγραψε σπουδαίες πρωτιές σε μια ξεχωριστή βραδιά.

Αρχικά, πήρε την πρώτη νίκη των χρονικών της απέναντι στην Αγγλία, αφού μέχρι τώρα μετρούσε μόλις δύο ισοπαλίες και επτά ήττες στις εννέα μεταξύ τους αναμετρήσεις. Και το έκανε χάρη στα δύο γκολ του Βαγγέλη Παυλίδη, που ήταν τα πρώτα που πετυχαίνει ποτέ στο Γουέμπλεϊ τον ναό του ποδόσφαιρου. Άλλωστε, επρόκειτο για ένα γήπεδο που μέχρι σήμερα δεν της... ταίριαζε και πολύ.

 

Η «γαλανόλευκη» έγινε μάλιστα η ομάδα με το χαμηλότερο rankinkg στη FIFA (είναι στο Νο.48) που επικρατεί της Αγγλίας σε επίσημο παιχνίδι μετά τη Βόρεια Ιρλανδία (Νο. 116) και συνδύασε το τρίποντο με «μαύρες» σελίδες για τα Τρία Λιοντάρια. Αυτή ήταν η τρίτη τους ήττα στο Γουέμπλεϊ φέτος, μόνο δύο χρονιές στην ιστορία τους (1977, 1981) είχα ξανά τρεις ήττες μέσα στο «σπίτι» τους.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα