Εθνική: Η πρωτιά στη League Β δίνει απευθείας άνοδο και η Ελλάδα απέχει 3 στροφές από το να τα καταφέρει

Το Αγγλία - Ελλάδα

bet365

Ο Μπάλντοκ από εκεί ψηλά είδε τους συμπαίκτες του να δίνουν ρεσιτάλ στο «Wembley» και να του αφιερώνουν μια ιστορική νίκη (με 2-1) επί της Αγγλίας.

Η Ελλάδα ήταν απολαυστική, έκανε πράγματα που δεν είχε κάνει ξανά στην ιστορία της και έφυγε θριαμβεύτρια από το Λονδίνο, γράφοντας ιστορία, αλλά και σπουδαίες πρωτιές σε μια ξεχωριστή βραδιά. Επειτα από τρεις στροφές η Ελλάδα είναι στην κορυφή με ισάριθμες νίκες και η εικόνα της προσφέρει αισιοδοξία για το μέλλον! Τι μπορεί να δώσει όμως η πρώτη θέση; To format του Nations League έχει αλλάξει και κάθε θέση στον όμιλο προσφέρει κάτι. Για τη League B η πρώτη θέση δίνει απευθείας άνοδο στη League A και η Ελλάδα έχει τρεις στροφές για να καταφέρει κάτι μοναδικό.

Τι σημαίνει η πρώτη θέση για την Ελλάδα

Το φαβορί για την πρωτιά ήταν η Αγγλία, ωστόσο το σκηνικό άλλαξε μετά και το σπουδαίο διπλό στο «Γουέμπλεϊ». Η κορυφή δίνει απευθείας άνοδο στη League A, στο υψηλότερο σκαλί του Nations League, απ' όπου προκύπτουν οι τελικοί, αλλά και ο κάτοχος του τίτλου. Σημαντική και η άνοδος στο Ranking, ακόμα πιο σημαντική όμως η δεύτερα ευκαιρία για το Μουντιάλ του 2026, που θα διεξαχθεί σε ΗΠΑ, Καναδά και Μεξικό. Ειδικότερα, τα προκριματικά του Μουντιάλ θα δώσουν 12 απευθείας εισιτήρια στους νικητές των προκριματικών ομίλων.

Οι 12 ομάδες που θα τερματίσουν στη 2η θέση των προκριματικών θα δώσουν αγώνες Play offs μαζί με τους τέσσερις νικητές των ομίλων στο Nations League που δεν βρίσκονται ανάμεσα στους 12 νικητές ή δεύτερους των προκριματικών ομίλων του Μουντιάλ. Οι 16 συνολικά ομάδες θα χωριστούν σε τέσσερα μονοπάτια κι έπειτα από δύο μονούς αγώνες σε στιλ Final Four θα αναδειχθούν οι τέσσερις νικητές που θα εξασφαλίσουν και τα τελευταία εισιτήρια που δικαιούται η Ευρώπη για τα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

@Photo credits: eurokinissi, ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα