Εθνική Ελλάδος: Οι 14 Αγγλοι που αντιμετώπισε έχουν ετήσιες απολαβές 110 εκατομμύρια! (vid)

Εθνική Ελλάδος: Οι 14 Αγγλοι που αντιμετώπισε έχουν ετήσιες απολαβές 110 εκατομμύρια! (vid)

Γιώργος Ντυμένος
tfs

bet365

Οι Ελληνες διεθνείς έγραψαν ιστορία στο Γουέμπλεϊ και επικράτησαν δίκαια της Αγγλίας που διαθέτει σούπερ σταρ του χώρου με συμβόλαια δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ.

Ιστορία έγραψε το βράδυ της Πέμπτης η Εθνική ομάδα, καθώς επικράτησε 2-1 της Αγγλίας σε ένα ματς που πέρασε στην ιστορία του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος.

Οχι μόνο γιατί η «γαλανόλευκη» πέρασε μόνη πρώτη στην κορυφή του ομίλου της στο Nations League και πλέον οδηγεί την κούρσα του group, αφού το συγκεκριμένο δεδομένο είναι ίσως το λιγότερο με γνώμονα τα όσα δυσάρεστα συνέβησαν τις τελευταίες ημέρες.

Οι διεθνείς μας υπό την καθοδήγηση του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έκαναν κατάθεση ψυχής, τίμησαν τη μνήμη του αδικοχαμένου Τζορτζ Μπάλντοκ που έφυγε τόσο πρόωρα και άδικα από τη ζωή και έπαιξαν για τον φίλο τους που δεν είναι πια κοντά μας.

Παρότι δε κλήθηκαν να δώσουν ένα τόσο απαιτητικό ματς πριν καν συμπληρωθούν 24 ώρες από τον αιφνίδιο θάνατό του, απέδειξαν πως είναι φτιαγμένοι για μεγάλα πράγματα και διαθέτουν «στόφα» και «μέταλλο» νικητή.

 

Το βράδυ της 10ης Οκτωβρίου θα μνημονεύεται για πάντα ως το 90λεπτο που όλη η Ελλάδα δάκρυσε μαζί τους και μάλιστα το επίτευγμα των παικτών της χώρας μας που τίμησαν τη φανέλα με το εθνόσημο αποκτά μεγαλύτερη αξία από το μέγεθος του αντιπάλου τους.

Απέναντί τους στη σέντρα του Γουέμπλεϊ στάθηκε ένα κατά τεκμήριο «μεγαθήριο» του world football, αλλά ας είμαστε ειλικρινείς. Και νικήσαμε δίκαια και το τελικό σκορ μας αδικεί.

Για να αντιληφθεί κάποιος το μέγεθος του συνόλου που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε και μάλιστα εκτός έδρας, αξίζει να σταθούμε στις «μετοχές» των ποδοσφαιριστών που το στελεχώνουν και πιο συγκεκριμένα στις ετήσιες απολαβές που έχουν στα συμβόλαιά τους σε συλλογικό επίπεδο, κάτι που αντιπροσωπεύει σε μεγάλο βαθμό και το πώς «υπολογίζεται» η αξία τους στον «νόμο» της αγοράς.

Η «πιάτσα» σπάνια κάνει λάθος.

Τι βρήκαμε λοιπόν: Αθροιστικά οι 14 Αγγλοι που πριν από μερικές ώρες παρασύρθηκαν στο διάβα μας λαμβάνουν ετησίως το αστρονομικό ποσό των 110.000.000 ευρώ, χωρίς φυσικά σε αυτό το νούμερο να υπολογίζονται μπόνους και άλλα επιμέρους πρόσθετα ποσά που έχουν να πάρουν από τα clubs που αγωνίζονται!

Τόσα είναι τα fix που γράφονται στα συμβόλαιά τους, αν και σε κάποιες περιπτώσεις συμπεριλαμβάνεται σε αυτά και η εφορία, δηλαδή είναι μεικτά. Ακόμη και έτσι όμως τόσα κοστίζουν, το λιγότερο, στον κάθε σύλλογο που παίζουν.

Για παράδειγμα εκείνο του 21χρονου Μπέλινγκχαμ στη Ρεάλ Μαδρίτης που πήγε το καλοκαίρι του 2023 του αποφέρει το 12μηνο 21 «χαρτιά», με γνώμονα τα όσα έχουν αναφερθεί στον ισπανικό Τύπο, ενώ δεύτερος στη σχετική λίστα έρχεται ο 23χρονος Σάκα που είναι «γέννημα-θρέμμα» της Αρσεναλ και τα αντίστοιχα δημοσιεύματα στην πατρίδα του υποστηρίζουν πως λαμβάνει 18 εκατομμύρια, ξέχωρα από πριμ κτλ.

Υστερα έπονται οι Φόντεν και Στόουνς της Μάντσεστερ Σίτι με 13,1 και 11,8 εκατομμύρια αντίστοιχα, ενώ τα λιγότερα από όσους χρησιμοποίησε χθες ο Λι Κάρσλεϊ κερδίζει ο πιτσιρικάς Λιούις επίσης των «γαλάζιων», που οριακά ξεπερνά το εκατομμύριο. Ευρύτερα δε οι πέντε από τους 14 έχουν οκταψήφιες απολαβές τον χρόνο.

Αυτόματα το συγκεκριμένο δεδομένο από μόνο του αντικατοπτρίζει ανάγλυφα το μέγεθος της επιτυχίας των παιδιών μας.

Τι απέδειξαν (ξανά) περίτρανα; Πώς και είναι εξίσου μεγάλοι ποδοσφαιριστές και ότι στην μπάλα τα χρήματα δεν εξασφαλίζουν την επιτυχία.

Αλλωστε δεν την... κλωτσάνε τα μπάτζετ αλλά οι παίκτες και οι υπέρογκα «φουσκωμένοι» τραπεζικοί λογαριασμοί δεν βάζουν από μόνοι τους γκολ. Απαιτείται ταλέντο, θέληση, καρδιά και σκληρή δουλειά, συστατικά που το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα διαθέτει σε πλεόνασμα.

Οι ετήσιες απολαβές των Αγγλων παικτών που έπαιξαν χθες

Μπέλινγκχαμ (Ρεάλ Μαδρίτης): 21.000.000
Σάκα (Αρσνεαλ): 18.000.000
Φόντεν (Μάντσεστερ Σίτι): 13.100.000
Στόουνς (Μάντσεστερ Σίτι): 11.800.000
Ράις (Αρσεναλ): 11.400.000
Αρνολντ (Λίβερπουλ): 8.500.000
Κόλγουιλ (Τσελσι): 4.800.000
Πίκφορντ (Εβερτον): 3.700.000
Σολάνκε (Τότεναμ): 3.500.000
Πάλμερ (Τσέλσι): 3.500.000
Γουότκινς (Αστον Βίλα): 3.500.000
Μαντουέκε (Τσέλσι): 3.100.000
Γκόρντον (Νιούκαστλ): 3.000.000
Λιούις (Μάντσεστερ Σίτι): 1.100.000
Σύνολο: 110.000.000

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα