Εθνική Κύπρου, Αυγουστή: «Το σημαντικό είναι να τελειώσει το παιχνίδι και να είμαστε ικανοποιημένοι με όσα δώσαμε στο γήπεδο»

Εθνική Κύπρου, Αυγουστή: «Το σημαντικό είναι να τελειώσει το παιχνίδι και να είμαστε ικανοποιημένοι με όσα δώσαμε στο γήπεδο»

Newsroom
cyprus
Πραγματοποιήθηκε η πρώτη Συνέντευξη Τύπου του ομοσπονδιακού προπονητή, Σωφρόνη Αυγουστή, ενόψει της αυριανής αναμέτρησης της Εθνικής Κύπρου με την Ρουμανία για το Nations League. Εκπρόσωπος των ποδοσφαιριστών ο Κωνσταντίνος Λαΐφης.

Ο Κύπριος τεχνικός μετά την θητεία του στον πάγκο της Καρμιώτισσας, ανέλαβε για πρώτη φορά την Εθνική Κύπρου, μετά την απομάκρυνση του Τιμούρ Κετσπάγια, και αύριο θα πραγματοποιήσει το ντεμπούτο του στον πάγκο της Εθνικής μας ομάδας.

Μαζί με τον Σωφρόνη Αυγουστή, στην διάσκεψη τύπου μίλησε και ο διεθνής αμυντικός του ΑΠΟΕΛ, Κωνσταντίνος Λαΐφης.

Αναλυτικά οι δηλώσεις:

Σωφρόνης Αυγουστή:

Αρχική δήλωση: «Να δώσουμε τα συλλυπητήρια μας για τον Τζορτζ Μπάλντοκ, ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει. Παίζουμε με μια πολύ καλά οργανωμένη και ποιοτική ομάδα, το έχει δείξει στα πρώτα παιχνίδια. Το σημαντικό για εμάς είναι να τελειώσει το παιχνίδι και να είμαστε ικανοποιημένοι με όσα δώσαμε στο γήπεδο. Ξέρουμε τα προβλήματα αλλά θα προσπαθήσουμε να κερδίσουμε και να δώσουμε λίγη χαρά στον κόσμο».

Για το ντεμπούτο του: «Να ευχηθούμε καλή συνέχεια στον Τιμούρ, ξέρουμε πόσα έχει προσφέρει στο ποδόσφαιρο μας. Ήταν πάρα πολύ καλό που είχαμε μια εβδομάδα να δουλέψουμε με τους ποδοσφαιριστές. Αυτό που πρέπει να δείξουμε όλοι, είναι το σύνολο, όχι ως μονάδες».

 

Για τις επιλογές του: «Βλέπουμε ότι αρκετοί παίκτες αγωνίζονται στην Κύπρο και στο εξωτερικό. Επιλέξαμε αυτούς που έχουν τα περισσότερα λεπτά. Θα αξιολογούνται όλοι οι ποδοσφαιριστές».

Για το ότι θα κάνει ντεμπούτο απέναντι στον Μιρτσέα Λουτσέσκου: «Είναι ένας καταξιωμένος προπονητής, είδαμε πόσο γρήγορα έχει αλλάξει πράγματα. Κάθε ομάδα και κάθε προπονητής θέλει τη νίκη, αυτό θα προσπαθήσουμε αυριο. Χωρίς προσπάθεια δεν μπορούμε να υλοποιήσουμε τον στόχο. Ξέρουμε ότι είμαστε το αουτσάιντερ, όμως θέλουμε να μπούμε στο γήπεδο, να προσπαθήσουμε με το 100% των δυνάμεων μας. Να προσπαθήσουμε ως ομάδα να ευχαριστήσουμε όσους θα έρθουν αύριο. Να τους δείξουμε ότι μπορούμε να κάνουμε κάτι σε αυτή την διοργάνωση».

Για το αν ετοιμάζει εκπλήξεις στον Λουτσέσκου: «Θα δούμε αύριο».

Κωνσταντίνος Λαΐφης:

Αρχική δήλωση: «Δεν θα πω πολλά λόγια. Βαρεθήκαμε όλοι τα μεγάλα λόγια. Ήρθε ένας νέος προπονητής με όρεξη και θέληση. Αυτό που μας μετάδωσε τις τελευταίες προπονήσεις είναι πως θέλει να αλλάξει τη νοοτροπία του Κύπριου κι αυτό θέλουμε να κάνουμε κι εμείς αύριο. Όποιος κι αν είναι ο αντίπαλος θα παίζουμε πάντα για τη νίκη».

Για το ότι ήταν ο μόνος Κύπριος στην 11άδα του ΑΠΟΕΛ στο τελευταίο ματς: «Δυστυχώς δεν είναι αυτό που θέλουμε να βλέπουμε, δηλαδή να μην παίζει κανένας Κύπριος, Αυτό πρέπει να αλλάξει και μόνο μέσω της Εθνικής θα αλλάξει. Είναι στα χέρια μας να δείξουμε ότι ο Κύπριος αξίζει και θέλουμε να κάνουμε μία καλή πορεία για να επαναφέρουμε τον Κύπριο παίκτη εκεί που του αξίζει».

Για τη Ρουμανία: «Μίλησα με τον συμπαίκτη μου τον Μάριους Κόρμπου. Ξέρω για τι είναι ικανή. Την είδα και στο Euro. Είχα συμπαίκτες Ρουμάνους στην Σταντάρ Λιέγης. Είναι ποιοτική ομάδα, αλλά ανεξάρτητα από τον αντίπαλο στόχος μας είναι να διεκδικήσουμε τη νίκη».

Για το πως θα κερδίσουν ξανά την εμπιστοσύνη των Κυπρίων φιλάθλων: «Ο Κύπριος παίκτης δυστυχώς είναι στα σκουπίδια και πρέπει να βγάλουμε τον εγωισμό μας και να δούμε πως μόνο μέσω της Εθνικής θα επαναφέρουμε τον Κύπριο εκεί που ήταν. Από αύριο πρέπει να βάλουμε τον εγωισμό μας και να τα δώσουμε όλα για να μας πιστέψουν ξανά. Έτσι είναι η νοοτροπία του Κύπριου και πρέπει να το αλλάξουμε».

Μετά την συνέντευξη τύπου θα πραγματοποιηθεί η προπόνηση της Εθνικής Κύπρου στο ΑΕΚ Αρένα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα