Εθνική Κύπρου: Το πλάνο του Σωφρόνη με νέο σχηματισμό και τα πιθανά σενάρια της ενδεκάδας

Εθνική Κύπρου: Το πλάνο του Σωφρόνη με νέο σχηματισμό και τα πιθανά σενάρια της ενδεκάδας

Newsroom
cyprus
Διαβάστε το ρεπορτάζ του Gazzetta Cyprus, για τον σχηματισμό που θα επιλέξει ο Σωφρόνης Αυγουστή στο ντεμπούτο του στην Εθνική ομάδα, καθώς και τα πιθανά πρόσωπα που διεκδικούν θέση στην αρχική σύνθεση.

Όλοι στο στρατόπεδο της Εθνικής Ομάδας, κινούνται σε ρυθμούς Αυγουστή, καθώς λίγες ώρες απέμειναν για το άνοιγμα της θητείας του ως Ομοσπονδιακός Τεχνικός, στον αποψινό αγώνα με τη Ρουμανία για το UEFA Nations League.

Τα σενάρια περί πιθανών σχηματισμών και επιλογών στην αρχική σύνθεση ποικίλουν, ωστόσο το Gazzetta Cyprus, έχει το πιο έγκυρο και αποκλειστικό ρεπορτάζ για τα επικρατέστερα σενάρια που θα βρει απέναντί της η Ρουμανία του Μίρτσεα Λουτσέσκου.

Με τετράδα στην αμυντική γραμμή ο Σωφρόνης

Η άφιξη του Αυγουστή στην Εθνική Ομάδα, θα συνοδευτεί με το τέλος των πεντάδων και των τριάδων στην άμυνα. Ο Σωφρόνης προτιμάει την τετράδα και πάνω σε αυτή θα οικοδομήσει την ομάδα του.

Αρχικά κάτω από τα δοκάρια θα ξεκινήσει ο Ζόελ Μολ. Μπροστά του, κεντρικοί αμυντικοί, ο Κωνσταντίνος Λαΐφης, με παρτενέρ τον Στέλιο Ανδρέου. Δεξιά θα βρεθεί ο Μηνάς Αντωνίου, ενώ το αριστερό άκρο της άμυνας το «αναλαμβάνει», ο Νικόλας Ιωάννου.

 

Ο άξονας του Αυγουστή

Σχετικά με το κέντρο, ο Κούσουλος θα παίξει αμυντικό χαφ, σε ρόλο κόφτη (6άρι). Ο Χαραλάμπους θα συνδράμει σε αυτό το έργο του συμπαίκτη του, ωστόσο θα παίζει με ελαφρώς πιο επιθετικά καθήκοντα από ότι ο Ιωάννης, με στόχο ακόμα περισσότερο την απελευθέρωση του τρίτου παίκτη στον άξονα, του Γρηγόρη Κάστανου.

Να προσθέσουμε, ότι την θέση του Κούσουλου, την διεκδικεί και ο Αρτυματάς, δίχως ακόμη να είναι απόλυτα σαφές ποιος θα ξεκινήσει.

Ο Κάστανος θα αναλάβει τη θέση «10», ως επιτελικός μέσος, σε έναν πιο ελεύθερο ρόλο. Ασφαλώς μέλημα του θα είναι να συνδράμει τα μέγιστα στην επιθετική τριπλέτα και να δημιουργήσει όσους χώρους και υπεραριθμίες είναι εφικτό, στον νευραλγικό χώρο του άξονα.

Ο σχηματισμός όπως προκύπτει, θα είναι είτε ένα 4-3-3, με τους ρόλους ως αναλύσαμε, είτε ένα 4-2-3-1, με τον Κάστανο να παίζει καθαρά πιο μπροστά. Επί της ουσίας ωστόσο μιλάμε για τον ίδιο σχηματισμό, καθώς ο Γρηγόρης θα έχει τις ίδιες υποχρεώσεις και στις δυο περιστάσεις. Μπορεί κατά την διάρκεια του παιχνιδιού να δούμε και μεταβολές ανάμεσα στα δυο συστήματα σε αμυντική και επιθετική μετάβαση.

Τα σενάρια στην επίθεση

Δυο είναι τα πιθανά σενάρια που προκύπτουν για την επιθετική γραμμή της Κύπρου. Στην μια περίπτωση, στα αριστερά θα παίξει ο Μαρίνος Τζιωνή, στα δεξιά ο Λοΐζου και στην αιχμή του δόρατος θα βρεθεί ο Ιωάννης Πίττας.

Υπάρχει όμως και το ενδεχόμενο σύμφωνα με το ρεπορτάζ, να διεκδικήσει φανέλα βασικού και ο Πιέρος Σωτηρίου, κάτι το οποίο κάπως θα μεταβάλει την μορφή της επίθεσης. Σε αυτή τη περίπτωση, ο Πίττας θα μετακινηθεί στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Πιέρος θα πάρει την θέση του στην κορυφή, ενώ από τα δεξιά Τζιωνή και Λοΐζου θα διεκδικήσουν τη θέση, με τη πλάστιγγα να γέρνει ελαφρώς προς τον δεύτερο.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα