Κύπρος - Ρουμανία 0-3: Το εφιαλτικό ξεκίνημα δεν άφησε περιθώρια για θετικό αποτέλεσμα

Με τρία γκολ στο πρώτο ημίχρονο η καταιγιστική Ρουμανία δεν άφησε περιθώρια στην Κύπρο που γνώρισε την ήττα με 3-0 στο ντεμπούτο του Σωφρόνη Αυγουστή στον πάγκο.

Η Εθνική Κύπρου υποδέχθηκε την Εθνική Ρουμανίας στο στάδιο «ΑΕΚ Αρένα» για την 3η αγωνιστική του Nations League. Ντεμπούτο στον πάγκο της Εθνικής μας ο Σωφρόνης Αυγουστή. Απόφαση που το φίλαθλο κοινό φαίνεται να υποστηρίζει ομόφωνα και εξάντλησε όλα τα εισιτήρια του αγώνα, θέλοντας.

Εφιαλτικό ξεκίνημα

Οι Ρουμάνοι μπήκαν δυνατά στην αναμέτρηση και σε φάση διαρκείας, μετά από κόντρες η μπάλα στρώθηκε στον Ντένις Μαν που από κοντά άνοιξε το σκορ για τους φιλοξενούμενους στο 16'.

Στο 25', ο Κωνσταντίνος Λαΐφης ανέτρεψε τον Μιχάιλα στην περιοχή που θα έβγαινε στο ένας με έναν με τον Μολ και ο διαιτητής υπέδειξε την εσχάτη των ποινών. Ο Ραζβάν Μαρίν ευστόχησε με άψογη εκτέλεση πέναλτι και διπλασίασε τα γκολ της ομάδας του πολύ νωρίς στην αναμέτρηση.

Στο 34' ο Μινάς Αντωνίου που αγωνιζόταν από τα πρώτα λεπτά με δεμένο κεφάλι, δεν μπόρεσε να συνεχίσει και την θέση του πήρε ο Μάριος Στυλιανού.

 

Δύο λεπτά μετά, ο Μαν σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και ο Ντράγκουσιν με κεφαλιά έκανε το 3-0 για την Ρουμανία, που ήταν και σκορ ημιχρόνου.

Η Ρουμανία στο πρώτο ημίχρονο έδειξε την ανωτερότητα της και την ποιότητα που διαθέτει. Μόλις έχαναν την μπάλα, αμέσως την ξανακέρδιζαν, ενώ με λίγες πάσες έβγαιναν κατευθείαν στην επίθεση με αρκετή άνεση. Επίσης, είχαν τεράστια ποσοστά ευστοχίας, σε 8 σουτ τα 6 ήταν στην εστία, με τα 3 να καταλήγουν στα δίχτυα. Αντιθέτως, σε 6 προσπάθειες της Κύπρου, οι δύο κατέληξαν στο στόχο, χωρίς να δυσκολευτεί ο Νίτα.

Βελτιωμένη εικόνα, χωρίς όμως αποτέλεσμα

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ρουμανία έριξε λίγο τις εντάσεις και η Κύπρος κράτησε περισσότερο μπάλα. Προσπαθούσε να απειλήσει είτε με παιχνίδι από τα πλάγια είτε με μακρινά σουτ, χωρίς όμως να ανησυχούν τον αντίπαλο τερματοφύλακα, αλλά και την πολύ καλά στημένη άμυνα της Ρουμανίας.

Ωστόσο, όποτε έκλεβαν την μπάλα οι αντίπαλοι έπαιζαν με άμεσες πάσες και ανέβαιναν με αξιώσεις στην επίθεση, προκαλώντας αναστάτωση στην Κυπριακή άμυνα, που απομάκρυναν όπως όπως.

Παρά το αποτέλεσμα και την δυσκολία του αντιπάλου, οι διεθνείς μας δεν σταμάτησαν να προσπαθούν να βρουν το γκολ και η φιλοσοφία του Σωφρόνη Αυγουστή με άμεση επίθεση όταν κλέβουν την μπάλα φάνηκε, όμως η άμυνα της Ρουμανίας δεν άφηναν τους ποδοσφαιριστές μας να μπουν στην αντίπαλη περιοχή και να γίνουν επικίνδυνοι.

Η Κύπρος παραμένει στην 3η θέση του ομίλου με τρεις βαθμούς, ενώ η Ρουμανία πέρασε στην πρώτη θέση με 9 βαθμούς.

Ενδεκάδες:

Κύπρος (Σωφρόνης Αυγουστή): Μολ, Αντωνίου (33′ Στυλιανού), Λαΐφης, N. Παναγιώτου, N. Ιωάννου, Αρτυματάς, Κούσουλος (46′ Χ. Χαραλάμπους), Κάστανος (75′ Μακρής), Λοΐζου (46′ Σωτηρίου), Τζιωνής (46′ Μ. Ηλία), Πίττας.

Ρουμανία (Μιρτσέα Λουτσέσκου): Νίτσα, Ράτσιου, Ντραγκούσιν (82′ Γκίτσα), Μπούρκα, Μπάντσου (63′ Τσιπκίου), Στάντσιου, M. Μαρίν, Ρ. Μάριν (63′ Ολάρου), Μιχάιλα, Μαν (72′ Χάτζι), Ντραγκούς (72′ Πούσκας).

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα