Οικογένεια Μαλντίνι: Η δυναστεία συνεχίζεται και στην εθνική Ιταλίας, με τον εγγονό Ντάνιελ

Οικογένεια Μαλντίνι: Η δυναστεία συνεχίζεται και στην εθνική Ιταλίας, με τον εγγονό Ντάνιελ

ντανιελ μαλντινι ατζουρι

bet365

Ο 22χρονος Ντάνιελ Μαλντίνι συνεχίζει την παράδοση της οικογένειάς του, κάνοντας το ντεμπούτο του για την εθνική Ιταλίας στο Nations Lague, στο ίδιο γήπεδο που είχε πρωτοεμφανιστεί ο πατέρας του, Πάολο.

Ο Ντάνιελ Μαλντίνι βαδίζει στα χνάρια τόσο του πατέρα όσο και του παππού του, καθώς πραγματοποίησε το ντεμπούτο του με την εθνική Ιταλίας στο UEFA Nations League. Ο 23χρονος μέσος, αντικατέστησε τον Ρασπαντόρι στην αναμέτρηση απέναντι στο Ισραήλ, καταγράφοντας την πρώτη του συμμετοχή με τους Ατζούρι, στο Ούντινε. Στο συγκεκριμένο γήπεδο είχε αγωνιστεί πρώτη φορά για τους Ιταλούς και ο πατέρας του, ο θρυλικός Πάολο Μαλντίνι, τον Μάρτιο του 1988!

Είναι η πρώτη φορά στην ιστορία που τρείς γενιές της ίδιας οικογένειας παίζουν για την ίδια εθνική ομάδα και στην περίπτωση του 23χρονου Ιταλού, η πρόκληση είναι ακόμα μεγαλύτερη αν αναλογιστεί κανείς το βάρος που φέρει το επίθετό του. Ο παππούς του, Τσέζαρε, αγωνιζόταν ως αμυντικός για τη γειτονική μας χώρα, έχοντας 14 παιχνίδια από το 1960 έως το 1964. Τη σκυτάλη πήρε ο γιος του κι επίσης θρύλος της Μίλαν, που έπαιξε με τους Ατζούρι 126 φορές.

Μετά το τέλος του αγώνα της Δεύτεράς (14/10) απέναντι στο Ισραήλ, ο Ντάνιελ Μαλντίνι περιέγραψε τα συναισθήματά του, τονίζοντας πως πέραν του δικού του ντεμπούτου, τον κατέκλυσε ένα αίσθημα χαράς και υπερηφάνειας για το ότι η ομάδα του πήρε τη νίκη, με 4-1.

«Ελπίζω να προσθέσω όση ποιότητα μπορώ στην ομάδα, αν και υπάρχει ήδη πάρα πολλή, προσπαθώ να βοηθώ όσο μπορώ. Είμαι χαρούμενος που οι γονείς μου ήταν σήμερα εδώ, θα έχω την ευκαιρία να μιλήσω μαζί τους όταν επιστρέψω σπίτι και να μιλήσουμε για αυτή την ξεχωριστή στιγμή», ανέφερε ο Ιταλός παίκτης της Μόντσα, ο οποίος έχει αρχίσει να απασχολεί κι άλλες ομάδες της Serie A, μεταξύ των οποίων είναι η Ίντερ αλλά και η Γιουβέντους.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα