Κόσοβο - Κύπρος 3-0: Βαριά ήττα παρά την αξιόλογη εμφάνιση

Νίκος Καρτσάκης
Την ήττα με 3-0 γνώρισε η Κύπρος από το Κόσοβο στην Πριστίνα, στο πλαίσιο της 4ης αγωνιστικής των ομίλων του Nations League.

Η Κύπρος είχε καλή παρουσία στην Πρίστινα, αλλά δεν μετουσιώσε τις ευκαιρίες της σε γκολ, ενώ, την ίδια στιγμή, το Κόσοβο ήταν αποτελεσματικό και πήρε τη νίκη με 3-0. Αδικεί το εύρος του σκορ την προσπάθεια της ομάδας του Σωφρόνη Αυγουστή, η οποία δεν είχε την τύχη με το μέρος της. Τα γκολ για τους Κοσοβάρους πέτυχαν οι Ραχμάνι, Κρασνίτσκι και Σαχίτι.

Καλό ξεκίνημα για την Κύπρο, το γκολ οι γηπεδούχοι

Στο πρώτο μέρος, η Κύπρος ξεκίνησε δυναμικά τον αγώνα και στο 9’ ο Ιωάννου με σέντρα βρήκε τον Πίττα, ο οποίος έστειλε την μπάλα έξω. Στο 15’ οι γηπεδούχοι απείλησαν με το σουτ του Κρασνίκι, το οποίο πήγε άουτ. Στο 22’ ξανά ο Πίττας επιχείρησε μια λόμπα από το κέντρο του γηπέδου, βλέποντας το Μούριτς εκτός θέσης, αλλά η μπάλα πήγε άουτ. Τελικά, οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να προηγηθούν στο 30΄ όταν ο Ραχμάνι ντρίμπλαρε την άμυνα των φιλοξενούμενων, βρέθηκε απέναντι στον Δημητρίου και έκανε το 1-0. Στο 44’ το Κόσοβο κέρδισε πέναλτι μετά από μαρκάρισμα του Ανδρέου στον Κρασνίσκι, αλλά το VAR εντόπισε οφσάιντ στην αρχή της φάσης.

Αποτελεσματικοί οι Κοσοβάροι, ανέβασαν το δείκτη του σκορ στο 3-0

Στο δεύτερο μέρος, το Κόσοβο μπήκε δυνατά και απείλησε με το σουτ του Γιασάρι, το οποίο μπλόκαρε ο Δημητρίου. Στο 50’ ο Χαραλάμπους είχε διπλή ευκαιρία: αρχικά το σουτ του αποκρούστηκε από τον Μούριτς, ενώ στην εξέλιξη της φάσης, πήρε ξανά την μπάλα, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ. Δυστυχώς, για την ομάδα του Σωφρόνη Αυγουστή, ένα λεπτό αργότερα έγινε το 2-0 για τους Κοσοβάρους. Ο Ραχμάνι βρέθηκε απέναντι στο Δημητριού, με τον τερματοφύλακα των γηπεδούχων να αποκρούει, αλλά η μπάλα να φτάνει στον Κρασνίτσκι ο οποίος έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Στο 71’ ο Ραχμάνι βρέθηκε απέναντι στο Δημητρίου, με τον τερματοφύλακα της Κύπρου να αποκρούει και στην επαναφορά το πλασέ του Σαχίντι να πηγαίνει στα δίχτυα για το 3-0. Στο 88' ο Σωτηρίου μείωσε για την Κύπρο, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για επιθετικό φάουλ του ποδοσφαιριστή της Κύπρου.

Οι συνθέσεις των δυο ομάδων

Κόσοβο (Φράνκο Φόντα): Μουρίτς, Βόιβοντα, Αμίρ Ρραχμάνι (77′ Αλίτι), Ντελόβα, Ρουντάνι, Εμερλάχου, Γιασάρι, Ρασίτσα, Ζεγκρόβα (67′ Σαχίτι), Ε. Κρασνίκι, Άλμπιον Ρραχμάνι (77′ Ασλάνι).

 

Κύπρος (Σωφρόνης Αυγουστή): Δημητρίου, Ανδρέου, Καρώ (72′ Μ. Αντωνίου), Λαΐφης, Μακρής (72′ Τζιωνής), Χαραλάμπους, Αρτυματάς, Ν. Ιωάννου (46′ Πηλέας), Κάστανος (72′ Χρυσοστόμου), Λοΐζου, Πίττας (77′ Σωτηρίου).

Photo Credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / CHARA SAVVIDES


Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα