Σωφρόνης Αυγουστή: «Το σκορ είναι βαρύ, ο κόσμος να στηρίξει την προσπάθεια»

Σωφρόνης Αυγουστή: «Το σκορ είναι βαρύ, ο κόσμος να στηρίξει την προσπάθεια»

Newsroom
sofronis_avgousti_kupros
Βαρύ χαρακτήρισε το σκορ κόντρα στο Κόσοβο, ο προπονητής της Εθνική Κύπρου, Σωφρόνης Αυγουστή, ο οποίος κάλεσε τον κόσμο να στηρίξει την προσπάθεια της Εθνικής.

Ο Σωφρόνης Αυγουστή στις δηλώσεις του, μετά τη βαριά ήττα κόντρα στο Κόσοβο, στάθηκε στην αξιόλογη προσπάθεια των ποδοσφαιριστών του, ενώ έκανε κάλεσμα στον κόσμο να στηρίξει την Εθνική στο επόμενο εντός έδρας παιχνίδι.

«Είναι βαρύ το σκορ. Δεν μπορεί να έχεις παράπονο από την προσπάθεια που έγινε στη διάρκεια του παιχνιδιού. Όλη η προσπάθεια που κάνανε οι ποδοσφαιριστές ήταν απίστευτη. Κρίμα γιατί τα παιδιά αδικούν τους εαυτούς τους. Πρέπει να αλλάξουμε αυτή τη νοοτροπία. Πρέπει να κάνουμε μια δυνατή ατμόσφαιρα. Πρέπει να προσπαθήσουμε όλοι. Μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι. Ο κόσμος πρέπει να έρθει να στηρίξει την προσπάθεια. Και να προσπαθήσουμε και εμείς σιγά σιγά να τους δείξουμε ότι υπάρχουμε σαν χώρα. Θέλω να δώσω συγχαρητήρια και στον Μακρίδη για τη νίκη του. Θα προσπαθήσω να φτιάξω ένα δυνατό σύνολο. Θέλω και τη βοήθεια από τα σωματεία. Όλοι μαζί να προσπαθήσουμε για τη χώρα μας. Η προσπάθεια που έγινε σήμερα ήταν μεγάλη, το σκορ τους αδικεί. Από την αρχή ήμασταν κυρίαρχοι, αλλά στην πρώτη φάση ήρθε το γκολ τους»

Για το τι λείπει στην τελική προσπάθεια« Δεν μπορώ να πω ότι δεν είχαν καλά τελειώματα. Είναι η λεπτομέρεια που πρέπει να τη γυρίσουμε με το μέρος μας. Όποτε είχαμε τις φάσεις να βάλουμε γκολ, ο αντίπαλος μας τιμωρούσε. Θα προσπαθήσουμε να τους αλλάξουμε κάποια πράγματα, σαν σταφ, σαν σύνολο. Θέλουμε να αλλάξουμε σαν χώρα, να κάνουμε κάτι»

Για το τι θα πει στα απογοητευμένα πρόσωπα που θα δει στα αποδυτήρια: «Ήδη μίλησα με τα παιδια. Το επόμενο βήμα είναι το επόμενο παιχνίδι. Το κάλεσμα μου είναι προς τον κόσμο, να έρθει και να τους δείξουμε ότι μπορούμε»

 

Photo Credits: SAVVIDES PRESS SPORTS PHOTOGRAPHERS LTD / CHARA SAVVIDES

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα