Τούχελ: Θέλει να πετύχει αυτό που μόνο ο Ρεχάγκελ έχει κάνει στην ιστορία του ποδοσφαίρου!

Το ανεπανάληπτο κατόρθωμα του Ρεχάγκελ που κυνηγά ο Τούχελ

bet365

Πόσο εύκολο είναι να κατακτήσει κούπα η Αγγλία με ξένο προπονητή; Ο Τόμας Τούχελ μπορεί να ρωτήσει μόνο τον συμπατριώτη του Ότο Ρεχάγκελ για να πάρει απάντηση, αφού καμιά άλλη χώρα πλην της Ελλάδας δεν το έχει πετύχει ποτέ σε Euro ή Μουντιάλ!

Η εποχή του Τόμας Τούχελ στην Αγγλία φέρει αυτόματα το «πρέπει» της κατάκτησης ενός τίτλου. Αυτού που ονειρεύονται εδώ και δεκαετίες οι Άγγλοι φίλαθλοι, αναγάγοντας το «It's coming home» σε ένα cult φαινόμενο που μένει ζωντανό σε κάθε τουρνουά το οποίο βρίσκει τα Τρία Λιοντάρια χωρίς την κούπα.

Ο Γερμανός τεχνικός αποτελεί μόλις τον τρίτο ξένο coach στην ιστορία της Αγγλίας και μόνο η εθνικότητά του έχει προκαλέσει... διχασμό μεταξύ των οπαδών και των media στο Νησί. Ούτως ή άλλως, το να διακριθεί μια χώρα με ξένο προπονητή πρόκειται για κάτι εξαιρετικά σπάνιο. Υπάρχει όμως κι ένας θετικός οιωνός: η μόνη που το έχει πετύχει στην ιστορία του ποδοσφαίρου είχε επίσης Γερμανό προπονητή. Και είναι η Ελλάδα, με τον Ότο Ρεχάγκελ!

Μοιάζει απίθανο, αλλά είναι γεγονός: καμία άλλη χώρα σε Euro ή Μουντιάλ δεν έχει στεφθεί πρωταθλήτρια με ξένο προπονητή στην άκρη του πάγκου! Σε 39 τουρνουά και στις δύο διοργανώσεις, μόνο ο «King Otto» φέρει αυτό το παράσημο οδηγώντας την Εθνική μας στην κορυφή της Ευρώπης και στο έπος του EURO 2004 στα γήπεδα της Πορτογαλίας.

Σε επίπεδο Παγκοσμίου Κυπέλλου ιδιαίτερα, της επόμενης μεγάλης διοργάνωσης που εκτός απροόπτου θα είναι η παρθενική για τον Τούχελ στο τιμόνι των Τριών Λιονταριών, ακόμα... αναζητείται η πρώτη χώρα που θα καταφέρει να κερδίσει το τρόπαιο με ξένο προπονητή.

 

Φυσικά, το έργο είναι εξαρχής δυσκολότερο αν το δει κανείς ως ποσοστό, καθώς η τάση ήταν ανέκαθεν οι προπονητές εθνικών ομάδων να προέρχονται από την ίδια χώρα. Αυτό, λοιπόν, είναι ίσως το μεγαλύτερο στοίχημα που μπορεί να βάλει με τον εαυτό του ο Τούχελ στο νέο του ξεκίνημα, ένα ρεκόρ που αν «σπάσει» και επαναληφθεί, τότε θα γεννήσει ένα νέο κλειστό κλαμπ και μια νέα παραλλαγή της διάσημης ρήσης του Γκάρι Λίνεκερ: «Και στο τέλος κερδίζουν οι Γερμανοί... ως ξένοι προπονητές».

  • Παρακάτω η λίστα των νικητών σε Euro και Μουντιάλ:

Η λίστα των νικητών του Euro

Η λίστα των νικητών του Μουντιάλ

@Photo credits: eurokinissi, Getty Images/Ideal Image

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

UEFA NATIONS LEAGUE Τελευταία Νέα