Tα ταλέντα του 2015: Η τέταρτη 5άδα (vids, poll)

Tα ταλέντα του 2015: Η τέταρτη 5άδα (vids, poll)

bet365

Το FourFourTwo του gazzetta.gr σας δίνει την ευκαιρία να διαλέξετε τον καλύτερο παίκτη U21 για το 2015. Δείτε την τέταρτη 5άδα και την επιλογή του Γιώργου Κοντογεώργη.

Η συντακτική ομάδα των διεθνών του gazzetta.gr αποφάσισε να σας δώσει την ευκαιρία να επιλέξετε τον καλύτερο παίκτη κάτω των 21 ετών για το 2015. Τα κριτήρια είναι ίδια με εκείνα του Golden Boy, του βραβείου που έχει θεσπίσει η Tuttosport, όμως πρόκειται για διαδικασία που συμμετέχουν μόνο δημοσιογράφοι. Θάνος Σαρρής, Γιώργος Καραμάνος, Γιώργος Κοντογεώργης, Πολύδωρος Παπαδόπουλος και Λευτέρης Ντανοβασίλης θα παρουσιάσουν τις δικές τους 5 επιλογές (φροντίσαμε να μην συμπίπτουν), ενώ θα έχετε τη δυνατότητα να επιλέξετε ανάμεσα σε 35 παίκτες. Θυμηθείτε ότι ψηφίζουμε εκείνον που έκανε την καλύτερη χρονιά (ημερολογικά στο 2015).

Γιούλιαν Μπραντ | Μπάγερ Λεβερκούζεν
Παρότι έκανε το «μπαμ» στα 17 του με την Λεβερκούζεν, ο Μπραντ αποτελεί προϊόν των τμημάτων υποδομής της Βόλφσμπουργκ. Στα 15 του έκανε την πρώτη προπόνηση με την πρώτη ομάδα αλλά παρότι οι Λύκοι είναι ένα κλαμπ που δίνει ευκαιρίες στα νιάτα, τότε δεν έβρισκε χώρο και τελικά 6 μήνες πριν μείνει ελεύθερος η Μπάγερ τον έκανε δικό της αντί μόλις 1.5 εκατ. ευρώ. «Κάναμε τα πάντα για να τον κρατήσουμε. Είχα, όμως, πάντα την αίσθηση ότι θα έφευγε» ήταν τα λόγια του προπονητή των Wolfe, Ντίτερ Χέκινγκ. Το γεγονός ότι κατάφερε να τον πείσει ενώ ουσιαστικά το συμβόλαιό του είχε λήξει και οι μνηστήρες ήταν πολλοί, ήταν σημαντική επιτυχία για τον σύλλογο με τον τεχνικό διευθυντή, Ρούντι Φέλερ, να δηλώνει ότι «είναι ένας από τους πιο ταλαντούχους παίκτες στην Γερμανία. Η υπογραφή του είναι μεγάλη επένδυση για το μέλλον».

Ο ίδιος δεν μετάνιωσε για την επιλογή του, αφού δεν έπαιζε ποτέ και δικαιώθηκε απόλυτα καθώς πηγαίνοντας στην Λεβερκούζεν, πήρε ευκαιρίες, και στα 19 του πλέον είναι κανονικά στην πρώτη ομάδα. Ο γεννημένος στην Βρέμη, έχει παίξει σε όλες τις μικρές Εθνικές με την Γερμανίας και φέτος υπό τις οδηγίες του Ρόμπερτ Σμιντ έχει αγωνιστεί σε 13 ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Εχει 11 ματς και 2 γκολ στο πρωτάθλημα, 1 γκολ σε 2 παιχνίδια στο κύπελλο και 4 εμφανίσεις σαν αλλαγή στο Champions League. Παίζει σταθερά στα αριστερά σε 4-2-3-1, και 4-4-2 και στην Bundesliga έχει 78% στις πάσες και 1 αμυντική ενέργεια ανά ματς. «Εχω ακόμα τα πόδια μου στο έδαφος. Ο πατέρας μου με βοήθησε και βρήκαμε έναν σύλλογο που να βάζει τους καλύτερους παίκτες στο γήπεδο. Το κλαμπ είναι εξαιρετικά οργανωμένο και η ομάδα είναι σπουδαία» έχει πει ο Μπραντ, τον οποίο σήμερα κοιτάζει ακόμα και η Μπάγερν Μονάχου.


Μάρκο Ασένσιο | Ρεάλ Μαδρίτης
Γεννήθηκε τον Ιανουάριο του 1996 στην Πάλμα από Ολλανδέζα μητέρα και Ισπανό πατέρα, στα 10 του βρέθηκε στην ακαδημία της Μαγιόρκα και από νωρίς έκανε εντύπωση σε Ρεάλ και Μπάρτσα. Το καλοκαίρι του 2013 οι Νησιώτες τον ανέβασαν στις ρεζέρβες και τον Οκτώβριο έκανε ντεμπούτο με την πρώτη ομάδα σαν αλλαγή. Από εκείνο το ματς και μετά, παρότι ακόμα δεν είχε επαγγελματικό συμβόλαιο συνέχιζε να παίζει στην Primera Division και να δείχνει το ταλέντο του παρά τις κακές εμφανίσεις της ομάδας. Τον Φεβρουάριο έπαιξε για πρώτη φορά 90λεπτο, στο δεύτερο μισό της σεζόν έγινε 'κανονικό' μέλος της πρώτης ομάδας και το 2014-15 ήταν βασικός και ολοκλήρωσε τη χρονιά με τις εντυπωσιακές επιδόσεις των 6 γκολ και 8 ασίστ σε 36 εμφανίσεις. Το μεγαλύτερο «μπαμ» όμως για τον αριστεροπόδαρο μεσοεπιθετικό ήταν η μεταγραφή στην Ρεάλ.

Αν και η Μπαρτσελόνα τον ήθελε επίσης, οι Merengues τον απέκτησαν και τον άφησαν στην Μαγιόρκα, η οποία υποβιβάστηκε. Το καλοκαίρι που μας πέρασε αφού κατέκτησε το Euro U-19 που έγινε στην Ελλάδα, έκανε προετοιμασία με την ομάδα του Ράφα Μπενίτεθ και αποφασίστηκε να δοθεί δανεικός στην Εσπανιόλ. «Είχαμε 27 ενδιαφερόμενες ομάδες, ήταν μια τρέλα. Καταλήξαμε εδώ χάρη στην Ρεάλ, η οποία μας βοήθησε και μας άφησε να επιλέξουμε» είπε ο μάνατζέρ του, Οράσιο Γκατσόλι. Ο τελευταίος ήταν ο άνθρωπος που είχε τον Μέσι όταν ήταν στην Νιούελς Ολντ Μπόις και έκανε τη μεταγραφή στους Μπλαουγκράνα. «Δεν θέλω να τους συγκρίνω, θα είναι υπερβολή να το κάνω αλλά ναι, ο Μάρκο έχει κάποια πράγματα από τον Μέσι. Πρέπει όμως να συνηθίσει την κατηγορία» είπε ο ατζέντης, ο οποίος έχει δείξει ότι κάτι «μυρίζει» από ταλέντα.

Σήμερα είναι ο πρώτος σε λεπτά συμμετοχής στην Εσπανιόλ (693), έχοντας παίξει σε 8 ματς βασικός και έχει απολογισμό 4 ασίστ. Γρήγορος, με ντρίμπλα και αριστερό φωτιά σε πάσες και στημένα, ο Ασένσιο έχει παίξει πολύ σαν εξτρέμ στις δύο πλευρές, όμως απ' ότι φαίνεται αποδίδει καλύτερα σε πιο κεντρικό ρόλο και στους Καταλανούς έχει 7 ματς σαν δεκάρι και μόλις ένα στα δεξιά. Δίνει 2.3 πάσες-κλειδί ανά αγώνα, έχει ποσοστό επιτυχημένων μεταβιβάσεων 83.6%, 1.6 ντρίμπλες, κερδίζει 1.9 φάουλ και κάνει 1.8 σέντρες. Αν λάβουμε ειδικά υπόψη τους τόσους τραυματισμούς, στην πρώτη ομάδα της Ρεάλ δεν βρίσκονται τόσοι παίκτες που να αφήνουν 'εύκολα' στον πάγκο τον Ασένσιο.


Λιρόι Σανέ | Σάλκε
Με πατέρα 55 φορές διεθνή με την Εθνική Σενεγάλης και μητέρα τη μοναδική γυναίκα με μετάλιο στη ρυθμική γυμναστική για την Γερμανία, ο μικρός προέκυψε απίστευτα γρήγορος και ευκίνητος. Ο Λιρόι είναι το μεσαίο παιδί του Σάμι Σανέ, πρώην παίκτη των Φράιμπουργκ, Νυρεμβέρης και της Ολυμπιονίκη, Ρετζίνα Γουέμπερ και παρότι ο ίδιος θεωρεί ότι όλα κυλούν φυσιολογικά, η έκρηξη στην καριέρα του είναι εκπληκτική τα τελευταία χρόνια. Ξεκίνησε από την Βάτενσαϊντ, κλαμπ που επίσης είχε παίξει ο πατέρας του, και από τα 9 του είναι στην Σάλκε με μικρή παρένθεση την παρουσία στην ακαδημία της Λεβερκούζεν.
Τη σεζόν 2014-15 είχε 14 εμφανίσεις και 4 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις βάζοντας τις βάσεις για να γίνει το αστεράκι που είναι σήμερα.

Ο Ρομπέρτο Ντι Ματέο είχε πολλούς τραυματισμούς την άνοιξη του 2014 και ο μεσοεπιθετικός ήταν εντυπωσιακός κόντρα σε Στουτγκάρδη και Ρεάλ Μαδρίτης, σε βάρος της οποίας πέτυχε ένα εκπληκτικό γκολ στο Santiago Bernabeu και λίγο έλειψε να την αποκλείσει από το Champions League. Τελικά ψηφίστηκε καλύτερος πρωτοεμφανιζόμενος από τους παίκτης της Bundesliga. Φέτος, ο αριστεροπόδαρος άσος πήγε σε άλλο επίπεδο, με τον νέο τεχνικό, Αντρέ Μπράιτενραϊτερ, να πιστεύει πολύ στους νέους παίκτες και τον Σανέ να έχει ήδη περισσότερες εμφανίσεις (15) και γκολ (5) απ’ όσα είχε σε όλη τη σεζόν πέρυσι σε όλες τις διοργανώσεις (14/4). Οντας εξαιρετικός τακτικά και με εντυπωσιακά χαρακτηριστικά, είναι από τους καλύτερους επιθετικούς μέσους των Μπλε και φυσικά βασικός έχοντας απολογισμό 4 γκολ/ 1 ασίστ στο πρωτάθλημα και 1 γκολ/1ασίστ στο Europa League. Ο προπονητής του τον έχει χρησιμοποιήσει και στα δύο άκρα σε 4-2-3-1 ενώ έχει εμφανιστεί και σαν επιθετικός δίπλα στον Χούντελααρ -όταν έλειπε ο Ντι Σάντο- σε 4-4-2.

Το εκπληκτικό ταλέντο του ανάγκασε το κλαμπ να του ανανεώσει το συμβόλαιο δύο φορές μέσα σε διάστημα τριών μηνών, καθώς υπέγραψε μέχρι το 2017 τον Μάρτιο και ενώ κάποια top clubs είχαν αρχίσει να τον κοιτούν, τον Ιούλιο ανανέωσε μέχρι το 2019. Πρόσφατα δέχθηκε ένα τηλεφώνημα το οποίο τον ξάφνιασε. «Ηταν έκπληξη για μένα, δεν το περίμενα, το έκανε ακόμα καλύτερο». Ο τύπος που τον πήρε ήταν ο προπονητής της Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ, και ο μικρός έχει ήδη κάνει τις πρώτες του προπονήσεις με την Εθνική ανδρών. «Είναι ένας παίκτης με σπάνιο χάρισμα και φινέτσα, ταχύτητα, τεχνική και δυνατές κούρσες μόλις στα 19 του». Αφού έκανε ντεμπούτο με τα Πάντσερ, είναι έτοιμος να σταθεροποιηθεί στο κορυφαίο επίπεδο.


Πέδρο Περέιρα | Σαμπντόρια
Δεν γίνεται να ξεκινήσει πιο... εντυπωσιακά το κομμάτι για τον άσο της Σαμπ από το ότι είναι ο νεαρότερος που έχει παίξει στην Serie A για το 2015-16. Ο Πορτογάλος δεξιός μπακ αποτελεί ανακάλυψη του διευθυντή των Μπλουτσερκιάτι, Ρικάρντο Πετσίνι, ο οποίος τον έφερε αυτό το καλοκαίρι στην Γένοβα δίνοντας μόλις 190.000 ευρώ στην Μπενφίκα. Διαθέτει τεχνικά χαρακτηριστικά που θα του επέτρεπαν να παίξει και πιο μπροστά και παρότι αρχικά προοριζόταν για την Primavera, βρέθηκε με σημαντική συμμετοχή στην πρώτη ομάδα μετά τους τραυματισμούς αμφότερων των δύο παικτών που παίζουν τη θέση, Ματία Κασάνι και Λορέντζο Ντε Σιλβέστρι. Στον γεννημένο στην Λισαβόνα αμυντικό πάντως δεν χαρίστηκε τίποτα και αφού έκανε ντεμπούτο στα 17 στη νίκη επί της Μπολόνια κέρδισε την εμπιστοσύνη του Βάλτερ Τζένγκα που, μέχρι να απολυθεί, τον έβαλε 6 φορές βασικό και 1 αλλαγή και του έδωσε συνολικά 553 λεπτά.

Σε 6 ματς έχει παίξει στα δεξιά, μία κάλυψε το κενό στα αριστερά της άμυνας και πέρα από την ασίστ στο ματς με την Ιντερ έχει να επιδείξει 1.7 τάκλιν ανά αγώνα, 1.4 κοψίματα, 2.4 απομακρύνσεις και είναι καλός και στις επιθετικές κατηγορίες με 80.1% πάσες, 0.6 σέντρες και 1 ντρίμπλα. «Βρίσκομαι σε μία εξαιρετική περίοδο η οποία ελπίζω να συνεχιστεί. Είμαι πολύ χαρούμενος με τις ευκαιρίες που έχω πάρει. Ειδωλό μου είναι ο Ντανίλο της Ρεάλ, θέλω να ωριμάσω και να παίζω στο επίπεδό του» είπε ο ύψους 1.74μ. αμυντικός που έχει 32 συμμετοχές στις μικρές Εθνικές της Πορτογαλίας. «Η πρώτη ομάδα είναι το όνειρό μου όπως κάθε άλλου. Υπάρχουν καλοί παίκτες στη θέση μου, όμως μια μέρα, ίσως σταθώ ξανά τυχερός».

Αλέσιο Ρομανιόλι | Μίλαν
Σίγουρα το Νο1 σίριαλ του καλοκαιριού στην Ιταλία. Εχοντας μόλις υπογράψει στην Μίλαν, ο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς επέμεινε για την απόκτηση του Αλέσιο Ρομανιόλι, με τον οποίο είχε τρομερή συνεργασία στην Σαμπντόρια και τον οποίο βλέπει ως τον «νέο Νέστα». Οι Ροσονέρι έκαναν τα πάντα και τελικά αφού έδωσαν στην Ρόμα 25 εκατ. ευρώ συν bonus ολοκλήρωσαν τη μεταγραφή του 20χρονου κεντρικού αμυντικού τον οποίο βλέπουν σαν μια σημαντική επένδυση για το μέλλον.

Γεννήθηκε στα 50 χιλιόμετρα από την Ρώμη και έπαιζε στην San Giacomo Nettuno της οποίας ο προπονητής, Ντομένικο Βοκάλε, είδε αμέσως «εκπληκτικά περιθώρια βελτίωσης». Ο πρώτος άνθρωπος από τα μεγάλα κλαμπ που το διαπίστωσε αυτό ήταν ο Μπρούνο Κόντι, που τον έπεισε να γραφτεί στην ακαδημία της Ρόμα. Στα πρώτα του χρόνια έπαιξε σαν μέσος -στοιχείο που σήμερα του δίνει τη δυνατότητα να νιώθει άνετα με την μπάλα στα πόδια- και έγινε στόπερ όταν κάποτε υπήρξε έλειψη επιλογών. Εκανε ντεμπούτο στα 17 του τη σεζόν 2012-13 και έπαιξε συνολικά σε 3 ματς και την επόμενη, με τους Τζαλορόσι να έχουν τον Ρούντι Γκαρσία στον πάγκο, έκανε 11 εμφανίσεις στην Serie A. Πέρυσι δόθηκε δανεικός στην Σαμπντόρια και αγωνίστηκε σε 30 παιχνίδια σε μία ομάδα που δέχθηκε 42 γκολ σε 38 ματς ήταν η 5η καλύτερη άμυνα του πρωταθλήματος. Η γνωριμία του με τον Μιχαΐλοβιτς θα έπαιζε τον ρόλο της στο μέλλον του.

Ο αριστεροπόδαρος στόπερ είναι φέτος ο ορισμός του βασικού στην Μίλαν με τον Σέρβο allenatore να ψάχνει κάθε φορά απλά ποιος θα είναι ο παρτενέρ του στο κέντρο της άμυνας. Ο Ρομανιόλι δεν έχει παίξει μόνο στο ματς που ήταν τιμωρημένος και παρότι δεν έχει κληθεί στην Squadra Azzurra έχει 32 εμφανίσεις με τις μικρές Εθνικές. Με 942 λεπτά είναι ο πρώτος σε χρόνο συμμετοχής από όλους τους παίκτες των Ροσονέρι, οι αμυντικοί αριθμοί του λένε 2.2 κοψίματα ανα αγώνα, 1.5 τάκλιν, 5.6 απομακρύνσεις, ενώ δεν γίνεται να παραβλέψεις το ποσοστό επιπέδου ποιοτικού χαφ στις επιτυχημένες μεταβιβάσεις που είναι στο 85.9%. Με συγκέντρωση, δύναμη στον αέρα και ακρίβεια, λίγο πριν τα 21 του και με τρομερές παραστάσεις, ο Αλέσιο θα είναι πιθανότατα ένας από τους επόμενους βασικούς σέντερ μπακ της Ιταλίας. Η Μίλαν βλέπει στο πρόσωπό του έναν παίκτη στο οποίο μπορεί να βασιστεί για πολλά χρόνια, εγώ δίνω την ψήφο μου...


*Εκτός 5άδας αλλά respect στον πορτιέρε-wonderkid της Μίλαν, Τζανλουίτζι Ντοναρούμα, ο οποίος στα 16 του έχει πάρει τα γάντια του βασικού σε 4 σερί ματς της Serie A και έχει κάνει τους πάντες να μιλούν για τον νέο Μπουφόν. Ο ύψους 1.97μ. keeper εκμεταλλεύτηκε το ντεφορμάρισμα του Ντιέγο Λόπεθ και δικαιώνει τον Μιχαΐλοβιτς για την επιλογή-μαγκιά του να τον βάλει βασικό σε ένα σημείο του πρωταθλήματος. Ο μικρός έχει κρατήσει 2 clean sheet σε 4 ματς και στο πιο πρόσφατο με την Αταλάντα κατέβασε ρολά και κράτησε μόνο το «μηδέν» για τους Μιλανέζους. Αν και δεν έχει κλείσει καν τα 17, Πρόσφατα κλήθηκε στην Ιταλία U-21 από τον Τζίτζι Ντι Μπιάτζιο.

Η πρώτη 5άδα (Λευτέρης Ντανοβασίλης)
Η δεύτερη 5άδα (Πολύδωρος Παπαδόπουλος)
Η τρίτη 5άδα (Θάνος Σαρρής)


Follow me: George_Kontogeorgis

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

Τελευταία Νέα