Skoda: Αναβάθμιση στο λογισμικό του Enyaq iV

Skoda: Αναβάθμιση στο λογισμικό του Enyaq iV

Skoda: Αναβάθμιση στο λογισμικό του Enyaq iV
Πολύ σημαντική αναβάθμιση στο λογισμικό του ηλεκτρικού Skoda Enyaq iV για καλύτερη αυτονομία και διαχείριση.

Η Skoda προχώρησε στη δημιουργία ενός νέου λογισμικού στο ηλεκτρικό SUV Enyaq iV το οποίο προσφέρει ακόμα καλύτερα χαρακτηριστικά στο premium μοντέλο της τσεχικής μάρκας. Στα μοντέλα τα οποία παράγονται τώρα στο εργοστάσιο της Μλάντα Μπόλεσλαβ το λογισμικό «ME3» τοποθετείται ήδη στα νέα μοντέλα, ενώ οι πελάτες οι οποίοι έχουν παραλάβει στα χέρια τους το αυτοκίνητο θα λάβουν δωρεάν αναβάθμιση με τη νέα έκδοση λογισμικού το δεύτερο εξάμηνο του 2022.

Το νέο αυτό λογισμικό δίνει τη δυνατότητα μεγαλύτερης αυτονομίας και διάρκειας ζωής στην μπαταρία χάρη στη βελτιωμένη διαχείριση και τους πιο γρήγορους χρόνους φόρτισης. Ο οδηγός μπορεί να ενεργοποιήσει τη λειτουργία Battery Care στην κεντρική οθόνη και η μπαταρία να φορτιστεί μέχρι το 80%, ενώ διαχειρίζεται καλύτερα τη φόρτιση αποφεύγοντας τις κορυφές ισχύος. Με αυτόν τον τρόπο εξασφαλίζεται η άριστη λειτουργία της μπαταρίας και παράλληλα επεκτείνεται η διάρκεια ζωής της.

Skoda Enyaq iV

Στις τετρακίνητες εκδόσεις το Enyaq iV λαμβάνει πλέον ένα επιπλέον προφίλ οδήγησης το οποίο ονομάζεται Traction Mode. Σε αυτό το αυτοκίνητο μπορεί να κινηθεί σε χωμάτινους δρόμους και ολισθηρά τερέν με σταθερή τετρακίνηση σε ταχύτητες έως και 20Km/h. Επιπλέον, το λογισμικό αναλαμβάνει να μειώσει την εμπλοκή του συστήματος ελέγχου της πρόσφυσης κατά την επιτάχυνση. Βελτιώσεις έχουμε και στο ψηφιακό Digital Cockpit του αυτοκινήτου, όπως και στο Heads Up Display με περισσότερη σαφήνεια στις πληροφορίες, ενώ πλέον μέσω του συστήματος πλοήγηση ο οδηγός μπορεί να ενημερωθεί για τις επιλογές φόρτισης που έχει στη διάρκεια του ταξιδιού του.

Skoda Enyaq iV

Το νέο λογισμικό βελτιώνει κατά πολύ και τους χρόνους φόρτισης. Κατά τη φόρτιση με συνεχές ρεύμα, τα οχήματα με μπαταρία 62kWh έχουν τώρα ισχύ φόρτισης έως και 120kW και τα μοντέλα ENYAQ iV με τη μεγάλη μπαταρία 82kWh έως 135kW. Αυτό σημαίνει ότι σε έναν δημόσιο σταθμό φόρτισης 50 kW, η διαδικασία φόρτισης από το 10% στο 80% διαρκεί 55 λεπτά (62 kWh) ή 70 λεπτά (82 kWh). Σε ακόμα πιο ισχυρούς σταθμούς δημόσιας φόρτισης, για παράδειγμα ισχύος120kW, η αντίστοιχη διαδικασία μπορεί να ολοκληρωθεί σε μόλις 35 λεπτά.

Skoda Enyaq iV

Η Skoda αναμένεται το καλοκαίρι να λανσάρει και το νέο Enyaq Coupe iV 60 το οποίο θα έχει αυτονομία 416 χιλιόμετρα, ενώ θα υπάρχει και έκδοση Enyaq Coupe iV 80x το οποίο θα διαθέτει δύο ηλεκτροκινητήρες και αυτονομία 520 χιλιόμετρα.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!