Dirt Games 2022: Πρεμιέρα με δράση και θέαμα

Dirt Games 2022: Πρεμιέρα με δράση και θέαμα
Ο θεσμός του Crosscar EKO Racing Dirt Games πραγματοποίησε την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του για το 2022, με τον πρώτο αγώνα της σεζόν στο «Διαδρόμιο» να προσφέρει έντονο θέαμα και άπλετες μάχες.

Με σύμμαχο τις καλές καιρικές συνθήκες ο πρώτος αγώνας του Πρωταθλήματος Crosscar EKO Racing Dirt Games, που διοργανώθηκε από την Αγωνιστική Λέσχη Αυτοκινήτου Κορινθίας, άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και ταυτόχρονα προσέφερε πλούσιο θέαμα σε όσους βρέθηκαν στην πίστα.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα της τελευταίας και κρίσιμης ημέρας ξεκίνησε με τους δύο προκριματικούς Q3 και Q4. Στόχος των οδηγών ήταν να έχουν μία δυναμική εμφάνιση και παράλληλα να συλλέξουν όσο περισσότερους βαθμούς ήταν δυνατό. Αυτοί που ξεχώρησαν ήταν οι Αντάρ Μελαμέντ της Semog Bravo Sport, Γιάννης Χεκιμιάν της Speedcar Xtrem, Κωνσταντίνος Τακιδέλλης της Yacar Sport και Νίκος Θωμά της Semog Bravo Sport, οι οποίοι με την επίδοση τους αυτή κατάφεραν να πάρουν το πλεονέκτημα όσον αφορά την σειρά εκκίνησης στους ημιτελικούς. Η δράση στους δύο αγώνες ήταν άκρως εντυπωσιακή με τους Αντάρ Μελαμέντ, Κωνσταντίνος Τακιδέλλης και Μιχάλη Δημούση να παίρνουν την πρόκριση στον πρώτο ημιτελικό. Από τον δεύτερο είδαμε τους Γιάννη Χεκιμιάν, Νίκο Θωμά και Σπύρο Ράπτη να παίρνουν το χρυσό εισιτήριο.

Dirt Games 2022

Με την εξάδα του τελικού να έχει διαμορφωθεί, άπαντες περίμεναν με αγωνία να σβήσουν τα κόκκινα φώτα και να έχουμε εκκίνηση. Με την χάραξη της πίστας να ευνοεί τον αγωνιζόμενο που θα στρίψει πρώτος, η εκκίνηση ουσιαστικά θα ήταν ο μισός αγώνας. Όπερ και εγένετο, καθώς έσβησαν τα κόκκινα φώτα, η ταχύτατη αντίδραση του Γιάννη Χεκιμιάν του έδωσε τη δυνατότητα να βουτήξει στην εσωτερική και να στρίψει πρώτος, αφήνοντας στη δεύτερη θέση τον Αντάρ Μελαμέντ.

Ο Γιάννης Χεκιμιάν προσπαθούσε να αυξήσει τη διαφορά καθώς πίσω του οι Μελαμέντ και Κωνσταντίνος Τακιδέλλης να τον πιέζουν ασφυκτικά. Με τους γύρους να διαδέχονται ο ένας τον άλλον, η διαφορά είχε σταθεροποιηθεί υπέρ του Γιάννη Χεκιμιάν ο οποίος κατάφερε να περάσει πρώτος τη γραμμή του τερματισμού και να κατακτήσει την πρώτη νίκη της χρονιάς. Μάχη είχαμε όμως για τις υπόλοιπες δύο θέσεις του βάθρου, με τους Μελαμέντ και Τακιδέλλη να δίνουν τον υπέρ πάντων αγώνα.

Dirt Games 2022

Τελικά αυτός που χαμογέλασε στο τέλος ήταν ο Ισραηλινός οδηγός, ο οποίος επικράτησε στα σημεία του μαχητικού Κωνσταντίνου Τακιδέλλη, κατακτώντας παράλληλα την πρώτη θέση στο έπαθλο των Ιδιωτών. Ο Νίκος Θωμά δεν κατάφερε να ακολουθήσει τον ρυθμό των πρωτοπόρων ολοκληρώνοντας τον αγώνα στην τέταρτη θέση. Την δική τους μάχη για την πέμπτη και έκτη θέση έδωσαν οι Μιχάλης Δημούσης και Σπύρος Ράπτης. Τελικά αυτός που επικράτησε στο τέλος ήταν ο Δημούσης.

Εκτός όμως από τον αγώνα Rallycross, το αγωνιστικό πρόγραμμα της ημέρας περιλάμβανε και την διαδικασία της ατομικής χρονομέτρησης. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός πως η διαδρομή ήταν διαφορετική σε σχέση με αυτή της Rallycross ώστε να υπάρχει ακόμη μεγαλύτερο ενδιαφέρον. Στο καθαρά αγωνιστικό κομμάτι, ο Παναγιώτης Λάτσης ήταν αυτός που πρώτευσε στα Crosscar έως 600 κ. εκ., στα Crosscar open ο Βασίλης Πετρόπουλος ήταν αυτός που σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο. Στην κατηγορία Crosscar 601-750 κ.εκ, ο Γιάννης Χεκιμιάν με τo νέο Speedcar Wonder επικράτησε του Μάριου Κωνσταντάκου.

Dirt Games 2022

Επόμενος σταθμός για τον θεσμό EKO Racing Dirt Games, η Πάτρα και συγκεκριμένα η πίστα Patras Dirt Park στις 9-10 Απριλίου.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!