Ford Puma: Ηλεκτρική έκδοση του μικρού SUV το 2024

Ford Puma: Ηλεκτρική έκδοση του μικρού SUV το 2024
Το φιλόδοξο πλάνο εξηλεκτρισμού της ευρωπαϊκής της γκάμας οχημάτων, ανακοίνωσε η Ford.

Επτά νέα ηλεκτρικά οχήματα, εκ των οποίων τρία επιβατικά, θα λανσάρει έως το 2024 στην Ευρώπη η Ford. Το πλάνο εξηλεκτρισμού της μάρκας περιλαμβάνει την κατασκευή εργοστασίου μπαταριών στην Τουρκία, με στόχο η εταιρεία να πουλά ετησίως 600.000 ηλεκτρικά αυτοκίνητα στη Γηραιά Ήπειρο από το 2026.

Δίπλα στην Mustang Mach-E (δείτε εδώ τη δοκιμή της), το σπορ ηλεκτρικό SUV, η Ford Ευρώπης θα προσθέσει άλλα τρία ηλεκτρικά SUV/Crossover. Η αρχή θα γίνει με ένα μεσαίο crossover, το οποίο θα κατασκευάζεται στην Κολωνία και θα βασίζεται στην πλατφόρμα ΜΕΒ του Volkswagen Group. Θα είναι πενταθέσιο και θα μπορεί να διανύσει έως 500 χλμ. με μία φόρτιση. Η αποκάλυψη του αυτοκινήτου αλλά και του ονόματός του θα γίνει εντός του 2022, με την παραγωγή του να αρχίζει το 2023.

H Ford ανακοίνωσε επίσης ότι θα ακολουθήσουν το 2024 ένα σπορ ηλεκτρικό crossover (λογικά μικρότερο της Mustang Mach-E) το οποίο θα κατασκευάζεται επίσης στην Κολωνία, αλλά και η μηδενικών ρύπων εκδοχή του Puma. Το B-SUV είναι το πρώτο σε πωλήσεις μοντέλο της Ford στην Ευρώπη και η αμερικάνικη μάρκα θέλει να εκμεταλλευτεί τη δημοφιλία του, λανσάροντας την 100% ηλεκτρική έκδοσή του. Η γραμμή παραγωγής του ηλεκτρικού Puma θα βρίσκεται στο εργοστάσιο της Κραϊόβα στη Ρουμανία, δίπλα στις συμβατικές εκδόσεις του μικρού SUV. Τα SUV και τα crossover αντιπροσωπεύουν το 58% των συνολικών ταξινομήσεων της Ford στην Ευρώπη.

Ford ηλεκτρικά

Όσον αφορά τα επαγγελματικά οχήματα, όπου η Ford κατέχει ηγετική θέση στην Ευρώπη, το πρόγραμμα λανσαρίσματος ηλεκτρικών οχημάτων περιλαμβάνει: για το 2023 το βαν ωφέλιμου φορτίου ενός τόνου Transit Custom και το πολλαπλών χρήσεων Tourneo Custom και για το 2024 το επόμενης γενιάς Transit Courier και το Tourneo Courier. Το δεύτερο τρίμηνο του 2022 θα κυκλοφορήσει το E-Transit.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!