Formula 1 2022: Οι προβλέψεις των συντακτών του Gazzetta

Formula 1 2022: Οι προβλέψεις των συντακτών του Gazzetta
Ήρθε η ώρα να βγάλουμε τις κρυστάλλινες σφαίρες μας ενόψει του νέου Παγκοσμίου Πρωταθλήματος F1!

Τέλος η αναμονή, ήρθε η ώρα για δράση! Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Formula 1 του 2022 αρχίζει, με το σπορ να γυρίζει σελίδα και να μπαίνει σε μία νέα, συναρπαστική εποχή.

Οι κανονισμοί άλλαξαν άρδην, η όψη των μονοθεσίων το ίδιο, στόχος είναι να αυξηθούν οι μάχες εντός πίστας και να έχουμε περισσότερες ομάδες που να διεκδικούν νίκη. Θα επιτευχθεί; Μένει να αποδειχθεί στην πίστα.

Ενώ λοιπόν η Formula 1 έχει βάλει πλώρη για το άγνωστο με βάρκα την ελπίδα, το ίδιο θα κάνουμε κι εμείς σε ό,τι αφορά στις προβλέψεις μας. Πήρατε μία πρώτη γεύση με το αναλυτικό Video Preview της νέας σεζόν, πάμε τώρα να χαϊδέψουμε εκτενώς την κρυστάλλινη σφαίρα μας, επιδιώκοντας να προβλέψουμε τι θα γίνει μέσα στη σεζόν.

F1 2022

Δεδομένου του πόσο θολά είναι αυτή τη στιγμή τα νερά, το πιθανότερο είναι κάθε μας προσπάθεια να είναι πιο άστοχη κι από ελεύθερη βολή του συμπαθούς Βασίλη Λυπηρίδη. Θα το τολμήσουμε όμως!

Η ομάδα έκπληξη

Haas για τον Πάνο Σεϊτανίδη
Προφανώς οι δεύτεροι χρόνοι στις δύο τελευταίες ημέρες του τεστ του Μπαχρέιν ήταν πλασματικοί. Και άσχετοι με τη σκέψη μου. Όμως παρότι αυτή η ομάδα έχει περάσει από μύρια κύματα, άλλαξε άρδην την πιο κρίσιμη ώρα και είχε πολλά προβλήματα στις δοκιμές εξέλιξης της Βαρκελώνης, το ένστικτό μου λέει πως δεν είναι και φέτος καταδικασμένη. Θα βλέπει την κορυφή με κιάλια, μάλλον θα απέχει κι από το midfield αλλά ειδικά με το δίδυμο Κέβιν Μάγκνουσεν-Μικ Σουμάχερ, είμαι πεπεισμένος πως μπορεί να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση. Πράγμα που βάσει όλων των παραπάνω, από μόνο του θα είναι έκπληξη.

Κέβιν Μάγκνουσεν

Scuderia AlphaTauri για τον Κώστα Παστρίμα
Δεν θα είναι «έκπληξη μεγατόνων», γιατί και τα προηγούμενα χρόνια δεν ήταν ανήκουστο η δεύτερη ομάδα της Red Bull να ρίχνει «πυροτεχνήματα». Φέτος όμως η AplhaTauri έχει δείξει καλή φόρμα στις δοκιμές και έχει στις τάξεις της ένα Πιέρ Γκασλί πιο αποφασισμένο από ποτέ. Πολύ βελτιωμένο περιμένω και τον Γιούκι Τσουνόντα.

Ferrari για τον Κώστα Μπιτσικώκο
Πέρυσι τερμάτισε 290 βαθμούς μακριά από την πρωταθλήτρια Mercedes. Χάρη στην αλλαγή κανονισμών, η ιταλική ομάδα θα μειώσει την απόσταση από την κορυφή και – ίσως – πετύχει την πρώτη της νίκη τα τελευταία τρία χρόνια. Στο τέλος πάντως δεν θα μπορέσει να σπάσει το δίδυμο Mercedes – Red Bull Racing.

Λανς Στρολ

Aston Martin για τον Στάθη Κοκκορόγιαννη
Παρά την απουσία του Σεμπάστιαν Φέτελ στη πρεμιέρα, δεν θα μου κάνει έκπληξη να δω την Aston Martin να παλεύει για την 4η θέση. Τη φετινή σεζόν δεν υπάρχουν δικαιολογίες και αν αποτύχει να μπει στην 5άδα στους κατασκευαστές, θα πρέπει να αναρωτηθούμε για την αξία των οδηγών και των ανθρώπων που δουλεύουν στην ομάδα.

Ο οδηγός που θα μας ξαφνιάσει

Κέβιν Μάγκνουσεν για τον Πάνο Σεϊτανίδη
Δεν είναι μυστικό πως εκτιμώ ιδιαιτέρως το επιθετικό οδηγικό στιλ του και τη νοοτροπία «zero fucks given». Σε μία ομάδα που θα παλεύει για τη ζωή της, αυτή η μενταλιτέ θα αποδείξει πόσο άδικη ήταν η περυσινή απουσία του Δανού από το grid. Πέρυσι το ρόλο αυτό τον είχε αναμφίβολα ο Κάρλος Σάινθ, φέτος νομίζω πως είναι ήδη καπαρωμένος από τον Μάγκνουσεν που θα βοηθήσει σημαντικά την Αμερικανική ομάδα να ξεκολλήσει από την ουρά του grid.

Κέβιν Μάγκνουσεν

Βάλτερι Μπότας για τον Κώστα Παστρίμα
Ο Μπότας είναι καλύτερος οδηγός από αυτό που πιστεύει ο κόσμος και αυτό πιστεύω ότι θα φανεί φέτος. Τα χρόνια που ο Φινλανδός έτρεξε στη Mercedes έχανε κατά κράτος από τον Χάμιλτον, που είναι όμως ένας από τους καλύτερους οδηγούς στην ιστορία του σπορ. Στην Alfa Romeo θα είναι απαλλαγμένος από την πίεση της μεγάλης ομάδας και το ρόλο του δεύτερου οδηγού και θα τον δούμε να κάνει τις υπερβάσεις που δικαιολογεί το ταλέντο του.

Σαρλ Λεκλέρ για τον Κώστα Μπιτσικώκο
Το 2021 τερμάτισε στην 7η θέση της γενικής κατάταξης με 159 βαθμούς. Πίσω και από τον team mate του, Κάρλος Σάινθ. Φέτος ίσως έχει το μονοθέσιο και σίγουρα έχει το κίνητρο για να φθάσει έως την 3η θέση της τελικής κατάταξης.

Σαρλ Λεκλέρ

Σαρλ Λεκλέρ για τον Στάθη Κοκκορόγιαννη
Πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί ο οδηγός της Ferrari έχει πέσει στα μάτια του κόσμου μετά το 2021. Ο Μονεγάσκος είναι «Championship Material» οδηγός και όταν έχει στα χέρια του ένα μονοθέσιο που μπορεί να πάρει νίκες, θα το κάνει. Φέτος είναι η σεζόν που θα διεκδικήσει το πρωτάθλημα.

Η απογοήτευση της χρονιάς

Williams για τον Πάνο Σεϊτανίδη
Ο πήχης ανέβηκε πολύ ψηλά πέρυσι. Βάθρο, βαθμολογήσεις, σταθερή παρουσία στο Q3, η Williams είχε πάρει ξαφνικά φόρα. Ωστόσο, με τον Τζορτζ Ράσελ απόντα, δεν πιστεύω πως οι υπερβάσεις μπορούν να αποτελέσουν ξανά νόρμα. Προφανώς όλα θα κριθούν από τις δυνατότητες της FW44 αλλά το δίδυμο Άλεξ Άλμπον-Νίκολα Λατίφι, δεν μπορεί να στείλει τη βρετανική ομάδα μακριά. Και ενδεχόμενη υποχώρηση στην κατάταξη, θα ταιριάζει στον χαρακτηρισμό της «απογοήτευσης».

Άλεξ Άλμπον

Μικ Σουμάχερ για τον Κώστα Παστρίμα
Η επιστροφή του Κέβιν Μάγκνουσεν στην Haas μπορεί να επιβεβαιώσει το νόμο των απρόβλεπτων συνεπειών. Σίγουρα η κλάση του Δανού θα ανεβάσει το αγωνιστικό επίπεδο της ομάδας αλλά δεν αποκλείεται ο Μάγκνουσεν να νικήσει πειστικά τον Μικ Σουμάχερ. Ο νεαρός Γερμανός συνοδεύεται από ένα hype λόγω ονόματος από την αρχή της καριέρας του και μπορεί φέτος αυτός ο ενθουσιασμός να δεχτεί σοβαρό πλήγμα, μαζί με τις προσδοκίες για μια καριέρα που θα πλησιάζει έστω και λίγο εκείνη του πατέρα του. Ειλικρινά, εύχομαι να έχω πέσει πολύ έξω σε αυτήν την πρόβλεψη.

Scuderia AlphaTauri για τον Κώστα Μπιτσικώκο
Στην ομάδα έχουν σίγουρα υψηλότερους στόχους από την 6η θέση στην τελική κατάταξη του 2021. Καθώς ο ανταγωνισμός στο midfield έχει γίνει σκληρότερος, δεν αποκλείεται να χάσουν άλλη μία τη φετινή σεζόν.

Πιερ Γκασλί

Alpine για τον Στάθη Κοκκορόγιαννη
Δε μπορώ να βρω ούτε ένα επιχείρημα για να στηρίξω την Alpine. Καμία πρωτοτυπία στο σχεδιασμό, κακή αξιοπιστία και πολλά λόγια από τους Γάλλους το χειμώνα. Δεν θα μου προκαλέσει έκπληξη αν έχουν ακόμη και το ένατο σε δυναμική μονοθέσιο.

Ο αγώνας της χρονιάς

Grand Prix Καναδά για τον Πάνο Σεϊτανίδη
Ίσως είναι ο αγαπημένος μου αγώνας αφού συνδυάζει τα καλά ενός σιρκουί πόλης με εκείνα μίας ταχύτατης πίστας. Μας έλλειψε από το καλεντάρι και είμαι σίγουρος πως θα προσφέρει έναν ανατρεπτικό αγώνα. Ο «τοίχος των πρωταθλητών» περιμένει και φέτος έχει και έναν νέο υποψήφιο!

Grand Prix Βελγίου για τον Κώστα Παστρίμα
Είναι η αγαπημένη μου πίστα και πάντα εκεί γίνονται πολύ ωραίοι αγώνες. Πέρυσι η βροχή μάς στέρησε το θέαμα που περιμέναμε αλλά ελπίζω φέτος να δούμε και να απολαύσουμε μάχες στην πίστα ανάμεσα πολλούς οδηγούς. Αν οι νέοι κανονισμοί έχουν πετύχει το στόχο τους και τα μονοθέσια μπορούν να ακολουθούν το ένα το άλλο από μικρή απόσταση, στο Σπα θα γίνει πάρτι.

Grand Prix Βελγίου

Grand Prix Άμπου Ντάμπι για τον Κώστα Μπιτσικώκο
Στοιχηματίζω ότι και φέτος ο τίτλος θα κριθεί στο φινάλε της σεζόν. Με την αγωνία στα ύψη, αλλά με λιγότερα δράματα από τον αγώνα του 2021.

Grand Prix Ιαπωνίας για τον Στάθη Κοκκορόγιαννη
Η επιστροφή στη Suzuka θα μας φέρει έναν εντυπωσιακό αγώνα, με τον καιρό να παίζει το δικό του ρόλο και την πρώτη θέση να αλλάζει χέρια πέντε φορές.

Η κοκορομαχία της χρονιάς

Υπάρχει ερώτημα; Φερστάπεν vs Χάμιλτον για τον Πάνο Σεϊτανίδη
Ακόμα κι αν η Ferrari μπει σφήνα οδηγώντας σε μία διαφορετική μάχη προσώπων για το θρόνο στους οδηγούς, αναπόφευκτα μετά τα περυσινά όλη η προσοχή θα πέσει πάνω στους δύο τελευταίους πρωταθλητές. Φταίνε οι ίδιοι, φταίνε ακόμα περισσότερο οι ομάδες τους που συντήρησαν την πολεμική ατμόσφαιρα όλο το χειμώνα.

Μαξ Φερστάπεν και Λούις Χάμιλτον

Φερστάπεν vs Χάμιλτον (και) για τον Κώστα Παστρίμα
Η πρόβλεψή μου είναι η κλασική: Φερστάπεν εναντίον Χάμιλτον. Μετά τα περσινά, η υπόθεση ανάμεσα σε αυτούς τους δύο είναι πλέον προσωπική και οι μονομαχίες τους δεν θα συνδέονται απαραίτητα με τη διεκδίκηση του πρωταθλήματος. Απλώς, κάθε φορά που θα βρίσκονται στην πίστα θα τα δίνουν όλα για να βρεθούν μπροστά από τον αντίπαλό τους, ακόμα κι αν μάχονται για τη 15η θέση. Δευτερευόντως, πιστεύω ότι πρέπει να δώσουμε προσοχή στη μάχη των οδηγών της Ferrari.

Σάινθ vs Λέκλέρ για τον Κώστα Μπιτσικώκο
Το προφανές είναι Λούις εναντίον Μαξ. Θα πάω… κόντρα στο ρεύμα και θα πω Σαρλ εναντίον Κάρλος, με έπαθλο την 3η θέση στην τελική κατάταξη των οδηγών.

Λεκλέρ vs Φερστάπεν για τον Στάθη Κοκκορόγιαννη
Έχω την εντύπωση πως ο παγκόσμιος πρωταθλητής δε θα θέλει να πάρουν θάρρος στη Ferrari και περιμένω μάχες πέραν των ορίων ανάμεσα σε αυτόν και τον Μονεγάσκο.

Η πρωταθλήτρια ομάδα

Ferrari για τον Πάνο Σεϊτανίδη
Να κάτι που έχω πολλά χρόνια να γράψω. Δεν τη θεωρώ φαβορί, δεν πιστεύω καν πως είναι μπροστά σε απόλυτη ταχύτητα. Όμως ο συνδυασμός της αξιοπιστίας που επέδειξε στις δοκιμές, του πόσο ευκολοδήγητη δείχνει η F1-75, η ικανότητα του οδηγικού διδύμου και κυρίως η σιγουριά που δείχνουν στο Μαρανέλο πως τουλάχιστον όσα βλέπουν στην πίστα εναρμονίζονται με τα στοιχεία που είχαν από τη δουλειά στο CFD, την αεροδυναμική σήραγγα και τον προσομοιωτή, με κάνουν να πιστεύω πως φέτος θα δούμε μία πραγματικά ανταγωνιστική Ferrari. Έτοιμη να παίρνει αποτελέσματα μόνη της και κυρίως – να εκμεταλλεύεται τις κοκορομαχίες Φερστάπεν-Χάμιλτον.

Σαρλ Λεκλέρ

Ferrari για τον Κώστα Παστρίμα
Ξεκινώντας με το disclaimer ότι φέτος όλα είναι διαφορετικά και οι προβλέψεις μας δεν απέχουν πολύ από ματιές σε μια κρυστάλλινη μπάλα, νομίζω ότι πρωταθλήτρια ομάδα θα είναι η Ferrari. Η πρόβλεψη αυτή στηρίζεται σχεδόν αποκλειστικά στη γλώσσα του σώματος των ανθρώπων της Scuderia και στην ήρεμη μεθοδικότητα με την οποία προσέγγισαν την προετοιμασία τους για αυτήν τη σεζόν.

Mercedes-AMG για τον Κώστα Μπιτσικώκο
Προβλέπω να δυσκολεύεται στο πρώτο μισό της σεζόν, όμως με την εμπειρία του Χάμιλτον και το ταλέντο του Ράσελ, θα κερδίσει τον ένατο συνεχόμενο τίτλο.

Ferrari για τον Στάθη Κοκκορόγιαννη
Η Scuderia Ferrari θα έχει το καλύτερο μονοθέσιο συνολικά τη φετινή χρονιά και αυτό θα της επιφέρει τον πρώτο της τίτλο από το 2008.

Ο παγκόσμιος πρωταθλητής του 2022

Μαξ Φερστάπεν για τον Πάνο Σεϊτανίδη
Αν σε ομαδικό επίπεδο θα ποντάρω στο κόκκινο, σε ατομικό θα πάω με τον Ολλανδό. Δείχνει να έχει άκρως ανταγωνιστικό μονοθέσιο στα χέρια του και στο ήδη εκρηκτικό πακέτο προσόντων του, προστέθηκε ο τίτλος «παγκόσμιος πρωταθλητής». Σε αυτό το επίπεδο, δεν πρέπει να υποτιμάμε το ψυχολογικό βάρος ή τη ψυχολογική ώθηση που δίνει η αποτυχία ή επιτυχία αντίστοιχα, στην προσπάθεια επίτευξης του απώτερου στόχου.

Μαξ Φερστάπεν

Σαρλ Λεκλέρ για τον Κώστα Παστρίμα
Σε συνέπεια με την παραπάνω πρόβλεψη για πρωταθλήτρια ομάδα τη Ferrari, θα έλεγα ότι ίσως έχει έρθει η ώρα του Σαρλ Λεκλέρ. Ό,τι και να έγινε πέρυσι, πιστεύω ότι ο Μονεγάσκος βρίσκεται σε ένα κλικ ανώτερο επίπεδο από τον Σάινθ και είναι έτοιμος να ηγηθεί της προσπάθειας της Scuderia να επιστρέψει στους τίτλους. Αν πάντως η κόντρα των δύο οδηγών της Ferrari είναι τόσο έντονη που θα «κόβει» βαθμούς ο ένας από τον άλλον, τότε... Μαξ Φερστάπεν.

Λούις Χάμιλτον για τον Κώστα Μπιτσικώκο
Έχει πεισμώσει μετά τα όσα έγιναν στο Άμπου Ντάμπι πέρυσι. Θέλει τον 8ο τίτλο στην Formula 1 για να μείνει πρώτος στην κορυφή της λίστας με τους πρωταθλητές. Και θα τα καταφέρει στο τέλος.

Λούις Χάμιλτον

Λούις Χάμιλτον για τον Στάθη Κοκκορόγιαννη
Δε θέλω να υποτιμήσω τη Mercedes και το ταλέντο της. Επίσης δεν πρόκειται να ξεγράψω τον 7 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή, που θα θέλει όσο τίποτα στην καριέρα του την κατάκτηση ενός ακόμη τίτλου.

Ποιος θα πέσει μέσα και ποιος θα το βάλει από το κέντρο του γηπέδου; Οι απαντήσεις στην πίστα!

Δείτε το preview της F1 του 2022, με τον Πάνο Σεϊτανίδη και τον Κώστα Παστρίμα, στο video που ακολουθεί...

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!