Η θηριώδης Aston Martin Valkyrie AMR Pro στην πίστα

Η θηριώδης Aston Martin Valkyrie AMR Pro στην πίστα
To κόσμημα της βρετανικής φίρμας, που αγγίζει σε επιδόσεις μονοθέσια της Formula 1, βρέθηκε στην πίστα του Μπαχρέιν και έδειξε τις πραγματικές του ικανότηες.

Ένα από τα ομορφότερα και πιο «σκληροπυρηνικά» αυτοκίνητα για χρήση αποκλειστικά στην πίστα είναι η Aston Martin Valkyrie AMR Pro. Πρόκειται για την αγωνιστική έκδοση της Valkyrie και θα ήταν η βάση για το πρόγραμμα Hypercar στο WEC. Όμως όταν ο Λόρενς Στρολ αγόρασε τη Racing Point και τη μετονόμασε σε Aston Martin, ακύρωσε το πρόγραμμα που θα επέστρεφε το όνομα της φίρμας στη διεκδίκηση της νίκης στις 24 Ώρες του Λε Μαν.

Στο πλαίσιο του εναρκτήριου αγώνα της Formula 1 στο Μπαχρέιν, η Aston Martin έφερε μαζί της το «θηρίο», που έκανε μερικούς γύρους επίδειξης στη διαδρομή του Σακχίρ. Τα κλειδιά του hypercar πήρε ο οδηγός αγώνων, Ντιρκ Μίλερ και έμεινε έκπληκτος από τα χαρακτηριστικά του, δηλώνοντας: «Ήταν απίστευτο. Γνωρίζω πως όλοι τα λένε αυτά για αυτοκίνητα, όμως αυτή τη φορά μιλάω σοβαρά, αυτό το hypercar είναι το κάτι άλλο. Είναι πιο κοντά σε μονοθέσιο της Formula 1 από κάθε άλλο αυτοκίνητο που έχω οδηγήσει. Η δύναμη, το κράτημα, η πρόσφυση, τα πάντα είναι τέλεια».

Aston Martin Valkyrie AMR Pro

Η Aston Martin Valkyrie AMR Pro έχει σχεδιαστεί χωρίς περιορισμούς. Στην καρδιά της βρίσκεται ένας ατμοσφαιρικός 6,5 λίτρων V12 κινητήρας που αποδίδει συνολικά 1.000 ίππους, με το στροφόμετρο να αγγίζει τις 11.000 σ.α.λ. Οι επιδόσεις του μοντέλου είναι εξωπραγματικές και σε συνδυασμό με την αεροδυναμική του θέτει νέα όρια στην οδήγηση.

Aston Martin Valkyrie AMR Pro

Μόλις 40 μονάδες της Valkyrie AMR Pro θα κατασκευαστούν συνολικά, με τις πρώτες παραδόσεις να έχουν ήδη ξεκινήσει. Οι ιδιοκτήτες της μπορούν να πάρουν μέρος σε ένα ειδικά διαμορφωμένο πρόγραμμα της Aston Martin που δίνει τη δυνατότητα οδήγησης του hypercar σε πίστες όλου του κόσμου. To πρόγραμμα αυτό θα ξεκινήσει το ερχόμενο φθινόπωρο και θα περιλαμβάνει δοκιμές σε πίστες όπως το Σίλβερστον, το Φούτζι, το Νίρμπουγκρινγκ και το COTA (στο Όστιν), ενώ παρόντες για τεχνική βοήθεια θα είναι οδηγοί αγώνων της Aston Martin.

Aston Martin Valkyrie AMR Pro

Δείτε τη νέα Valkyrie AMR Pro να ξεχύνεται στην πίστα του Σακχίρ στο Μπαχρέιν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!