Formula 1: Το αμφιλεγόμενο φινάλε του Άμπου Ντάμπι πάει για βραβείο!

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: Το αμφιλεγόμενο φινάλε του Άμπου Ντάμπι πάει για βραβείο!
Το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι διεκδικεί το βραβείο BAFTA για την καλύτερη αθλητική μετάδοση.

Το δραματικό φινάλε του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Formula 1 του 2021, είναι υποψήφιο στα τηλεοπτικά βραβεία BAFTA! Τι κι αν πολλοί έκαναν λόγο για αγώνα που χειραγωγήθηκε, τι κι αν η Παγκόσμια Ομοσπονδία Μηχανοκίνητου Αθλητισμού κατέληξε μετά τη σχετική έρευνα πως υπήρξε «ανθρώπινο λάθος» που επηρέασε το τελικό αποτέλεσμα;

Το Grand Prix του Άμπου Ντάμπι το οποίο κατέκτησε ο Μαξ Φερστάπεν με αποτέλεσμα να χριστεί για πρώτη φορά στην καριέρα του Παγκόσμιος Πρωταθλητής της Formula 1, είναι εξαιρετικά πιθανό να τιμηθεί ως το κορυφαίο event της χρονιάς!

Μαξ Φερστάπεν

Η BAFTA (British Academy of Film and Television Arts), δηλαδή η Βρετανική Ακαδημία Κινηματογράφου και Τηλεόρασης, επέλεξε τον αγώνα των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων που κατά γενική ομολογία προσέφερε ένα από τα δραματικότερα φινάλε στην ιστορία της Formula 1, ανάμεσα στις τέσσερις υποψηφιότητες.

Οι άλλες τρεις, είναι το ιππικό event “ITV Racing: The Grand National”, οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2020 που έγιναν στο Τόκιο της Ιαπωνίας και ο Ημιτελικός του UEFA Euro 2020, ανάμεσα στην Αγγλία και τη Δανία.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που έχει παρουσιάσει η Formula 1 για τις τηλεθεάσεις του 2021, τον αγώνα του Άμπου Ντάμπι το παρακολούθησαν 107 εκατομμύρια άνθρωποι, περίπου 30 εκατομμύρια περισσότεροι από τον μέσο όρο τηλεθέασης των Grand Prix της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού,

Η απονομή των βραβείων BAFTA που συμπληρώνουν 75 χρόνια, θα γίνει την Κυριακή 8 Μαΐου, την ημέρα διεξαγωγής του παρθενικού Grand Prix στους δρόμους του Μαϊάμι, στις Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Ρομέν Γκροζάν

Πρέπει επίσης να σημειωθεί πως ανάμεσα στις υποψηφιότητες συναντάται συχνά αγώνας από τη Formula 1. Για παράδειγμα, στα προηγούμενα βραβεία, ανάμεσα στις υποψηφιότητες ήταν το συγκλονιστικό Grand Prix του Μπαχρέιν, όπου ο Ρομέν Γκροζάν βγήκε σαν από θαύμα ζωντανός από τις φλόγες.

Όμως η τελευταία βράβευση αγώνα της Formula 1, ήταν πριν από έντεκα χρόνια. Τότε είχε κερδίσει στη ψηφοφορία το Grand Prix Άμπου Ντάμπι του 2010, όπου ο Sebastian Vettel και η Red Bull Racing κατέκτησαν τους πρώτους παγκόσμιους τίτλους τους, σε οδηγούς και κατασκευαστές αντίστοιχα.

Σεμπάστιαν Φέτελ

Φωτογραφίες: Getty Images, Red Bull Content Pool, Haas

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!