MotoGP: H εξιλέωση της Aprilia ήρθε στην Αργεντινή

MotoGP: H εξιλέωση της Aprilia ήρθε στην Αργεντινή
Στον τρίτο αγώνα του κορυφαίου μηχανοκίνητου σπορ σε δύο τροχούς γράφτηκε ιστορία, με έναν νέο αναβάτη να γεύεται την αίσθηση του θριάμβου.

Ο μηχανοκίνητος αθλητισμός μας απέδειξε για ακόμα μία φορά πως χαρίζει τις ομορφότερες και συγκινητικότερες ιστορίες. Η αρχή έγινε στο Grand Prix Κατάρ, όπου η Gresini Racing, στην επιστροφή της στο πρωτάθλημα, πήρε τη νίκη κόντρα σε όλα τα προγνωστικά με τον Ενέα Μπαστιανίνι.

Στον τρίτο αγώνα της σεζόν που πραγματοποιήθηκε στην πίστα Τέρμας Ντε Ρίο Χόντο της Αργεντινής, είδαμε ακόμα έναν αγώνα βγαλμένο από παραμύθι. Έπειτα από χρόνια δυσκολιών, κακής αγωνιστικής φόρμας, υστέρησης σε απόδοση κινητήρα και μοτοσικλέτας, η εξιλέωση για την Aprilia και τον Αλέις Εσπαργκαρό ήρθε, με τον Ισπανό να κερδίζει τον αγώνα. Για να τα καταφέρει, έπρεπε να παλέψει σκληρά με τον Χόρχε Μαρτίν της Pramac Racing και χρειάστηκε τρεις προσπάθειες ώστε να ανέβει στην κορυφή και να πάρει τη νίκη.

«Είμαι απίστευτα χαρούμενος», ήταν τα λόγια του Αλέις Εσπαργκαρό μετά τη νίκη του στην Αργεντινή. Και συνέχισε: «Από τις δοκιμές στο Κατάρ ένιωθα πως είχα στα χέρια μου την καλύτερη μοτοσικλέτα που έχω οδηγήσει στην καριέρα μου. Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί το φετινό είναι το πιο δύσκολο πρωτάθλημα στην ιστορία. Αποδείξαμε επιτέλους στις κατατακτήριες πως είμαστε οι πιο γρήγοροι και στον αγώνα κερδίσαμε, δεν ήταν από τύχη. Είμαι πολύ τυχερός ως άνθρωπος γιατί το πάθος μου είναι η δουλειά μου, έχω την οικογένειά μου και όλα όσα κάποιος μπορεί να ονειρευτεί. Για όλους στην Aprilia η νίκη σημαίνει πάρα πολλά».

MotoGP Αργεντινή

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Αλέις Εσπαργκαρό στη μεγάλη κατηγορία και η πρώτη της Aprilia στην ιστορία της στο MotoGP. Με το θρίαμβο αυτό στην Αργεντινή, ο Ισπανός πλέον είναι στην κορυφή της βαθμολογίας των αναβατών.

Η Aprilia ξεκίνησε την εμπλοκή της στο θεσμό το 2015, με την RS GP και μέχρι το τέλος του 2020 είχε ως καλύτερο αποτέλεσμα την έκτη θέση που είχε κατακτήσει τρεις φορές δια χειρός Αλέις Εσπαργκαρό και Αντρέα Ιανόνε. H πρόοδος της ομάδας ήταν πολύ αργή και αρκετές φορές είχαν τεθεί ερωτήματα στο ιταλικό εργοστάσιο σχετικά με τις βλέψεις του στο σπορ.

Το ταξίδι της στο MotoGP είδε καλύτερες ημέρες το 2021, με την RS GP να είναι πιο ανταγωνιστική. Στο GP Μ. Βρετανίας ήρθε το πρώτο βάθρο της ιστορίας της με τον Εσπαργκαρό να παίρνει την 3η θέση. Πλέον το ιταλικό εργοστάσιο είναι με κάθε επισημότητα ανάμεσα στους κατασκευαστές που έχουν κατακτήσει νίκες στο MotoGP.

MotoGP Αργεντινή

To κορυφαίο μηχανοκίνητο σπορ σε δύο τροχούς συνεχίζεται το ερχόμενο τριήμερο 8-10 Απριλίου με το GP ΗΠΑ. Το μόνο σίγουρο είναι πως η φετινή χρονιά είναι γεμάτη εκπλήξεις και μεγάλες ανατροπές

Φωτογραφίες: Aprilia Racing

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!