Formula 1, Αυστραλία: Η βόλτα του Φέτελ με scooter του έφερε μπελάδες (vid)

Formula 1, Αυστραλία: Η βόλτα του Φέτελ με scooter του έφερε μπελάδες (vid)
Ο τρίτος αγώνας της Formula 1 για το 2022 δεν ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για τον 4 φορές παγκόσμιο πρωταθλητή.

Έχοντας χάσει τους δύο πρώτους αγώνες επειδή νόσησε με την Covid-19, o Σεμπάστιαν Φέτελ επέστρεψε στην αγωνιστική δράση στο Grand Prix Αυστραλίας. Ο Γερμανός οδηγός οδήγησε την AMR22 για πρώτη φορά σε επίσημη διαδικασία και ολοκλήρωσε το FP1 του Grand Prix Αυστραλίας στη 13η θέση.

Ωστόσο, με περίπου 15 λεπτά να απομένουν για το τέλος της διαδικασίας, ο Γερμανός σταμάτησε στην πίστα λόγω τεχνικού προβλήματος. Μετά το τέλος της διαδικασίας θέλησε να επιστρέψει στο γκαράζ της ομάδας και το έκανε πάνω σε ένα scooter. Οι κάμερες έπεσαν αμέσως πάνω του, καθώς η ζωντανή μετάδοση δεν είχε ολοκληρωθεί, με τους θεατές να τον επευφημούν.

Ωστόσο αυτό του έφερε μπελάδες, καθώς είναι υπό έρευνα από τους αγωνοδίκες και κινδυνεύει να δεχθεί ποινή. Σύμφωνα με τους αγωνοδίκες, ο Γερμανός οδηγός της Aston Martin μπήκε στην πίστα δίχως να πάρει άδεια από τη Διεύθυνση Αγώνα.

Σύμφωνα με το Άρθρο 26.7 των Αγωνιστικών Κανονισμών της Formula 1 που υπάγεται στη «Γενική Ασφάλεια», κανένας δεν επιτρέπεται να εισέλθει εντός πίστας 5 λεπτά μετά την ολοκλήρωση περιόδου ελεύθερων δοκιμών εκτός από:

-Βοηθούς πίστας και εξουσιοδοτημένο προσωπικό

-Οδηγούς που οδηγούν ή επιστρέφουν με τα πόδια, έχοντας πάρει άδεια από βοηθό πίστας

-Προσωπικό ομάδων που απομακρύνει εξοπλισμό από τη θέση εκκίνησης όταν τα μονοθέσια βρίσκονται στο γύρο σχηματισμού.

-Προσωπικό ομάδων που βοηθά ανθρώπους της πίστας να απομακρύνουν ένα μονοθέσιο από τη θέση εκκίνησης.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!