Aston Martin Valkyrie AMR Pro: Με το hypercar των 1.000 ίππων στην πίστα (vid)

Κώστας Μπιτσικώκος
Aston Martin Valkyrie AMR Pro: Με το hypercar των 1.000 ίππων στην πίστα (vid)
H βρετανική μάρκα εκμεταλλεύτηκε τη συμμετοχή της στη Formula 1 για να παρουσιάσει το πλέον εξωπραγματικό της δημιούργημα.

Η πίστα του Σακχίρ στο Μπαχρέιν φιλοξένησε πρόσφατα το εναρκτήριο Grand Prix της σεζόν 2022 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα της Formula 1. Εκεί, πέρα από τα νέα μονοθέσια των 10 ομάδων, οι θεατές παρακολούθησαν και ένα εξωτικό hypercar να κάνει γύρους.

Η Aston Martin Valkyrie AMR Pro εμφανίστηκε τόσο πριν τις κατατακτήριες δοκιμές του Σαββάτου όσο και το πρωί της Κυριακής, πριν τον αγώνα. Ο ατμοσφαιρικός V12 κινητήρας 6,5 λίτρων της Cosworth, αποδίδει περισσότερους από 1.000 ίππους και με τον ήχο του συνάρπασε όσους βρέθηκαν στις κερκίδες του Σακχίρ.

Στο video που ανέβασε στο youtube η Aston Martin βλέπουμε στελέχη της εταιρείας αλλά και οδηγούς αγώνων που συμμετείχαν στην εξέλιξη της Valkyrιe AMR Pro να μιλούν για το hypercar που θα κατασκευαστεί σε μόλις 40 κομμάτια και έχει άδεια μόνο για τις πίστες.


Πρόκειται για ένα θηρίο που σχεδιάστηκε και εξελίχθηκε από κοινού, από τις Aston Martin και Red Bull Technologies, με τον γκουρού του σχεδιασμού, Έντριαν Νιούι, να έχει ενεργό ρόλο στο project.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!