Με 30 συμμετοχές η πρεμιέρα του IAME Series Greece

Πάνος Σεϊτανίδης
Με 30 συμμετοχές η πρεμιέρα του IAME Series Greece
Η νέα σεζόν για τον κορυφαίο ιδιωτικό θεσμό karting ξεκινά από το Kartodromo.

Επιτέλους επιστροφή στην αγωνιστική δράση, με την πρώτη μάχη των «warriors» του IAME Series Greece για το 2022 να διεξάγεται την προσεχή Κυριακή, 17 Απριλίου.

Η προσοχή στρέφεται στο φυσικό «σπίτι» του θεσμού, το Kartodromo, όπου 30 ταλαντούχοι οδηγοί κάθε ηλικίας θα παραταχθούν στο grid.

IAME Series Greece

Στόχος τους θα είναι η κατάκτηση της πρώτης καρό σημαίας της σεζόν και μαζί με αυτή, το πλεονέκτημα στο κυνήγι των οκτώ εισιτηρίων πρόκρισης στους Παγκοσμίους Τελικούς του IAME Series (IWF), που θα διεξαχθούν επί γαλλικού εδάφους και συγκεκριμένα στην πίστα karting Le Mans.

Η κατηγορία X30 MINI (8-12 ετών) είναι η πολυπληθέστερη της πρεμιέρας, με 13 συμμετοχές, οι 8 εκ των οποίων ανήκουν στην Κλάση X30 MINI B (8-10 ετών).

IAME Series Greece

Στην X30 JUNIOR (12-14 ετών) θα διεκδικήσουν τη νίκη 5 αθλητές, ενώ η X30 SENIOR (από 14 ετών) θα έχει 7 οδηγούς στο grid.

Φέτος η X30 MASTER (άνω των 30 ετών) αποτελεί αυτόνομη κατηγορία και στον πρώτο εκ των τριών γύρων του 2022 θα λάβουν μέρος 5 οδηγοί, οι οποίοι θα χρησιμοποιούν την πιο σκληρή γόμα των ελαστικών της Comet.

Αναλυτικά η λίστα συμμετοχών:

IAME Series Greece

Αναλυτικά το πρόγραμμα της πρεμιέρας:

IAME Series Greece

Εκτός από την διαρκή ενημέρωση μέσω των social media και της επίσημης ιστοσελίδας του θεσμού, διαθέσιμη είναι ξανά μία ακόμα καινοτομία για το χώρο του ελληνικού karting: η επίσημη εφαρμογή «IAME Series Greece».

Για συσκευές Android
Για συσκευές iOS

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!