Formula 1: H Haas δεν δίνει πίσω τα λεφτά στην Uralkali, ζητά και αποζημίωση

Πάνος Σεϊτανίδης
Formula 1: H Haas δεν δίνει πίσω τα λεφτά στην Uralkali, ζητά και αποζημίωση
Το επεισοδιακό διαζύγιο ανάμεσα στη Haas F1 Team και τη ρωσική εταιρεία θα εξελιχθεί σε σίριαλ.

Στην αντεπίθεση περνάει η Haas F1, που όχι απλά δεν επιστρέφει στην Uralkali τα χρήματα που της έχουν καταβληθεί μέσω της χορηγίας για το παγκόσμιο πρωτάθλημα Formula 1 του 2022 αλλά… ζητάει και τα ρέστα!

Θυμίζουμε πως η εν λόγω εταιρεία, παράγει/πουλάει λιπάσματα και ανήκει στον Ντμίτρι Μάζεπιν, στενό φίλο του Βλάντιμιρ Πούτιν και πατέρα του μέχρι πρότινος οδηγού της Αμερικανικής ομάδας, Νικίτα Μάζεπιν. Λίγα 24ωρα μετά την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η Haas αποφάσισε να κόψει κάθε δεσμό με τον βασικό χορηγό της.

Νίκιτα Μάζεπιν

Διέκοψε άμεσα τη χορηγία, έβγαλε τα λογότυπα από τα μονοθέσια, τα φορτηγά, τα είδη ρουχισμού και από το επίσημο όνομά της ενώ αποδέσμευσε τον 23χρονο και στρατολόγησε στη θέση του τον Κέβιν Μάγκνουσεν.

Η Uralkali ζήτησε δημόσια επιστροφή των χρημάτων της χορηγίας που είχαν ήδη καταβληθεί αλλά όπως φαίνεται, το αυτί του Τζιν Χάας δεν ιδρώνει.

Νικίτα Μάζεπιν

Η Haas απέρριψε το αίτημα επιστροφής χρημάτων της Uralkali, επικαλούμενη όρο στο συμβόλαιο των δύο πλευρών σχετικά με τη δημόσια εικόνα της Haas, η οποία επλήγη από τη συνεργασία τους.

Μάλιστα, αντί να επιστρέψει τα 12 εκατομμύρια ευρώ που είχε ήδη λάβει, ζητά και 8 επιπλέον εκατομμύρια από τη ρωσική εταιρεία!

Νικίτα Μάζεπιν

Το αν θα τα καταφέρει είναι αβέβαιο, το μόνο σίγουρο όμως είναι πως το σίριαλ θα συνεχιστεί για αρκετό καιρό. Ως… κερασάκι στην τούρτα, η Haas ανακοίνωσε πως δεν θα καταβάλλει μισθό στον Νικίτα Μάζεπιν για την περίοδο του 2022 που οδήγησε για λογαριασμό της αλλά δεν θα του παραχωρήσει και το περυσινό μονοθέσιο, τη VF-21, όπως προέβλεπε η συμφωνία τους!

Όλα αυτά ενώ η Haas έχει ανακάμψει αγωνιστικά, έχει ξεκολλήσει από τον πάτο της βαθμολογίας και μετά τους πρώτους τρεις αγώνες του 2022, έχει 13 βαθμούς και είναι έβδομη στην κατάταξη.

Νικίτα Μάζεπιν

Φωτογραφίες: Haas F1

Ο Μίκαελ Σουμάχερ «έδειξε το δρόμο» στον Ματία Μπινότο

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!