ΜΙΝΙ: Τέλος τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων

ΜΙΝΙ: Τέλος τα χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων
Όλα τα μοντέλα της ΜΙΝΙ θα παράγονται πλέον αποκλειστικά με αυτόματο κιβώτιο.

Η γενικευμένη κρίση στην αλυσίδα τροφοδοσίας που ταλανίζει τους κατασκευαστές, ενισχυμένη από τον πόλεμο στην Ουκρανία, έχει οδηγήσει κάποιους από αυτούς σε ασυνήθιστες αποφάσεις. Η ΜΙΝΙ είναι μια τέτοια περίπτωση, καθώς σταμάτησε να παράγει μοντέλα με χειροκίνητο κιβώτιο και πλέον όλα τα αυτοκίνητα που βγαίνουν από τις γραμμές παραγωγής θα είναι αυτόματα.

mini gearbox

Την είδηση αυτήν αναφέρει το βρετανικό Autocar, που μεταφέρει ανακοίνωση της MINI, η οποία αναφέρει: «Οι τρέχουσες συνθήκες, συμπεριλαμβανομένου του πολέμου στην Ουκρανία και των ελλείψεων ημιαγωγών, προκαλούν περιορισμούς στην εφοδιαστική αλυσίδα σε ολόκληρη την παγκόσμια αυτοκινητοβιομηχανία. Προκειμένου να εξασφαλιστεί η μέγιστη παραγωγή για την κάλυψη της αυξανόμενης ζήτησης των πελατών, η προσφορά προϊόντων μας πρέπει να απλοποιηθεί. Αυτή η λύση είναι ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να διασφαλίσουμε τη σταθερότητα της παραγωγής, ώστε να μπορούμε να συνεχίσουμε να προμηθεύουμε όλους τους πελάτες μας με νέα ΜΙΝΙ».

Η ΜΙΝΙ δεν έχει ξεκαθαρίσει αν η απόφασή της να καταργήσει τα χειροκίνητα κιβώτια είναι μόνιμη ή αφορά μόνο τον κύκλο παραγωγής των υπαρχόντων μοντέλων της. Αυτόν τον καιρό η ΜΙΝΙ ολοκληρώνει την εξέλιξη της επόμενης γενιάς των μοντέλων της και μένει να δούμε αν τα χειροκίνητα κιβώτια θα επιστρέψουν στην γκάμα της.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!