Formula 1: Οι οδηγοί ετοιμάζονται για... ποδοσφαιρικό αγώνα στη Μύκονο!

Formula 1: Οι οδηγοί ετοιμάζονται για... ποδοσφαιρικό αγώνα στη Μύκονο!
Στο περιθώριο του αγώνα της Nazionale Piloti στο Μονακό, μπήκαν οι βάσεις για την διεξαγωγή αντίστοιχου event στο ελληνικό νησί!

Μπορεί να φαντάζει απίστευτο αλλά η Nazionale Piloti, η ποδοσφαιρική ομάδα των οδηγών της Formula 1, ετοιμάζεται να επιστρέψει στην Ελλάδα! Δεκαπέντε χρόνια μετά την τελευταία επίσκεψή της, ξεκίνησαν οι συζητήσεις για τη διεξαγωγή αγώνα στη Μύκονο στις αρχές Αυγούστου.

Όμως, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή. Την περασμένη Τρίτη, 24 Μαΐου, οι πιο… αθλητικοί οδηγοί της κορωνίδας του μηχανοκίνητου αθλητισμού, φόρεσαν σορτσάκια και ποδοσφαιρικά παπούτσια και βρέθηκαν στο στάδιο Louis II για αγώνα φιλανθρωπικού χαρακτήρα, με αντίπαλο την Star Team For The Children του Πρίγκιπα Αλβέρτου. Μία ομάδα με κορυφαίες προσωπικότητες από κάθε χώρο – στη συγκεκριμένη περίπτωση το «παρών» έδωσαν ονόματα όπως ο Φραντσέσκο Τότι (που όμως έμεινε στον πάγκο) και ο Μάρκο Σιμόνε.

Μπορείτε να δείτε το LIVE του Gazzetta από τον αγωνιστικό χώρο, λίγο πριν από τη σέντρα του αγώνα...

Στο περιθώριο του αγώνα και με αφορμή την περυσινή επίσκεψη των Σαρλ Λεκλέρ, Τζορτζ Ράσελ και Νίκολα Λατίφι στη Μύκονο, ο Έλληνας επιχειρηματίας και εκπρόσωπος της Nazionale Piloti στη χώρα μας, Κώστας Μαστοράκης, έβαλε τους θεμέλιους λίθους για την διεξαγωγή του αγώνα στο νησί του Αιγαίου.

Πολλοί από τους συμμετέχοντες έδειξαν έντονο ενδιαφέρον και μάλιστα κάποιοι έδωσαν ήδη ραντεβού για τις 6 Αυγούστου στη Μύκονο. Με αφορμή όσα είδα και άκουσα εκεί, στο πλαίσιο της αποστολής του Gazzetta στο Grand Prix του Μονακό, ρώτησα τον Λεκλέρ αν θα έβλεπε με θετικά την επιστροφή του στην Ελλάδα με μία τέτοια αφορμή.

Σαρλ Λεκλέρ

Ο Μονεγάσκος απάντησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της Παρασκευής: «Η Μύκονος είναι ένα μέρος που αγαπώ και μου αρέσει πολύ να πηγαίνω εκεί και να αποσυνδέομαι από την πίεση της αγωνιστικής σεζόν. Γνωρίζω πως η Nazionale Piloti έχει βοηθήσει το ίδρυμα για τα παιδιά που μάχονται με τον καρκίνο (σ.σ. το “Όραμα Ελπίδας”). Είναι πολύ σημαντικό να αγωνιζόμαστε για έναν τέτοιο σκοπό».

Δεν ήταν τυχαία η αναφορά καθώς εδώ και χρόνια, μέσω του συγκεκριμένου θεσμού, η Nazionale Piloti αποτελεί αρωγό των προσπαθειών του ιδρύματος. Πέραν του οδηγού της Ferrari, ενδιαφέρον έδειξαν οδηγοί όπως ο Πιερ Γκασλί της Scuderia AlphaTauri και ο Φερνάντο Αλόνσο που έχει άλλωστε επισκεφτεί ξανά την Ελλάδα. Μαζί τους ο πρώην οδηγός της F1 και νυν αγωνοδίκης, Τόνιο Λιούτσι, ο οδηγός του DTM Μάρο Ένγκελ αλλά και ο γνώριμος από τα χρόνια του στην κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού, Τζιανκάρλο Φιζικέλα!

Nazionale Piloti

Μάλιστα, ο Ιταλός που ως γνωστόν… μιλάει στη μπάλα, σκοπεύει να ξεδιπλώσει ένα ακόμα ταλέντο του και να βρεθεί στα decks του SantAnna όπου θα φιλοξενηθεί το δείπνο και το πάρτι που θα ακολουθήσουν.

Ο Πρόεδρος της Nazionale Piloti, Μάριο ντι Νατάλε, θα επισκεφτεί προσεχώς τη χώρα μας και θα έχει κατά σειρά επαφές με το Ίδρυμα «Όραμα Ελπίδας», το Υπουργείο Τουρισμού, την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου και το Δήμο Μυκόνου. Έπειτα, θα ταξιδέψει στη Μύκονο για να δει τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις.

Όσο για την ελληνική All Star ομάδα, όπως δήλωσε ο Κώστας Μαστοράκης, ενδιαφέρον έχουν ήδη εκφράσει ο Στέφανος Τσιτσιπάς, ο Κωνσταντίνος Αργυρός και ο Νίκος Βέρτης αν και είναι δεδομένο, πως η λίστα αυτή θα μεγαλώσει.

Θυμίζουμε πως η Nazionale Piloti είχε αγωνιστεί τον Αύγουστο του 2006 στο Στάδιο Καραϊσκάκη και τον Νοέμβριο του 2007 στο Γήπεδο του Ατρομήτου. Και στις δύο περιπτώσεις, με ηγέτη τότε τον Μίκαελ Σουμάχερ.

Αναμένουμε λοιπόν με ενδιαφέρον τα επόμενα βήματα, με την ελπίδα να μπουν όλα τα κομμάτια του παζλ και να δούμε ξανά ένα τέτοιο event στην Ελλάδα. Στις 6 Αυγούστου, στη Μύκονο.

Αποστολή Μονακό: Πάνος Σεϊτανίδης (Instagram.com/SeitanF1)
Φωτογραφίες: Mario Curti/Nazionale Piloti

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!