H BMW θα αποκαλύψει σύντομα το Hypercar της

H BMW θα αποκαλύψει σύντομα το Hypercar της
Η γερμανική φίρμα ετοιμάζεται να παρουσιάσει το νέο της αγωνιστικό πρωτότυπο, με το οποίο θα επιστρέψει στα... μεγάλα σαλόνια των αγώνων αντοχής.

Λίγες ημέρες απέμειναν μέχρι η BMW να κάνει τα επίσημα αποκαλυπτήρια του νέου της Hypercar. Πρόκειται για το πρώτο της πρωτότυπο έπειτα από την V12 LMR που συμμετείχε σε αγώνες αντοχής μέχρι το 2000. Το αγωνιστικό γνώρισε τεράστια επιτυχία, κερδίζοντας τις 24 Ώρες Λε Μαν το 1999.

Το νέο Hypercar έχει βασιστεί στο σετ των κανονισμών LMDh και θα είναι σε θέση να αγωνιστεί απέναντι στα Le Mans Hypercar στην κορυφαία κατηγορία του WEC και της IMSA. Όπως ανακοίνωσε μέσω των social media της, η BMW θα το αποκαλύψει στις 6 Ιουνίου.

Η ημερομηνία είναι πολύ σημαντική, διότι τη Δευτέρα 6 Ιουνίου αρχίζει η εβδομάδα των 24 Ωρών του Λε Μαν. Το χρονικό διάστημα αυτό αναμένεται να δούμε αρκετούς κατασκευαστές να ανακοινώνουν αγωνιστικά προγράμματα. Εκτός από την BMW περιμένουμε επιπλέον πληροφορίες για το Le Mans Hypercar της Ferrari, ενώ δεν αποκλείεται να δούμε επίσημες φωτογραφίες για τα Hypercar των Cadillac και Acura/Honda.

To νέο Hypercar της BMW αναμένεται να κάνει ντεμπούτο στις 24 Ώρες της Daytona τον Ιανουάριο του 2023 για το πρωτάθλημα αντοχής της IMSA. Επιπλέον η γερμανική εταιρεία στοχεύει να αγωνιστεί στο WEC και τις 24 Ώρες Λε Μαν.

Ακολουθήστε την σελίδα του gMotion στο Facebook!